Merhaba Önce Vatan Gazetesinin Sevgili Okurları. 

İçimizden Biri Eğitimci, Yazar, TV Proğramı Yapımcısı ve Moderatörü, ‘’KAPI’’ İsimli Öykü Kitabının Genç Annesi Sayın Bengül Alkan Hanımefendi Bende Bugün, Buyurun. 

Sayın Bengül Alkan Hanımefendinin Baba Editörü, Eleştirmen, Şair, Yazar Sayın Kenan Koç Beyefendinin Genç Yazarımızı taçlandıran sözlerini röportajımıza eklemeseydik, röportajımız eksik kalacaktı.   

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni yazarımız ;1992 Samsun doğumlu. Öğrenim hayatının hepsi bu şehirde geçti. Edebiyata olan ilgisi çok küçük yaşlarda başladı. Dedesinin akşamları onu dizinin dibine alıp, saçlarını okşayarak uyuyana kadar anlattığı hikâyelerde neler yoktu ki? Belki de bilinç altında yer edinmiş bu hikayeler, onu ileride yazmaya iten şeylerin temelini oluşturuyordu. Liseye geçince edebi eserlerle tanışmış, edebiyatın kendisine sığınak olduğunun farkına varmıştı. Ve bütün bunlar o yıllarda onu yazmaya da yöneltti. Çok okuyor, belki de okuduklarının da tesiri altında gizli gizli yazmaya çalışıyordu. Dünyası tamamıyla okumak ve yazmaktı. Lise sıralarında girdiği bu yol, tutkuya dönüşmüş, içinde inanılmaz bir istek oluşturmaya yetmişti bile. O yüzden edebiyat bölümünü tercih etmiş ve Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü kazanmıştı. Üniversitede daha çok yazmaya başlamış ancak bir köşede saklayıp, zamanını bekler olmuştu. Şimdi ise vakti gelmiş ve “KAPI“ adını verdiği kitabında kapıları açmış ve okuruyla paylaşmaya karar vermiştir. 

Gerçek ya da tasarlanmış olayları ilgiyi çekecek bir biçimde anlatan, romandan kısa düz yazı türüdür öykü. Bireyin ve toplumun gelişmesini, çelişkileri, çatışmalarını kararlı biçimde sergileyen söz sanat türüdür. Öyküler; kendi başına bir bütünsellik taşımalıdır. İçeriği, kurgusu, dili, anlatımıyla organik bir bağ içinde olan, yaşayan, yaşatılan. Estetik, imge, duygusallık, bireysellik. Zaman zaman bunalımları aksettiren, hissettiren ama bunalıma sokmayan. İleriye dönük gelecek kaygısı taşıyan, donanımlı olmalıdır. Taşıdığı kaygıyı dile getirip, düşünceye sevk etmelidir. Bugünün sorunlarıyla geleceğe bakan olmalı. Edindiği bilgi ve gözlemleri kendi süzgecinden geçirerek gelecek için kullanmalıdır. Konulara titizlikle yaklaşmalı, hümanist olmalıdır. Öteden beri konu edilenlere günümüz gerçekliğinde bakmalıdır. Uykuları kaçırmalı, düşünceye sevk etmelidir. İşte bu noktada genç yazarımız şunları 

Sanat ve sanatçı için yazarımız: “Sanat; özgürlüğün ifade ve üretimidir. Sanatın derin anlamında yeni bir yaşam bulmak ya da yaratmak yatar. Var olanın değişikliğine özlem vardır. Yazılan; gerçek olandan kesitler taşıyarak düşünceye sevk eder insanı. Sanatçı; yaratıcı olmak zorundadır. Yazar; farkındalığı aşmış, şahıslara faydalı olan ve düşünen, düşündürendir. O nedenle roman ve öyküler yeni biçimler alarak kendisini yenilerken, sanatçının da bir değişim içinde olması gerekir. Sanat ve sanatçı; özgün ve halkın her kesimine hitap edebilmeli; kısacası halkın insanı olmalıdır. Öykülerimi hümanizmi baz alarak yazıyorum. Ayrıştırıcı değil birleştirici olmayı tercih ediyorum. Ayrıca öykülerde cinsiyet ayrımcılığı yapmıyorum. Onun yerine empati kavramıyla okurların dikkatini çekmeye çalışıyorum. Bir kadın yazar olarak erkek dünyasını da anlatmaktan geri kalmıyorum.“ demektedir. 

