Kıymetli Okurlarımız,2020 yılı tüm Dünya ülkeleri için tam bir felaket yılı olmaya kararlı gibi gözüküyor.

İnsanoğlu gerek tüm canlılara gerekse tabiiata verdiği zararların,yaptığı kötülüklerin bedelini bir bir ödüyor değil mi?

Çekirge istilasının sebebi de, taabiiatın dengesinin bozulmasının ve iklim değişiklerinin  bir sonucudur.

***Afrika'dan ve Orta Asya'dan başlayan çekirge istilaları tüm  dünya ülkelerini tehdit etmektedir.Hindistan en riskli ülkeler  arasında yer alırken çekirge sürülerinin bir kaç ay içerisinde Çin'e kadar ulaşabilecekleri düşünülmektedir.

***Çekirge sürüleri 150 km hızla çok hızlı bir şekilde ilerlemektedirler. Geçtikleri yerde ise yaklaşık olarak 35000 kişinin bir günlük yiyecek  ihtiyacını tüketmektedirler.

***Suudi Arabistan, Sudan,Yemen,Umman, Somali,Kenya,Etiyopya, Pakistan çekirge sürülerinden çok ciddi anlamda zarar görmüşlerdir.Tarım alanlarının çoğu tamamen  yok edilmiştir bir kısmı ise ağır bir  şekilde  tahribata uğramıştır.

***Sudan,Somali, Etiyopya,Kenya ve Arabistan'in güney kısmı çekirgelerin üreme alanları olarak bilinmektedir.

***Sayıları hızla artan  çekirgelere bir an önce profesyonel bir müdahale  yapılmaz ve önlemler alınmaz ise çok yakında dünyada kıtlığın olacağını  söyleyebiliriz .

***Sığırcık kuşları çekirge yumurtalarını topraktan çıkartıp yiyerek yok ederler.Bunu özellikle  belirtmek istedim.Niye mi?Dünya çiçeğiyle,böceğiyle, herşeyi ile  bir bütündür. Şüphesiz ki; hiç bir yaratılanda boş yere  yaratılmamıştır.Keşke  insanoğlu bencilliğinden arınıpta, doğanın  dengesine saygı göstermeyi öğrense idi keşke daha vicdanlı ve erdemli olmaya çalışsa idi eminim ki bugün bambaşka bir dünyada yaşıyor olacaktık değil mi? 

Saygılarımla, esenlikler diliyorum.