Teknoloji sayesinde çok çeşitli ve büyük kolaylıklara ulaştık, dünya PARMAKLARIMIZIN UCUNDA avcumuzun içinde artık

Uçak, vapur, tren otobüs, otomobil motosiklet vb. teknoloji değil mi? Radyo, Televizyon, cep telefonu, bilgisayarlar… Teknoloji, hem iyi hem kötü dost! biryandan hayatımızı kolaylaştırıyor bir yandanda olmadık hastalıklara davetiye çıkartıyor...

Savaş teknolojisi o kadar hızlı gelişmiş tir ki; İnsanlığın üstüne bir korku kabusu gibi çökmüş durumdadır. İkinci dünya savaşında bizzat kullanılarak JAPONYA nın HİROSİMA ile NAGAZAKİ kentlerinde yüz binlerce insanın topluca katledilmesine neden olan ve milyonlarca insanın  genetik zaviyesini nesiller boyu bozan NBC (Nüklüer, Biyolojik ve Kimyasal ) silahlar, Enerji üreten Nükleer, santraller, atom ve hidrojen bombalarını teknoloji geliştirmedi mi?

Eskiden savaşlarda Ok,yay,kalkan kılıç, mızrak, topuz vsr el yapımı silahlar kullanılırdı Barut un icadı ile savaş teknolojileri değişti ,kılıçın yanına tüfek gelip yerleşti. Meşhur Destani Halk kahramanımız KÖROĞLU: Tüfek için söylediği DELİKLİ DEMİR İCAT OLUNDU MERTLİK BOZULDU sözü tarihimize altın harflerle yazıldı.

Teknolojiye ilme ve bilime değer veren Fatih Sultan Mehmet Han Macar ustalarla işbirliği içinde döktürdüğü dev toplarla Bizans'ın Yıkılamaz dediği İstanbul surlarını adeta hallaç pamuğuna döndürmüşü..Keza yine o çağda büyük bir mühendislik hesabı yaparak gemileri karadan yürütüp Haliç'i geçerek Bizans'ı teslim almayı başarmıştır.

Teknolojinin gelişimi o kadar hızlı olmaya başladı ki akıllara durgunluk veren baş döndürücü bir süratle yeni icatlar buluşlar birbirini kovalıyor sıra sıra insanlığın hizmetine sunuluyor... 

Büyük Önder ATATÜRK ile kurduğu genç cumhuriyet akıl bilim ilim ve fen dalında tüm kurum ve kuruluşları ile birlikte şaha kalkmış Hayatta en hakiki mürşit, ilimdir sözü ile özdeşlen Atatürk bunun gibi birçok sözü ile yol gösterici olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk yaptığı devrimler ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulmasında liderlik etmiş Türk milletinin ve Türk dünyasının büyük önderidir.Atatürk ün ilim üzerine sözlerinden bazıları şöyledir:

  İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir, cahilliktir, doğru yoldan sapmaktır. Yalnız ilmin ve fennin, yaşadığımız her dakikadaki safhalarının gelişimini anlamak ve ilerlemeleri zamanında takip etmek şarttır. 

  Bin, iki bin, binlerce yıl önceki ilim ve fen lisanının koyduğu kuralları, şu kadar bin yıl sonra bugün aynen uygulamaya kalkışmak elbette ilim ve fennin içinde bulunmak değildir. 

  Milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur. 

  Her işin esas hedefine kısa ve kestirme yoldan varmak arzu edilmekle beraber, yolun kabul edilebilir; mantıki ve özellikle ilmi olması şarttır. 

  İlim ve fen ve ihtisas nerede varsa, sanayi nerede varsa, gidip öğrenmeye mecburuz. 

  Hiçbir tutarlı kanıta dayanmayan birtakım geleneklerin, inanışların korunmasında ısrar eden milletlerin ilerlemesi çok güç olur; belki de hiç olmaz. İlerlemede geleneklerin kayıt ve şartlarını aşamayan milletler, hayatı, akla ve gerçeklere uygun olarak göremez. Hayat felsefesini geniş bir açıdan gören milletlerin egemenliği ve boyunduruğu altına girmeye mahkûmdur. 

  İlim tercüme ile olmaz, inceleme ile olur. 

  Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar. 

  İtiraf ederim ki, düşmanlarımız çok çalışıyor. Biz de onlardan daha çok çalışmaya mecburuz. Çalışmak demek, boşuna yorulmak, terlemek değildir. Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü medeni buluşlardan azami derecede yararlanmak zorunluluğudur. ilim gerçeği bilmektir

Kurtuluş Savaşı’nda Türk halkını örgütlemiş, Kahraman Türk Ordusu’nu en iyi şekilde komuta edip ülkesine bağımsızlığı kazandırmış  ulu önder, bakın hangi tür ordunun  öneminden bahsediyor: Bir ulusun asker ordusu ne kadar güçlü olursa olsun, kazandığı zafer ne kadar yüce olursa olsun, bir ulus ilim ordusuna sahip değilse, savaş meydanlarında kazanılmış zaferlerin sonu olacaktır. Bu nedenle bir an önce büyük, mükemmel bir ilim ordusuna sahip olma zorunluluğu vardır... Atatürk'te temel kural ve amaç, çağdaş olmaktır. Bunun da yolu bilim ve teknikten geçer: "Dünyada her şey için, uygarlık için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici bilimdir, tekniktir."...

Yüce Peygamberimiz İLİM ÇİNDE DAHİ OLSA GİDİNİZ ÖĞRENİNİZ hadisleri ile dinimizin İLME verdiği büyük önemi Ortaya koymuştur. Bilimin insan yaşamındaki en gerçek yol gösterici olduğuna dikkatlerimizi çekmiştir. 

Bizde NANO teknolojilerinin yükseldiği bilim çağında AKLA GİDEN YOL İLİMDEN GEÇER diyor ve bilim adamlarımıza kolaylıklar ve başarılar diliyoruz.