Eğitimci Yazar Bengül Alkan;  “Her sanatçı gibi benim de kendimi bağlayan, kendi özel yasalarım, yol haritam mevcuttur. Dünyayı, en azından yaşadığım toplumu sahiplenerek, dünyayı, insanları, olayları inceleyerek, gözlemleyerek tanımak, anlatmak ve gerçeğe yürümek isteği vazgeçilmezimdir. Kendi tasavvur ve gözlemlerim sonucu yazacaklarımın karşı taraftakilere geçeceği, kattığım; ruhsal enerji, metafor, ironilerle; düşünceye sevk etme isteğim daima ağır basacaktır. Böylelikle büyük bir iletişim kurarak okurla birbirimizi anlamayı, birlik olmayı ve en önemlisi ruhsal olarak doyuma ulaşmayı hedeflemişimdir. Karşılıklı anlayış olmadan insanın kendini ifade etme çabası boşunadır. Görevim; kendimce okurların önüne bir dünya sermek, o dünyaya inandırmak; yanlış ve gereksiz inançlardan, alışkanlıklardan kurtarmak çabasında olmaktır. İnsanları her acı veya hüzne hazırlayarak güzel olana yöneltme yeteneği kazandırmaktır. Yazdığım ve yazacağım öykülerle, beşerî ilişkileri duyumsayabilme, bunlar arasında ilişkiler kurabilme yeteneğini arttırmaktır. Sanat gıda verir, uyuyan ruhları uyandırır. Ruhsal heyecanlar verir ve en önemlisi düşünmeyi öğretir. Olayları irdeleyerek, yeniden üretmek için iç ve dış dünyayı cümlelerle, tasvirlerle yepyeni düşünce ufukları açmak ve vaktimizin anlamını simgeleştirmek hedefimdir. İnsanın kendisine, çevresindekilere; bu dünyada ne aradığımızı, neden yaşadığımızı, varlık sebebimizin ne olduğunu çeşitli varyasyonlarla dile getirmek, en azından bu soruları kendilerine sormalarına yardımcı olmaktır. Sorunların; öykülerimle dillendirilmesi, psikolojik travmaların azaltılması, çıkış noktalarının gösterilmesi açısından görev üstlenmiştir.“ 

Bengül Alkan; “Hayat bir alışveriş merkezi gibidir. Alanı, vereni iletişim içindedir.Olup bitenlerin iyi gözlemlenmesi, bağ kurulması yaşama anlam katacaktır. Bilgi olmadan, o konu hakkında çokça araştırma yapmadan asla fikirler üretilemez. Okumak ve araştırmak bir yazarın vazgeçilmezi olmalıdır. Herkes kendi penceresinden bakar hayata, olup bitenlere. Şöyle veya böyle anlamlar yükler. Ve sonra kendi duygu ve düşüncesini dışa vurur. İşte o dışa vuruşlarda şayet; bilginiz, araştırmanız da varsa topluma olumlu katkılarda sunmuş olursunuz. Bilgi sahibi olmak, araştırmak, sonra da objektiflikle duygusal ve realite içinde hareket etmeye, cesareti de eklemek prensibim olmuştur.“ 

“İşte bu cümleden; şahsen yaşadığım ve çevremde olup biteni gözlemleyerek edindiğim bilgiler çerçevesinde sosyal içerikli olayları öyküleştirerek, topluma mesajlarla katkı sağlamak amacıyla yazmaya başladım.Yapılan yorumlara da dayanarak ;öykülerimi felsefi, psikolojik, tasavvufi açıdan da besleyerek akıcı, sade bir anlatımla aktarmaktayım. Zaman zaman örf ve ananelerle kronikleşmiş alışkanlıklara her gün toplum vicdanını sızlatan kangren haline gelmiş olaylara, beşeriyetteki insan ilişkilerine öncelik vererek dikkat çekmeye çalışırken ; metafor, aforizma, hiciv, felsefe ve psikolojik atıflarla, yoğun betimlemelere yer vermeyi ihmal etmedim. Zaman zaman fantastik, masalsı, egzotik tarzdaki öykülerimde de topluma mesaj vermeyi görev edindim.Yeni bir akım ve tarz yaratacağıma yürekten inanıyorum.“ 

SACİDE Z. SARAÇ 

-Merhaba. Hoş geldiniz. Kendinizi anlatır mısınız? 

