Bağkura bağlı kişiler primlerinin yatıp yatmadığını öğrenmek ve bunu sorgulatmak için internet üzerinden hizmet veren sitelerden yararlanabilirler. Bağ-kur borç sorgulama nasıl yapılır? konusunda bilgisi olmayan kişilerin yapması gereken şey internet üzerinden online bağlanarak sisteme giriş yapmaktır. Bunun için e-devlet şifrenize ve tc kimlik numaranıza ihtiyacınız olur. Şifreniz ve tc kimlik numaranız ile kimliğinizi doğrulatarak ilgili bölüme gelir ve bağkur sorgulamanızı yapabilirsiniz.

Ödemeler kaç şekilde yapılabilir?

·        Bağkur ödemelerinizi iki yolla yapabilirsiniz.

·        Birincisi anlaşmalı bankalara bağkur ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

·        Bir diğer yol ise İnternet Vergi Dairesi sayfasından online kredi kartı ile gerçekleştirebilirsiniz.

·        E-devlet üzerinden ödeme şu an için gerçekleştirilmemektedir. E-devlet sisteminde sadece bilgilerinize ulaşabilir ve kontrollerinizi yapabilirsiniz.

İnternet vergi dairesine giriş yaparak prim ödemelerinizi kredi kartı ile gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için intvd.gib.gov.tr sitesine giriş yaparak internet vergi dairesinin sitesine giriş yapabilir ve buradan tüm prim borçlarınızı rahatlıkla ödeyebilirsiniz. Sigorta primlerinizi düzenli ödeyerek sağlık hizmetlerinden aktif olarak yararlanabilir, ailenizi yararlandırabilirsiniz. Bağkurluların işyerini kapatması durumunda kuruma yapılan başvurular doğrultusunda işsizlik süresinde prim borçlanması gündeme gelmez.