İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ'nün darbe girişimi üzerine yürüttüğü soruşturma kapsamında 15 askeri hakim ve savcı gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ mensuplarının 15 Temmuz akşamı gerçekleştirdiği darbe girişimi üzerine "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" ve "silahlı terör örgütü üyeliği", "kasten öldürme", "Cumhurbaşkanı'na suikast", "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "TBMM'yi ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını önleme" suçlarından başlattığı soruşturma kapsamında 31 askeri hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi.

Polis ekiplerinin yaptığı aramalar üzerine gözaltına alınan 15 askeri hakim ve savcı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi.

Askeri hakim ve savcılar Zafer Öğretici, Hamit Canyüksel, Ayhan Doğan, Arif Bakır, Züleyha Demir, Hasan Koçak, Murat Yıldız, Musa Birlik, İbrahim Halil Balık, Seyfullah Özkan, Murat Çetinbaş, Şafak Kadir Baran, Fatih Peker, Yunus Mermer ve Osman Aksoy'un emniyetteki işlemleri sürüyor.

Haklarında gözaltı kararı bulunan diğer 16 askeri hakim ve savcı ise aranıyor.

Aralarında öğretmen ve emniyet yetkililerinin de olduğu 437 şüpheli tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 437 şüpheli tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve savcılık işlemleri de tamamlanan çoğu asker olan şüphelilerin gruplar halinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevki sürüyor.

Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, şu ana kadar tutuklanmaları talebiyle İstanbul sulh ceza hakimliklerine sevk edilen şüphelilerden, aralarında 12 general ve bir amiralin de bulunduğu 437'si tutuklandı. 30 kişi adli kontrol tedbiri uygulanarak, 3 kişi ise herhangi bir tedbire gerek duyulmaksızın serbest bırakıldı. 

Tutuklanan şüpheliler içinde emniyet müdürleri, polisler ve öğretmenlerin de bulunduğu kaydedildi. 

Savcılık ve nöbetçi hakimliklerde 1050 şüphelinin işleminin devam ettiği bildirildi.