-Merhaba, Hoş Buldum. İsmim Bengül Alkan. Samsun 1992 Doğumluyum. Samsun Genç Adım Kolejinde Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmeniyim. Kapı İsimli Öykü Kitabımın Yazarıyım. Samsunhaber.Com Da Sanat Sarmalı İsimli Programın Yapımcı Ve Moderatörüyüm. 

-Klasik bir soruyla başlıyorum. Yazmaya nasıl başladınız? Ne zamandan beri yazıyorsunuz?  

 -Küçük Bir Kız Çocuğuyken Yaz Tatillerimi Dedemin Yanında Geçirirdim. Her Akşam Farklı Bir Halk Hikâyesi Dinlerdim Dedemden. Çocuk Zihnime Yerleşmiş Ve Beni Oldukça Fazla Etkileyen Hikâyeler Gelecekteki Yazma Sürecimin Elbette Ki Temelini Oluşturan Şeylerden Biridir. Ortaokuldan İtibaren Çok Fazla Okumaya Başladım. Okudukça Bu Süreç Beni Yazmaya Sürükledi. Lise Çağlarımdan Bu Yana Yazıyorum.  

  

-Öykü yazarken sizin için olay mı, ilk cümle mi, başkarakter mi zihninizde önce belirir?   

 -Ben Genellikle Bir Plan Yapmadan Yazıyorum Öykülerimi. Karakter, Olay Ya Da Aklımda Çağrışım Yaptıran Bir Kelime... Öykü Yazmak Ve Şiir Yazmak Birbirine Çok Benziyor. İkisi De Bir Anda Ortaya Çıkıveriyor. Roman Gibi Uzun Bir Sürece İhtiyacı Yok Fakat Öykü Yazmak Her Anlamda Romandan Daha Zor.   

  

-Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenisiniz. Yazı yazmak ve ders anlatmak sizce ne kadar benziyor?   

 -Türk Dili Ve Edebiyatı Mezunu Olmamın Avantajı, Yazdığım Metinleri Dil Bilgisi Açısından İkinci Bir Şahsa Başvurmadan Düzenlememi Sağlıyor. Dile Hakim Olmak Da Bir Yazar İçin Oldukça Önemlidir.  

 -Özellikle yeni başlayan yazarlar birilerine okutmak ister yazdıklarını. Bu süreçte kendinizi nasıl geliştirdiniz?  

 -Ben Uzun Yıllar Boyunca Yazdım Ve Hiç Kimseye Okutmadım. Sakladım Herkesten Yazdıklarımı. Değerli Yazar Kenan Koç İle Tanışmamızla Beraber Büyük Bir Cesaret Gösterdim Ve Kitap Haline Getirdim Öykülerimi.  


 -Neden yazıyorsunuz? Hiç düşündünüz mü?   

 -Yazarlar Çoğunlukla Kendi Kendine Vakit Geçirmeyi Seven İnsanlardır. Küçük Bir Çocukken Oldukça İçe Kapanık,Naif Ve Kırılgandım. Yapı İtibariyle Yazmaya Yatkın Olmamın Çok Etkisi Vardır. Yazmak Şimdi Bir Tutku,Vazgeçilmemesi Mümkün Olmayan.  

-Öykü türü dışında yazmayı da düşünüyor musunuz? 

-Hali Hazırda Bir Roman Çalışmam Var. Başkişisinin Bir Kadın Karakter Olduğu Güzide İsimli Romanım Eylül-Ekim Ayları Gibi Kitap Haline Gelecek. İleride Felsefi, Aforizma Ve Deneme Tarzı Kitaplar Da Yazmak İstiyorum.  

Hemen şimdi öğrenebileceğiniz bir şey olsa bu ne olurdu? 

-Öğrenmek İstediğim O Kadar Çok Şey Var Ki. Senaryo Yazmak Geçti İçimden Nedense. 

- Kendi kendine konuşanlar deli mi? 

-Yazarlık Çoğunlukla Kendi Kendine (İçinden De Olsa) Konuşmak Demektir. İnsan Kendisiyle Konuşmalı Asıl, Yeryüzünde Kendisine Yabancı O Kadar İnsan Var Ki. 

- Hayat felsefeniz nedir? 

