MALZEMELER:
2,5 su bardağı baldo pirinç
1 bütün tavuk göğüs
1 orta boy çorba kasesi iç badem
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
18 ad milföy hamuru
4 yemek kaşığı zeytinyağ + 1,5 yemek kaşığı tereyağ
3,5 su bardağı tavuk suyu
tuz
karabiber
YAPILIŞI:
26 cm. çapındaki kelepçeli kek kalıbı içindir.
Tavuğu 5 su bardağı su ve tuz ilavesiyle düdüklü tencere de haşlayın. Ve küçük parçalara ayırın. Bademleriniz kabuklu ise sıcak su da bekleterek kabuklarını soyun.
Pilav tencerenize zeytinyağını alın, 1 yemek kaşığı bademden ayırın. Kalan bademi ve fıstıkları hafif kavurun.
Pirinci ılık su ile yıkayın. Fıstıklara ekleyin ve 5 dakika kavurun.Tuzunu, karabiberini, kuş üzümünü ve tavukları ekleyerek karıştırın. 3,5 su bardağı tavuk suyunu ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte biraz dirice pişirin. Pilavınız suyunu çekince 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyerek karıştırın ve demlenmeye bırakın.
Kelepçeli kek kalıbını kalan 1/2 yem.kaşığı tereyağ ile yağlayın. Ayırdığınız bademleri kalıbınıza yerleştirin. Milföy hamurlarını ikişerli olarak birleştirin. Kalıbın her tarafını ,yanlarından taşacak şekilde milföy hamuru ile kaplayın. Demlenen ve ılınan pilavınızı hamurun içine yerleştirin. Üzerini hamurla kapatın. Üst kısmını da bademlerle süsleyin.
180 derece de ısıttığınız fırında hamur kızarana kadar pişirin.
İlk sıcağı çıkınca servis tabağına alarak dilimleyerek servis yapın..
Afiyet olsun...