MELBOURNE - Avustralya'da Eylül 2013’te yapılacak genel seçimlere hazırlanan ana muhalefetteki Liberal Parti'nin lideri Tony Abbott, partisinin Victoria eyalet teşkilatı tarafından düzenlenen çokkültürlülük yemeğinde göçmenlerin Avustralya'ya olumlu katkıda bulunduklarını belirtti ve Türklerden övgü ile bahsetti.

Abbott, yemek sonrası AA mikrofonlarına, Türklerin çokkültürlülüğe yaptığı katkı ve Çanakkale Savaşları ile ilgili görüşlerini açıkladı.
 
"Avustralyalılar Türklere derin bir saygı duyuyor" diyen Abbott, "1915 yılında birçok Avustralyalı birçok Türk ile yüz yüze geldi. O trajik bir olaydı. Gelibolu’daki trajediden Avustralyalılar ve Türkler arasında derin bir saygı oluştu" dedi.

2015 yılında 'Türkiye’de Avustralya yılı', 'Avustralya’da da Türkiye yılı' olarak ilan edilmesini de değerlendiren Ana muhalefet lideri, "Türklere teşekkür ediyorum, Avustralyalıları onure ettikleri için. Yüzüncü yıl için Avustralyalıların da buna karşılık vermesinden mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı.