Akbatı Rezidans ve Akbatı alışveriş merkezleri Akgirişim’in yönetmiş olduğu projeler olup karma gayrimenkul uygulamasına örnek verilir.

Toplamda 300 milyon USD’larlık bir bütçe ile projelerin girişimi tamamlanan Akbatı Rezidans ve Akbatı alışveriş merkezi ticari ve konut kullanımlı karma gayrimenkul olarak hizmete sunulur. Temellerinin atıldığı yıllarda İstanbul halkında büyük bir heyecanla Akgirişim projelerimin tamamlanması beklendi. Şimdilerde ise birden fazla aktivite alanına imkan sağlaması ziyaretçilerin yalnızca alış veriş amaçlı değil donanımları ile aynı zamanda farklı bir sosyal deneyim yaşamasına da olanak sunuyor.

Akbatı Rezidans

Akbatı alışveriş ve yaşam merkezi olarak tabir edilen Akbatı rezidans mavi ve yeşil olmak üzere 2 ayrı bloktan meydana geliyor. Bu yaşam merkezinde 350 adet konut bulunuyor. 1 oda 1 salon şeklinde tasarlanan konutlarda ihtiyaca göre oda sayısında farklılıklara yer veriliyor. 2 oda 1 salon konutların fiyatlarında ise artış gözlenmesi son derece normal kabul görüyor. Akbatı Rezidans yalnızca alışveriş merkezi ve konutlarla sınırlı kalmıyor. Yetişkinler kadar çocuklarında eğlenebilmeleri için oyun alanlarına yer veriliyor. Çocuk havuzu, çocukların rahatlıkla koşup eğlenebilecekleri oyun alanları bulunuyor. İstanbul’da yeni bir şehir oluşturma bazında başarısını gösteren Akbatı toplantı ve TV ve davet odası, açık ve kapalı yüzme havuzları, kişilerin doğadan tamamen uzak kalmamasını sağlayacak lavanta ve nilüfer bahçeleri, modern yaşama uygun bir biçimde tasarlanmış cafe-bar, pilates ve fitness salonları ve yürüyüş yollarına sahiptir. Konutların hemen yanında yalnızca birkaç yürüme mesafesinde yer alan Festival Park bu kalabalık şehirde eğlence adreslerinin merkez üssü olarak tanımlanıyor. Esenyurt-Bahçeşehir mevkisinde konumlanan Akbatı AVM geniş bir arsa üzerine kurulu dev bir alışveriş merkezi olarak dikkat çekiyor. 200’ü aşkın mağazası ve modern sinema salonları, her damağa uygun tatları cafe ve restoran gibi işletmeleri ile ve yine çocuklar düşünülerek dizayn edilen dizayn edilen eğlence ve çocuk oyun alanlarıyla Akbatı İstanbul gözdesi olma niteliğini taşıyor. 7 gün 24 saat güvenlik kameraları ile koruma altında tutulan yaşam merkezi concierge hizmetleri ziyaretçilere lüks deneyimler sunuyor. Karma kullanım için en iyi örneği oluşturan Akbatı Akgirişim faaliyetleri ile alışılmışın önüne geçmeyi başarıyor.

Akmerkez AVM

Dünya ölçeğine bir alışveriş merkezi kurma girişimi Akkök, Tekfen ve İstikbal gruplarının Akmerkez AVM projesi ile gerçeklik kazandı. 1991 yılında temelleri atılan bu merkez 1993 yılında kapılarını hizmete açtı. İstanbul’un merkezi olan Etiler’de yer alan merkez şehrin sosyal yaşamına dinamizm katıyor. Birbirinden önemli seçkin mağazalar, yemek ve aktivite alanları, eğlence salonları ve modası ile öne çıkıyor. Yaşamın her alanında kusursuz bir hizmet sunması amacıyla hayata geçirilen Akmerkez 14 ve 17 katlı 2 ofis bloğuna sahip, 23 katlı Residential Apartments’i olan, 246 mağazaya ve 1500 araçlı kapalı otoparka yer verilen İstanbul’a sunulmuş olağanüstü bir layihadır. İstanbul’un kalabalığından uzaklaşmak alternatif bir imkan sunan Akmerkez üçgen terasında ziyaretçileri mavi gökyüzü ile buluşturuyor. Uluslar arası ödüllü projeleri kapsamında dünyanın en iyi ödüllerine layık görülen merkez ticari gayrimenkul için en iyi örneği oluşturuyor. Aynı zamanda yaşama değer katan projeleri ile kendini daimi geliştiriyor.