Anadolu Ocakları kandil günü de geç saatlere kadar yardım faaliyetlerine devam etti. Kesilen adaklar, montlar, botlar,kıyafetler, erzaklar ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Bencillikten tamamen sıyrılarak ben değil "biz" demeyi bilen insanların olduğunu bilmek ne kadar güzel değil mi? Hep diyorum ya bu örnek insanlar desteklenmeli, çoğalmalı ki hepimizin özlemle beklediği toplumsal mutluluğa bir an önce  erişebilelim. Anadolu Ocakları Başkanı Sayın Recai Çelik Bey "ocak" kelimesinin tam hakkını veriyor diyebilirim.

Anadolu Ocakları Yönetiminde bulunan Başkanlarının ve üyelerinin hiç bir karşılık beklemeden tamamen insanlık adına "yardım, iyilik" yarışında olmaları beni çok etkiledi. Makamlarını, mevkilerini unutup, egolarından tamamen sıyrılmış ocak yönetiminin "bir elin verdiğini diğeri görmeyecek" ilkesinden hareketle yardım ettikleri öksüz, yetim çocuklarımızı, fakir ailelerimizi ismen ve görüntü olarak teşhir etmemeleri ise ayrı bir incelik.

Ocakta yardım faaliyetleri dışında eğitim faaliyetleri de yapılmaktadır.  Aslında ocakta olmayan güzellik yok gibi. Kim nereden, hangi konuda "imdat yardım edin!" der ise ocak oraya ses veriyor ve imkanlarınca destek olmaya çalışıyor. Aile sıcaklığında ve şefkatinde olmayı kendilerine görev edinmiş ve bu doğrultu da hareket eden tüm Anadolu Ocakları yönetimine ve üyelerine insanlık adına teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.