BOLU

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz'in, okul müdürleri ile bir araya geldiği toplantıda, "10. Yıl Marşı'nı yasakladığı" iddiaları üzerine bir grup, İl Mili Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bırakmak istedi. 

Aralarında CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve partililerin bulunduğu grubun binaya yaklaşmasına polis ekipleri izin vermedi.

Bunun üzerine Milletvekili Özcan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya ile yaptığı görüşmede, çelengi binanın önüne bırakarak basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

CHP Milletvekili Özcan gazdan etkilendi
Polis ekiplerinin eylemin izinsiz olduğu gerekçesiyle grubun Milli Eğitim Müdürlüğü binası önüne geçmesine müsaade etmemesi üzerine grup, polis barikatlarını yıktı. Polis ekipleri de gruba biber gazıyla müdahale etti.

Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bırakmak isteyen, aralarında CHP Bolu Milletvekili Özcan'ın (fotoğrafta) bulunduğu gruba, polis biber gazıyla müdahale etti. AA/Mehmet Emin GürbüzBolu Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bırakmak isteyen, aralarında CHP Bolu Milletvekili Özcan'ın (fotoğrafta) bulunduğu gruba, polis biber gazıyla müdahale etti. AA/Mehmet Emin Gürbüz

Müdahale sırasında grup ile emniyet güçleri arasında kalan Özcan'ın da aralarında bulunduğu bazı kişiler gazdan etkilendi. Özcan ve diğer gazdan etkilenenler, daha sonra olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Bir süre sonra tekrar toplanan grup, siyah çelengi polis barikatına bırakarak saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu.