ERZURUM - Erzurum Havalimanı'na sabah erken saatlerde iniş yapan Ermenistan Havayolları'na ait kargo uçağında yapılan aramanın ardından içerisindeki koliler, uçağın kargosuna geri yüklendi. Kargo uçağı, uçuş izinlerinin alınmasının ardından Erzurum Havalimanı'ndan kalkış yaptı. 


Polis ve jandarma ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı havalimanında uçağın etrafında bekletilen kamyon, tır ve itfaiye araçları bölgeden ayrıldı.

Yetkililer, konuyla ilgili açıklamayı Dışişleri Bakanlığı'nın yapacağını bildirdi.

Bugün sabah saatlerinde Erzurum'a Havalimanı'na indirilen Ermeni uçağının, Türk sivil havacılık makamlarına yaptığı başvuru uyarınca teknik iniş yaptığı, söz konusu inişin rutin bir uygulama olduğu bildirilmişti.

Yıldırım: Rutin bir uygulamadır

Suriye'ye giden Ermenistan uçağının Erzurum'a indirilmesine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, şunları söyledi:

''Bununla ilgili açıklama yapıldı. Bu artık rutin bir uygulama. Artık Türkiye hava sahasını kullanan Suriye'ye gitmekte olan uçaklara bir süredir böyle bir uygulama gerçekleştiriyor. Buradaki amacımız Suriye'deki insanların ölümüne neden olacak mühimmat taşınmasının önüne geçmek. Sivil havamızın Türkiye Cumhuriyeti semalarının barışçıl amaçlarla kullanmasını temin etmek. Bütün bu şekilde tedbirli olmakta fayda var.''

Bin 342 kolide 12 bin 555 kilogram yardım malzemesi

Erzurum Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
''Kaptanın vermiş olduğu kargo manifesto beyanında, yükünün toplam bin 342 kolide 12 bin 555 kilogram insani yardım malzemesinin olduğu beyan edilmiştir. Beyan alınmasına müteakip, gümrük görevlilerince kargo yükünün ayrıntılı aramasına geçilmiştir. Yapılan ayrıntılı kontrol neticesinde, uçakta beyana aykırı herhangi bir şey olmadığı görülmüştür. Yapılan kontroller sonucunda boşaltılan bin 342 adet koli, eksiksiz olarak uçağa tekrar yüklenmiş ve uçak saat 10.35'de havalimanından ayrılmıştır