ANKARA - 28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan yargılandıkları davanın 64. duruşması başladı.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar, bazı müştekiler ve tarafların avukatları katılıyor.

Üye Hakim Süleyman Köksaldı, sanık yolmasını aldı.

Celasin: "Benim dönemimde Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda BÇG'de görev yapan olmadı"

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, geçen celse savunmasını tamamlayan  28 Şubat Davası sanığı eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ergin Celasin'in sorgusuna devam edildi.

Müşteki avukatı Necip Kibar'ın, "Başörtüsü, sizin kanaatinize göre ne zaman sorun olarak ortaya çıktı?" sorusuna, Celasin, "Benim ismimin geçtiği yerlerde atılı suç olarak böyle birşey yok. Böyle bir soru olamaz" yanıtını verdi.

Kibar'ın, "Başörtülü öğretmen, memur ve öğrencilerin atılması bunun sorun olduğunu göstermiyor mu?" sorusu üzerine Celasin, "Bunu, Milli Eğitim Bakanlığı'na, İçişleri Bakanlığı'na sorun" dedi.

Müşteki avukatı İbrahim Öztürk'ün, "YÖK, 28 Şubat döneminde, başörtüsü konusunda verdiği brifingin emrini kimden aldı?" sorusunu, Celasin, "Her yerde brifing olabilir. Bu kanuni bir haktır, emir verilmedi" şeklinde yanıtladı.

Müşteki avukatı Namık Kemal Urhan'ın, "Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na gönderilmiş olan BÇG ile ilgili emir ve talimatlar konusunda ne diyorsunuz?", sorusuna Celasin, "Bunlar kişiye özel, gizli evraklar. Yüzlerce, binlerce evrak gelir, ilgili başkanlık gereğini yapar.  Birçok şeyi kimse görmez. 16 yıl önce gelen bir evrakı nasıl hatırlayabilirim? Bu mümkün değil" yanıtını verdi.

Müşteki avukatı Emrullah Beytar'ın, "Siz 54. Hükümetin iş başında olduğu dönemde Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda kurmay başkanıydınız. Sayın Çetin Dizdar, 'BÇG toplantılarına Hava Kuvvetleri Komutanını temsilen katıldığını' söyledi. Sizin kurmay başkanı göreviniz ve sonrasında, BÇG'ye, Hava Kuvvetlerini temsilen katılan oldu mu?" sorusunu ,Celasin, "Hayır böyle birşey olmadı. Benim bulunduğum dönemde, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda BÇG'de görev yapan olmadı" diye yanıtladı.

Sanık emekli Korgeneral Vural Avar'ın, "BÇG'nin emir çıkaran bir yer olmadığı defalarca ifade edildi. 'BÇG emri' diye yazılı bir emir gördü mü?" sorusuna, Celasin, "Öyle birşey gördüğümü hatırlamıyorum" karşılığını verdi.