-Hayat Hem Sonu Olmayan Bir Okyanus Kadar Korkutucu Ve Derin Hem De Nefes Aldığımız An Kadar Basit Ve Sade. Ne Zaman Neyin Olacağını Bilemeyiz. Ama Her Ne Olursa Olsun Yaşamın Bize Ait Olduğunu Ve Onu İstediğimiz Gibi Kullanmakta Özgür Olduğumuzu Unutmamalıyız. 

- Dünyaya ikinci kez gelme şansınız olsa, nasıl bir hayat yaşamak istersiniz? 

- Dünyaya İki Değil On Kere De Gelsem Yine Aynı Hayatı Yaşamak İsterdim. Yazmak, Öğrenmek, Öğretmek,Hayata Karışmak. 

- Dünyada istediğiniz her türlü değişikliği yapabilecek kadar gücünüz olsa, sihirli değneğinizi dokunduracağınız şey ne olurdu? 

-Ekonomik Anlamdaki Eşitsizliklere Son Verirdim. 

- Tüm koşullar uygun olsa ve size bir iş kurma şansı verilse, nasıl bir şirketin patroniçesi/patronu olurdunuz? 

-Güzel Bir Soru. Elbette Sanatla Alakalı Bir Şirket Olurdu Bu. Film Yapım Şirketi Olabilir Mesela. 

- Yeteneklerinizi başka bir kişiyle değiştirme şansınız olsa, şu anda yaşayan, ya da bir zamanlar yaşamış olan hangi kişinin yeteneklerine sahip olmak isterdiniz? 

-Diyeceksiniz Ki Bir İnsan Bu Kadar Mı Sever Kendisini. İnanın Ki Başka Biri Olmak İstemezdim. Kendimi Kusurlarımla, Hatalarımla Ve Yeteneklerimle Seviyorum. 

-Hayattan beklentiniz nedir? 

-Hayat Neyi Ne Zaman Gerçekleştireceğini Çok İyi Biliyor. Beklediğim Her Ne Varsa O Gün Geldiğinde Çekinmeden Verecektir. 

- Sizi dünyanın en mutlu insanı yapabilecek şey ne olabilir? 

-Sevdiğim İnsanlarla Vakit Geçirmek. Ya Da Bir Kitap Okumak, Yeni Hiç Gitmediğim Bir Yeri Ziyaret Etmek Kadar Basit Mutlu Olmak. Zaten Sürekli Mutluluk Diye Bir Şey Yoktur. Acılar Ve Belirsizlikler De Olmalı Ki Mutlu Olmanın Kıymeti Olsun. Mutluluktan Ne Anladığımıza Bağlı. 

- Bugüne kadar attığınız en gururlu zafer çığlığı hangi başarınıza ait? 

-Her Geçen Gün Daha Başarılı, Bilinçli Ve Tecrübe Sahibi Olduğum İçin Herhangi Birini Seçmek İstemedim. 

-Gözlerinizi dolduran en son olay nedir? 

-Çok Değer Verdiğim Bir İnsanın En Zorlandığım Anlardan Birinde Yanımda Olduğunu Hissettirmesi. 

- Çocukluğunuza dair en çok neyi özlüyorsunuz? 

-Geçmişine Pek Özlem Duyan Bir Yapım Yok Desem. Benim İçin Asıl Olan Yaşadığım Andır. Çünkü Geleceğimi O Belirleyecek. Geçmiş Mi? O Sadece Yazmam İçin Çok Yardımcı Olan Büyük Bir Hazine. 

- Bir mucize olsa geçmişinizdeki hangi hatalarınızı düzeltmek istersiniz? 

-Sabırlı Olmayı Öğretirdim Geçmişteki O Kıza. 

- Aklınıza her geldiğinde sizi gülümseten bir anınızı anlatır mısınız? 

-İlkokulda Tahtaya Kalkıp Şarkı Söyleyişim. 

- 17-18 yaşlarınıza geri dönme şansınız olsa yine aynı hayatımı yaşardınız, yoksa başka bir hayat mı yaşardınız? 

- Yine Aynı Hayatı Yaşardım Eninde Sonunda Ama Belki Daha Farklı Yollardan Geçerek. 

- Kendinizi dünyanın en güçlü insanıymışçasına başarılı ve mağrur hissettiğiniz en son deneyiminiz nedir? 

-En Son Tek Başıma Yaptığım Program Çekiminden Sonra. 

- Şu anda kişi olmanızda payı olduğunu düşündüğünüz kişiler kimler? 

