ANKARA - İstanbul'da etkili olan lodos nedeniyle Boğaziçi Köprüsü'nde ulaşım kontrollü yapılıyor. Rüzgarın hızının saatte 90 kilometreyi geçmesi halinde ulaşımın kontrollü olarak sağlandığı Boğaziçi Köprüsü, anlık olarak saatte 117 kilometreye çıkan rüzgarın etkisinde kaldı. Bunun üzerine güvenlik kuvvetlerince Boğaziçi Köprüsü girişlerinde trafik durdurularak, araçların kontrollü olarak geçişine izin verildi.  Rüzgarın hızının bir ara 120 kilometreyi geçmesi nedeniyle trafik tamamen durduruldu.  Aynı uygulama, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde de gerçekleştirildi.  Yetkililer, uygulamanın rüzgarın hızına bağlı olarak süreceğini kaydetti.

Muğla'da fırtına

Muğla'da sağanak ve gök gürültülü sağanak etkisini gösteriyor. Rüzgar, güney ve batı yönlerden yer yer fırtına şeklinde esiyor. Fırtına nedeniyle Muğla'da çok sayıda iş yerinin tabelaları düştü. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait çadır spor salonunun çatısındaki brandalar uçtu.Sürücüler ve vatandaşlar, fırtına ve yağış nedeniyle zor anlar yaşadı.

Marmaris ve Bodrum
Marmaris'te sabah saatlerinden itibaren güneybatı yönünden esen lodos etkisini göstermeye başladı. Saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreyi bulan fırtına, ilçede çok sayıda ağacın devrilmesine ve çatıların zarar görmesine neden oldu. İş yerlerinin büyük kısmının açılmadığı Marmaris'te, işe gitmek zorunda kalanlar ise rüzgar nedeniyle yürümekte güçlük çekti.
Marmaris Otogarı'nda kırılan ağaç dalları, enerji nakil hatlarına zarar verdi. Siteler Mahallesi'nde kırılarak yola düşen büyük bir dal nedeniyle sokak uzun süre trafiğe kapalı kaldı.
Dalga boyunun 5 metreyi bulduğu ilçe sahillerinde, Azmak Deresi'ndeki balıkçı tekneleri batma tehlikesi geçirdi. Yükselen dalgalar nedeniyle yat limanındaki restoran ve kafelerin içi suyla doldu.
Rüzgarın saatteki hızının 80 kilometreye ulaştığı Bodrum'un Ortakent-Yahşi beldesi Yalı Mahallesi'ndeki bazı telefon direkleri devrildi. Ortakent Yahşi sahilindeki bir iskele ise fırtına nedeniyle yerinden sökülerek karaya sürüklendi. Limanda demirli bulunan 3 balıkçı teknesi battı, 10 teknede ise maddi hasar meydana geldi. Tekne sahipleri bölgeye gelerek zarar gören teknelerini kurtarmaya çalıştı.

Elektrik trafosunda yangın çıktı
Ortaca, Yatağan, Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinde sabah saatlerinde başlayan ve hızı zaman zaman 60 kilometreyi bulan rüzgar, yaşamı olumsuz etkiledi. Rüzgar nedeniyle elektrik kesintileri yaşandı.
Ortaca'da sabah saatlerinde başlayan rüzgarın etkisiyle birçok yerde ağaçlar devrildi. Yola devrilen ağaçlar, trafiğin aksamasına neden oldu. İlçeye bağlı Eskiköy'de bulunan bir elektrik trafosunda yangın çıktı. Kısa sürede söndürülen yangının ardından trafoda onarım çalışmalarına başlandı. Dalaman'da iş yerinin üzerine devrilen ağaç, maddi hasara yol açtı. Köyceğiz'de ise demirli bir tekne battı.
Yatağan ilçesinde fırtına nedeniyle elektrik direkleri ve ağaçlar devrildi. Bazı bölgelere elektrik verilemiyor.

Fethiye'de fırtına ağaçları yıktı
Fethiye'de saatteki hızı 88 kilometreye ulaşan fırtına ağaçları yıktı, seralarda maddi hasara yol açtı.

İzmir'de lodos
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ AŞ Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, iptal edilen vapur seferlerine lodosun kesilmesiyle yeniden başlandığı bildirildi. Yetkililer, vapur seferlerinin normale döndüğünü belirtti.

Eskişehir'de fırtına
Eskişehir'de saatteki hızı zaman zaman 100 kilometreye ulaşan fırtına yaşamı olumsuz etkiliyor.
Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu'nda fırtına nedeniyle devrilen ağacın altında kalan üniversite öğrencisi Kerim Yıldırım (26) yaralandı. 112 Acil Servis ekiplerince Yunusemre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yıldırım'ın hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi.
Fırtına nedeniyle bazı iş yerlerinin tabelaları zarar gördü, Eskişehirspor Tesisleri'ndeki antrenman sahasının koruma telleri devrildi, bazı binaların çatılarında hasar meydana geldi. Cep telefonlarıyla iletişim sağlanamadı.

Karaman'da şiddetli rüzgar
Karaman'da hızı zaman zaman saate 100 kilometreyi bulan rüzgar, hayatı olumsuz etkiledi. Karaman-Konya karayolunun 15. kilometresinde aşırı rüzgar nedeniyle yol kenarındaki karpuz tarlasının üstündeki naylonlar, karayoluna uçtu. Yolu kaplayan naylonları kaldırmaya çalışan trafik polisleri zor anlar yaşadı.

Meteroloji'den uyarı
İç ve batı bölgelerde fırtınanın etkili olduğu, rüzgarın Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Marmara'nın güneyi ile akşam saatlerinden itibaren Marmara Bölgesi genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, tahminler doğrultusunda bugün güneyli yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgar, halen iç ve batı bölgelerde etkili olmaya devam ediyor. Bugün şu ana kadar ölçülen gün içi maksimum rüzgar hızı değerleri; Datça 137, Amasra 125, Şarkikaraağaç 120, Elmadağ 110, Foça 108, Şuhut 101, Fethiye 88, Bodrum 87, Güney 82, Cihanbeyli ve Emirdağ 81, Yatağan 75, Zonguldak 73, Afyon 65, Ankara'da 60 km/saat oldu.
Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Marmara'nın güneyi ile akşam saatlerinden itibaren Marmara bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde (60-80 zaman zaman hamleli olarak 100 km/s) esmesi bekleniyor.
Kuvvetli fırtına nedeni ile meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç devrilmesi, toz taşınımı, görüş mesafesinde azalma, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenme gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.