Şehirler arası taşımacılık

Şehirler arası ( İstanbul ( Avrupa ve Anadolu Yakası ), Ankara, İzmir, Diyarbakır, Antalya Adana, Bursa, Konya, Kocaeli, Bodrum, Kayseri, Aydın, Manisa, Hatay, Mersin, Trabzon, Erzurum, Van, Samsun, Muğla, Denizli, Nevşehir, Edirne, Balıkesir, Sakarya, Uşak ) taşıma işiyle uğraşan firmaların birçoğu, daha uygun fiyat vermek için bazı önemli durumları yapmazlar. Nedir bu önemli durumlar ?

İlk olarak eşyalarınızın sigortalı taşınması çok önemlidir. Kaza yada benzeri durumlarda eşyalarınız hasar görürse, sigortadan tazminat alabiliyorsunuz. Diğer türlü gözünüz gibi baktığınız eşyalarınız zarar görürse, herşeyi sıfırdan yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Bir diğer önemli nokta, eşyalarınızın asansörlü olarak taşınması. Asansörlü taşımacılıkta, eşyalarınız hasar görmez yada çok az hasar görür. Diğer türlü eşyalarınız merdivenlerden indirilecek ve merdiven kenarındaki duvarlara sürtünerek zarar görebilecektir. Ayrıca asansörlü taşımacılıkta süreden de çok fazla tasarruf etmiş olacaksınız.

Eşyalarınızın profesyonel ve alanında uzman kişiler tarafından paketlenmesi ve taşınması da bir diğer önemli husustur. Özellikle paketleme ve ambalajlama kısmı gerçekten mühimdir. Düzgün paketlenmeyen eşyalarınız taşınma esnasında zarar görebilir ve sizlerin bunu farketmesi biraz uzun sürebilir.Paketleme işleminin ardından depolama işlemi gelir. Depolama, halk arasında istifleme olarak da bilinir. Eşyaların taşınacağı tır yada kamyona düzgünce yerleştirilmesi de, zarar görmelerini engelleyecek etmenlerden biridir. Bütün bu konularda, bu işi yapacak elemanların iyi yetiştirilmiş olmasına dikkat etmek gerekmektedir.

Şehir içi ( Çankaya, Yenimahalle, Eryaman, Maltepe gibi ) çalışan evdeneve firmaları, maliyet diğerlerine göre daha düşük olduğundan, yukarıda sayılan özelliklerde çok kısıtlamaya gitmez. Fakat nakliyeciler arasında rekabet öylesine üst düzeydedir ki, işini gerçekten sorunsuz yapan, güvenilir ve kurumsal bir şirket bulmak çok zordur. Bu sebeple, nakliye işini yaptıracağınız firmayı seçerken acele etmeyin ve önerilerimize mutlaka kulak verin.

Ucuz fiyata aldanmayın!

İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullar, artık parayı birçok şeyin önüne geçirmiştir. Bu durum evden eve nakliye işine de yansıyor haliyle. Fakat daha uygun fiyata eşyalarınızı taşıttırmak için riskleri göze almayın. Referansları sağlam olan, kaliteli, büyük, sektöründe lider durumda olan, güvenilir firmaları seçmeye çalışın. İşte bu noktada internetten yararlanacaksınız.

Google arama motorunda “ Evden Eve Nakliyat “ , “ Evden eve nakliye” , “ Evden eve taşımacılık “ gibi aramalar yaparak ulaştığınız siteleri iyice inceleyin. Hakkımızda ve İletişim sayfalarını kontrol edin. Sabit bir telefon ve fax numarası olmasına dikkat edin. Türkiye’nin çeşitli illerinde ofis ve şubesinin olması, ücretsiz ekspertiz hizmetinin verilmesi, açık adresinin bulunması, Facebook ve Twitter sayfalarında tavsiye edilmesi ( Tabi yorum yapan kullanıcıların gerçek kişiler olması da önemli ) çok önemlidir.

Tüm bu kriterlere göre, nakliye yaptıracağınız firmaları eledikten sonra, hepsiyle tel ile görüşüp teklif alın. Talep ve isteklerinizi söyledikten sonra, firmanın çalışma prensibi ile ilgili bilgi alın.

Özellikle Ankara İstanbul evden eve nakliyat yaptıracaksınız, bu işi yapan nakliye şirketlerinin çokluğu dikkatinizi çekecektir. Mutlaka iyi bir değerlendirme yapıp, en uygun fiyatla, en güvenilir ve kaliteli hizmeti yapan firmayı tercih edin. Müşteri memnuniyetine önem veren, deneyimli firmalar, yaptıkları reklam ile zaten sizleri kendisine çekecektir.