-Çok Güzel Bir Soru. Ben Şu An Ki Bengül Olduysam Şayet, Hayatıma Girmiş İyi Ya Da Kötü Tüm İnsanların Katkısı Vardır. 

- Çocukken ne olmak ve kim olmak isterdiniz? 

-Çocukken Öğretmen Olmak İsterdim. Ve Oldum. 

- Gerçekleştirmeyi istediğiniz en büyük hayaliniz nedir? Ve gerçekleşti mi hayaliniz? 

Bir Gün Herkesin Tanıyıp Okuduğu Ve Ardımda İnsanlığa Miras Bırakmak İstediğim Eserlerim Olsun İstiyorum. 

- TV Programcısı olsaydınız, nasıl bir program yapmak isterdiniz? 

-Şu An Programcıyım Ve Tam Da İstediğim Programı Yapıyorum. Sanat Programı. 

- Karşınızdaki kişiyi tanımak için hangi davranışına bakarsınız? 

-Nasıl Konuştuğuna, Samimi Gülümseyip Gülümsemediğine, Sinirlendiğinde Nasıl Davrandığına. Çünkü Bir İnsanı En İyi Öfkeliyken Tanırsınız. 

- Birine ya da bir olaya sinirlendiğinizde tepkiniz ne olur? 

-Karşısına Geçip Açıkca Konuşurum. Çözülemeyecek Bir Problem Değilse Neden Olmasın? 

- Kendinizde neleri değiştirmek istersiniz? 

-Daha Az Hassas Olabilseydim Keşke. Bu Durum Beni Zaman Zaman Yoruyor. 

- Motive olmak için başvurduğunuz ilk yöntemler nelerdir? 

-Bazen Çok Bunalsam, Üzülsem, Bırakma Raddesine Gelsem De İçimdeki İnatçı Ve Mücadeleci İnsan Motive Eder Beni. 

- Sonsuza kadar yaşlanmayacaksınız diyelim, hangi yaşta kalmayı istersiniz? 

-Yakında 29 Yaşıma Giriyorum. Bu Yaşta Kalabilirim. 

- Bu yıl hayatınızın sona ereceğini bilseniz, neyi daha farklı yaparsınız? 

-Kendime Sadece Kendi İçime Dönerdim Tamamiyle. Bir Şeyleri Değiştirmek Faydasızdır Eğer Ki Son Bulacaksa. 

- Akıl hocasına ihtiyaç duysanız, bu kim olurdu? 

-Çok Değer Verdiğim Yazar Kenan Koç Hocam Yer Yer Çözüm Bulamadığım Yerde Başvurduğum Tek İsimdir. 

- Ölü ya da yaşayan biriyle tanışabilecek olsanız, bu kim olurdu? Ve ne sorardınız Ona? 

-Mustafa Kemal Atatürkle Tanışmak İsterdim Ve Ona Teşekkür Ederdim Her Şey İçin. 

- Başardığınız en zor şey neydi? 

-Sıfırdan Başlayıp Medyacı Olmak. Daha Önce Deneyimim Olmadığı Halde Çok Yol Kat Etmek. 

- Kendi paranız ile aldığınız ilk şey neydi? 

-Bilgisayarım. 

- Çekingen mi, yoksa atılgan mısınız? 

-Yer, Zaman Ve Mekâna Bağlı Değişen Bir Durum Bu. 

- Kimi dört gözle bekliyorsunuz? 

-Gelecekteki Hayallerine Tek Tek Kavuşmuş Bengül’ü. 

- Ne tür insanlar sizi etkiler? 

-Kendine Has Bir Karakteri Olan, Duygulu, Düşünceli, Yerine Göre Davranmasını Bilen İnsanlar. 

- Tesadüflere ve mucizelere inanır mısınız? Neden? 

-Eskiden olsa inanmazdım ama artık inanırım. Hiç beklemediğimiz zamanlarda çıkıyor mucizeler karşımıza. 

- Güven problemi yaşar mısınız? 

-Her İnsan Yeni Birini Tanırken Güvenemez Tamamiyle. Bu Durum Zamanla Aşılır. Güven Dediğimz Durum Da Tek Taraflı Değildir. Kendimiz De Güvenilir Olmalıyız Ki Güvenebilelim. 

- Uzay boşluğuna çıkmak mı, okyanusun dibine inmek mi? Neden? 

