BURSA

Demiröz, baroda düzenlenen basın toplantısında, teleferik hattı yapımına ilişkin projede, direklerin helikopterlerle dikilerek daha az ağaç kesileceğinin söylenmesine rağmen Büyükşehir Belediyesinin bu uygulamadan vazgeçtiğini savundu.

Bunun üzerine Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) ile yürütmeyi durdurma davası açtıklarını dile getiren Demiröz, şöyle konuştu:

"Ağaç kesimini önleyecek bir yöntemle bunun yapılacağı daha önce duyuruldu. Gerekçelerini bilmiyoruz tabii ama bu değişti. Helikopterlerle dikim yapılacağı ve daha az ağaç kesileceği iddiasına karşı bu projeden vazgeçildi. Rüzgarlı bir bölge olduğu için helikopterlerle burada dikim yapılamayacağı türünde bir rapora dayanılarak bundan vazgeçildi. Bir dava açtık ama dava öncesinde resmi kurumlarla görüşmeler yapıldı. Bu ağaç katliamının yapılmamasını istemiş, önceden gerçekleştirilen sunum gereği iddia edilen yöntemle bu işin gerçekleştirilmesi halinde bunun yanında olduğumuzu söylemiştik. Ne yazık ki uyarılarımız dikkate alınmadı. Bu kapsamda yürütmeyi durdurma kararı verildi."

DOĞADER Başkanı Murat Demir ise Uludağ'da otopark yapılmasını istememelerinden dolayı çevreci özelliğe sahip teleferik projesini olumlu bulduklarını anlattı.

Uludağ'a yılda ortalama 800 bin kişinin çıktığını ve bunun yaklaşık 600 bininin kendi araçlarını tercih ettiğini vurgulayan Demir, "Çevreci bir ulaşım modeli olan teleferikle çıkılmasını istiyoruz ama hiç kimseye sorulmadan, kamuoyuyla paylaşılmadan böylesine bir değişikliği onaylamıyoruz. Çünkü burada binlerce ağaç kesilecek" ifadesini kullandı.