ANKARA/GAZİANTEP - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye sınırındaki görevi esnasında DAEŞ militanlarının silahlı saldırısında şehit düşen astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin doğum yapan eşi Seher Nane ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Gaziantep’te doğum yapan Nane'yi telefonla arayan Erdoğan, anne ile bebeğine sağlıklı ömürler dileğinde bulundu.

Erdoğan’ın, 23 Temmuz’da şehit düşen astsubay Nane’nin eşi Seher Nane’nin ve bebeğinin sağlık durumu hakkında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den ayrıntılı bilgi aldığı da kaydedildi.

"Desteklerinizden dolayı minnettarız"

Seher Nane'nin de görüşmede, doğumun Sare Davutoğlu tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, "Allah kendisinden razı olsun. Bize çok yardımcı oldu. Size de desteklerinizden dolayı minnettarız" dediği ifade edildi. 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de Erdoğan'a, şehit Mehmet Yalçın Nane'nin adının Gaziantep'teki parkta, bulvarda ve sosyal tesiste yaşatılacağını söylediği öğrenildi. 

Şahin'in "Sayın Cumhurbaşkanımız sanıyorum yakında sizler de Gaziantep'e geleceksiniz. İnşallah geldiğinizde bebeğimizin sünnetini de gerçekleştiririz. Şimdi gelinimize bir ev almak istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor" ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Bebeğe Alaattin Yalçın adı verilmişti

Sare Davutoğlu, dün Gaziantep'te özel bir hastanede, şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin eşinin doğumuna katılmıştı.

Normal doğumla dünyaya gelen bebeğe, dedesinin ve babasının isimleri olan "Alaattin Yalçın" adı verilmişti. 

Astsubay Mehmet Yalçın Nane, Kilis'te, 23 Temmuz'da, terör örgütü DAEŞ militanlarınca şehit edilmişti.