-Uzay Boşluğu Ürkütücü Geldi Kulağıma Birden. Sanırım Okyanusun Dibi. Ayaklarımı Basabileceğim Bir Yer Lazım. 

- Mezar taşınıza ne yazılmasını istersiniz? 

-Hayat Benden Gülümsememi Alamadı. 

- En son kimin önünde ağladınız ve nedeni neydi? 

-Benim İçin Değerli Olan Bir İnsanın Yanında Ağladım. Nedeni İse Varlığından Ve Desteğinden Dolayı Teşekkür Etmekti. 

- Gecemi, gündüz mü? Neden? 

-Yazmak İçin Gece, Yaşamak İçin Gündüz. 

- Aşk her şeyi affeder mi? 

-Bu Çok Genel Bir Soru. Kişiden Kişiye, İlişkiden İlişkiye Göre Değişebilir. Benim İçin Birinin Beni Aldatması Affedilmez Olurdu Herhalde. 

- Ne zaman konuşmanız gerektiği halde sessiz kaldınız?  

-Konuşmam Gerekiyorsa Konuşuyorum Artık. Daha Önceleri Susardım. Sebebi İse Karşımdaki İnsanları Kırmamaktı. Ama Yanlış Bir Davranış Biçimi Bu. Eğer Konuşmak Gerekiyorsa Susmamalıyız. 

- Bir papağanınız var ve bir cümle söyleyebilir. Hangi cümleyi öğretirdiniz? 

-Her Günü Baştan Yaratabileceğin Tertemiz Bir Kâğıt Ve Kalemin Var. 

- Hangi konuda kendinizin en büyük düşmanısınız? 

-Bazı Olaylar Ve Durumlar Üzerinde Çok Düşünerek Hassas Davranmak Ve Kendimi Üzmek. 

- İçinizdeki ses son zamanlarda ne diyor? 

- Ölene Kadar Yazmaktan Vazgeçme. O Senden Geçse De. 

- Gitmesine izin vermeniz gereken neleri hayatınızda tutuyorsunuz? 

-Gitmesi Gereken Her Ne Varsa Gider. Asla Hayatımda Tutmam, Tutsam Bile Bir Yerden Sonra Olması Gereken Yerde, Uzağımda Olur, Olay, Durum Ya Da Kişi Her Ne Dersek Buna. 

- Uçurumdan tam atlamak üzereydiniz, durdunuz aklınıza ne geldi? 

-İnsan Olmak Çok Değerlidir Ve Benim Buna Son Vermeye Hakkım Yok. Sadece Yaşamaya Hakkım Var. 

- Gözyaşının yıkayamadığı şeyler nelerdir? 

-Kin, Nefret, Şiddet. 

- Bir dalga olsanız ilk nereye vururdunuz? 

-Güneşi Bol, Martıları Olan Sakin Bir Kıyıya. 

- Cehennemin çıkışında yazması muhtemel sözler nelerdir? 

-İnsan Olmak Çoğunlukla Yanlış Yapmaktır. 

- Yolda gidiyorsunuz köşeyi döndünüz ve karşınıza siz çıktınız ne yapardınız? 

- Alıp Eve Getirirdim. Oturturdum Karşıma. Sakınırdım Belki Kendimi Kendimden. 

-Duygusal mısınız, yoksa mantıklı mısınız? 

-Büyük Kararlar Vereceksem Eğer Mantığımı Dinlerim. Ama Genel Anlamda Hassas Bir İnsanımdır. 

- Hayatınızda olmazsa olmaz dedikleriniz? 

-Edebiyatım, Müzik Ve Özgürce Kendim Olabilmek. 

- Sizi geleceğe dair en çok ne endişelendiriyor? 

-Gelir Dağılımları Arasındaki Uçurum Ve Sevmeyi Bilmeyen Kindar Topluluklar. 

- Hatalarımızdan ders çıkarıyorsak neden hata yapmaktan korkuyoruz? 

-İnsanın Yapısı Bu. Belki Başkalarına Karşı Belki De Kendimize Karşı Küçük Düşmemek Adına Hatalardan Korkarız Ve Korktukça Hatalara Düşeriz. 

- Dünyaya nasıl bir iz bırakmak istiyorsunuz? 

-Gelecekte De Okunacak Öyküler, Romanlar Ve Nice Kurmaca Eserlerinin Sahibi Olarak Anılmak. 

