TRABZON - Trabzon Lojistik Aktarma Noktası Komutanı Kurmay Albay Michael Sinn,  Afganistan'da ISAF görevinin önümüzdeki yıl sona erecek olmasından dolayı buradaki Alman askerleri malzemelerinin Almanya'ya sevki için farklı alternatifler içerisinde Trabzon'un en uygun lojistik merkez olarak belirlendiğini ifade etti.

Sinn, bir otelde düzenlenen, Trabzon Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, bazı sivil toplum örgütleri ve işadamlarının katıldığı bilgilendirme toplantısında, Trabzon'daki lojistik aktarma merkezi ile ilgili olarak 247 sayfalık rapor ve binin üzerinden fotoğraf çektiklerini vurgulayarak, "Geçen yıl eylül ayında etüt çalışmalarına başladık. Sonra bu çalışmaları tamamlayarak ocak ayında resmen faaliyete başlandı" dedi.

Trabzon, Batum ve Poti şehirlerinde inceleme yapıldığını vurgulayan Sinn, şöyle devam etti:

"Yapılan incelemeler sonucunda en uygun şehir Trabzon olarak belirlendi. Trabzon yüksek performansa sahip havaalanı ve yüksek kapasiteli deniz limanı ve geniş alanları ile en uygun alan. Türkiye'de ve Trabzon'da mükemmel şartlarla karşılaştık. Bunun için herkese teşekkür ediyorum."