* Hayatta hiçbir şey sebepsiz değildir. Hayatınıza giren insanlar da öyle. Siz sebebini anlayana kadar şekil değiştirip yeniden çıkarlar karşınıza.
* Mal varlığı çok bir şeymiş  gibi görünse de hiçbir şeydir aslında. Bugün olabilir ama yarın yok olabilir bir anda. Aile terbiyesi, görgüsü, asalet, mütevazilik, kalenderlik ise her durumda ve şartta değerinden bir gram bile kaybetmez. 
* Aile, yuva kutsaldır. Aileyle ve çocuklarla geçirilen zamanlar bu hayatın kıyaslanamaz hazlarındandır. 
* Sevgi ve emek verilen çocuk bambaşka yetişir ve mucizeye dönüşür. Yapabiliyorsanız para ve hediyeler yerine zaman ve sevgi ayırın çocuğunuza ve mucizesine tanık olun. 
* Eğitime, spora, sanata yapılan her yatırım mübahtır, helaldir ve yaşam yolu boyunca binlerce kat fazlasıyla geri döner sahibine. 
* Mum gibi duran bir evdense yaşanmışlığın izlerini taşıyan bir ev yüz bin kat yeğdir.  
* Küstahça, haketmediğiniz bir davranışla karşı karşıya kaldığınızda, o seviyeye inmek yerine asaletinizi koruyup gülümseyebiliyorsanız, 40’ı manen de devirmişsiniz demektir. 
* Yaptığınız bir iyilik bile, karşılık bekliyorsanız, sizi mutsuz edecektir. İyiliği karşılık beklemeden, sadece kendiniz için yaparsanız, karşılıksız gibi görünse de farklı şekillerde karşınıza çıkacaktır, kimi zaman bir dost, kimi zaman başarı, kimi zaman da şans olarak…
* Yaşlılar ve çocuklar melektir. Onları mutlu etmek, mutlu görmek ise zengin bir ruh ziyafetidir.
* Çocuklarınız sizin ne söylediğinizden çok sizin nasıl davrandığınızdan etkilenirler, nasihat yerine emek verin, davranışlarınızla gerçek bir rol model olun. Örneğin “kitap okumalısın” demek yerine “hadi gel, kitap okuyalım” demek gibisi yoktur.   
* Hassas olmak, derin olmak, insan olmaktır. Zayıflık değil, tam tersine zenginliktir. Zira yüzeysel, sığ insanlar bu erdemin farkına varamadan göçüp giderler. 
* Bir araya geldiğinizde saatlerce konuşabildiğiniz, kahkahalar atabildiğiniz, duygulanabildiğiniz insanlar sizin ruh kardeşlerinizdir.
* Büyüklerinizin hayır duasını almak sizi bu dünyadaki negatif güçlere karşı kalkan gibi korur.  
* Niyet çok mühimdir. Karşınızdakinin niyetini biliyorsanız yanlışı, davranışı, sözü batmaz ama niyet kötüyse ağzıyla kuş tutsa da gönlünüze sinmez. 
* İnsanların sözlerine değil nasıl davrandıklarına, nasıl yaşadıklarına değer verin daha çok. Esas ipuçları orda gizli…
* Siz kendinizi biliyorsanız, kimin ne dediği, ne düşündüğü umrunuzda bile olmaz. Siz dosdoğruysanız tamamdır! 40’ların en güzel farkındalığı…
* Sağlık, huzur, afiyet varsa olmayanları dert etmek ya vakit bolluğundandır ya da hayatta bir meşgalesi olmadığından. Olanların kıymetini bilmek ise zekadan, gönül zenginliğinden, aile terbiyesindendir. 
* Gurbet, hayata bakış perspektifinizi değiştirecek hızlandırılmış hayat okuludur. Ve kıymetini bilene ne güzel, ne engin bir tecrübedir. Dostluklar, muhabbetler de bambaşka lezzetlidir…
* Çalışmak ve üretmek, hele ki sevdiğiniz işi yapmak ve tabii ki mutlu bir aile yaşantısı sizin estetiksiz gençlik sırrınızdır. 
İçinize sine sine yaşayacağınız, afiyetli, huzurlu, keyifli bir ömür dilerim.  Sevgilerimle…