- Günlük hayatımızı telaşla yaşarken neleri gözümüzden kaçırıyoruz? 

-Hayatın Aslında Çok Basit Olduğunu. Bir Ağaç Yaprağını Durup İzlersek Anlarız. Hayatı Zorlaştıran Bizler, Modern Toplumun Yabancılaşmış İnsanları. 

- İleriye dönük planlar yapanlardan mısınız, yoksa anı yaşamak daha mı önemli? 

-Elbette Her Anımı İleriye Dönük Bir Plan İçin Yaşarım. 

- Ruhunuzu besleyen şeyler var mı, neler? 

-Edebiyat, Müzik, Filmler Kısacası Sanat Ve Estetik Zevklerim. 

- Hayatta neyin peşinden koşuyorsunuz? 

-Hayattan Birçok Şey Bekliyorum Ama Bunun İçin De Çok Çabalıyorum. Sadece Durup Beklersem Olmayacağını Biliyorum. 

- Neleri asla yapmam dersiniz? 

-Asla Demem, Büyük Konuşmamak Lazım. Ama Bir Cevap Vermem Gerekirse Hiçbir Neden Yokken Kötülük Yapamam. 

- Korkularınız nelerdir? 

-Hayvanları Çok Sevmeme Rağmen Çok Da Korkuyorum Maalesef. Bazı Anlarda Sorun Olabiliyor Benim İçin. 

- Hangi hataları kabul edersiniz, hangileri etmezsiniz? 

-Affedilecek Ufak Tefek Hatalarsa Unutulur Gider. Ama Beni Yaralayacak Ve Dönüşü Olmayacak Durumlar Yaşanmışsa Affedemem. 

- Hangisi daha iyi: Acı gerçek mi? Yoksa tatlı yalan mı? 

-Kesinlikle Acı Gerçek. Yalanlarla Kendimi Kandırmaktansa Sahici Bir Gerçeği Tercih Ederim. 

- Şu an ruhunuzun olmak istediği yer neresi? 

-Sanata Daha Fazla Değer Verildiği Belki Daha Özgür Yaşam Alanlarına Sahip Olacağım Uzak, İsmi Olmayan, Keşfedilmemiş Bir Şehir. 

- Yakın bir arkadaşınız kanunsuz bir iş yapsa polisi arar mısınız? 

-Kanunsuzluğunun Sınırına Bağlı Olarak Belki Ona Bir Şans Tanırdım. 

- Yaşamınız boyunca yaşadığınız en heyecan verici tecrübe neydi? 

-Canlı Yayın Programları Sunmak. 

- Özünüzden kaybetmek istemediğiniz ne var? 

-Ne Olursa Olsun Kendi Kendime Mutlu Olmam Hiçkimseye Bağlı Olmamam. 

- Hayatınızdaki dalgalı dönemleri nasıl atlatıyorsunuz? 

-Herkes Gibi Benim De Zor Zamanlarım Olmuştur. Hayata Edebiyat Sayesinde Daha Çok Tutunurum O Gibi Durumlarda. Ve Müziğin Ruhu İyileştirici Tınısı Bir De Sinema. 

- Sizce yaşamayı en değerli kılan şey ne? 

-İnsanlığa Bir Şeyler Armağan Etmek. 

- Dünyanın en güzel yeri neresi? 

Huzurlu Olduğum Ve Sevdiklerimle Olduğum Yer, Dünyanın En Güzel Yeridir. 

- Sevmek mi, sevilmek mi? 

-Sevmek, Sevildiğimden Emin Olamam Ama İnsan Sevgisinden Emindir. İnsan Kendisini Bilir. 

- Hayatta ne olmasa her şey çok daha güzel olurdu? 

-Kin, Nefret, Irkçılık Ve Savaşlar. 

- Doğada ki bir şeyi şişeleyebilseydiniz, bu ne olurdu? 

-Bulutlar. 

-En son “… Özelliğinden dolayı senle gurur duyuyorum” lafını kime söylediniz? Hangi özellikti o? 

-Çok Değer Verdiğim Birine Korkusuz Ve Cesur Olduğu İçin Gurur Duyduğumu Söyledim. 

- Son olarak soruları nasıl buldunuz? 

-Birbirinden Güzel Ve Keyifli Sorularınız İçin Çok Teşekkür Ediyorum. Emeğinize Sağlık. Umarım Cevaplarım Yeterli Olur.