Muhabirlik yıllarımızda, birlikte haber peşinde koştuğumuz arkadaşlarımızdan Osman Avanoğlu, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümünde eğitimi tamamlayıp Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek lisansını yapmıştı. Gazeteciliğin yorucu temposu sırasında istikbalini ‘öğretmen’ olarak planlamıştı. Mesleğin çarkından çıkıp giden birçok arkadaşımız gibi Osman’da bir gün ‘devlet memuru’ vasfı kazanıp gitti.
2014 yılında Konya Gazeteciler Cemiyeti’nin iftar programında, izinli olarak memlekette bulunması vesilesiyle buluşup hasret giderdik.
Sonra sosyal platformda seslendirdiği kendine ait şiirleriyle ruhumuzu okşamaya başladı Osman. Ediplik vasfının yanı sıra iyi bir okuyucu olduğunu da böylece öğrenmiş oluyorduk. “Kitabım baskıya hazır” paylaşımı yaptığında edebiyat dünyamıza; kıdemli ama yeni bir şair doğuyordu.

Nihayet, Cinius Yayınlarında vücut bulan “Serseri Bir Kar Tanesi” adlı eserini, Konya’daki birçok dostumuza olduğu gibi bize de imzalı olarak gönderdi. Yaşama dair şiirlerinden oluşan tatlı eserini keyifle okuduk.
Darıca’da denize nazır bir hayat sürmek ve şehrin kıdemli çınar ağacının gölgesinde ruhunu dinlendirmek imkanlarıyla kendine özgü güzel eserler üreten Avanoğlu çok geçmeden ikinci kitabının da müjdesini verdi.
Şiir yazabilmek de okuyabilmek de yürek işidir. Gönülden kopup gelmeyen şiir ne yazarında ne de okuyanında duygu uyandırmaz.
Bir şiirinde bakın ne diyor Osman:
Ah! Keşke serseri bir kar tanesi olsaydım,
Olsaydım da Hakk aşkıyla eriyip göğe uçsaydım,
Hay’dan gelip Hu’ya gitseydim.
Gönül diliyle yazdığı şiirleri nedeniyle Avanoğlu dostumuzu tebrik ediyoruz. Bu ülkenin, gönül diliyle seslenen daha çok ediplere ihtiyacı var.

**

Kalaycı  2019’un
belirleyicisi olacak

15 Temmuz işgal girişiminden sonra, devletin bekasını sağlam üzere siyasi ayrılıkları bir kenara bırakıp bütün gücüyle hükümetin yanında yer alan MHP, 2019 seçimleri yaklaşırken Genel Kurulunu tamamlayıp seçim hazırlıklarında önemli bir aşamayı geride bıraktı.
Takdir edelim ki; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 15 Temmuz ihanet gecesinden itibaren siyasi ikbal ve hevesleri bir kenara kaldırarak, Türk ve İslam dünyasının varlığını sürdürebilmesi adına son derece önemli bir duruş gösterdi.
Bu çetin mücadele devrinde partinin Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüten Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ise son Genel Kurulda Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçildi. Yıllardır Bahçeli’nin A takımında yer alan ve yolunda en ufak sapma göstermeyen Kalaycı siyasi hayatından önce Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu Baş Denetçiliği, TÜBİTAK İbra Kurulu Üyeliği, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Danışmanlığı,Başbakan Başmüşavirliği, Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu Üyeliği gibi önemli görevlerde bulunmuştu. MHP’nin Konya’da adeta değişmez milletvekili olan Kalaycı dört dönemdir seçilme başarısı gösteriyor.
Kalaycı, 2019 seçimleri öncesinde gündeme gelen ittifak yasasının hazırlanmasında da ön safta yer aldı. Genel Başkan Bahçeli’yle yakın çalışma arkadaşı olarak biliniyor.
Öyle görünüyor ki 2019 yapılanmasında Kalaycı hem Türkiye, hem de Konya siyaset profiline önemli katkılar sunacak ekibin ön saflarında bulunacak. Bilhassa Konya onun tercihlerinden çok etkilenecek.

**

AK Parti camiası
Düğünde buluştu

Hafta sonunda Konya’nın önemli gündemlerinden biri de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun’un oğlu Muhammed’in düğünüydü. Nikah merasimleri daha önce Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla yapılan Ayşe-Muhammed çiftinin düğünleri sebebiyle Ankara ve diğer illerden çok sayıda siyasetçi Konya’da bira araya geldi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eski Başbakan Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya eski Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı, milletvekilleri, işadamları, sivil toplum temsilcileri meşhur Konya pilav sofrasında buluştu.
Çiftleri kutluyor ve mutlu bir hayat sürmelerini diliyoruz.

**

Kitap Fuarına akın var

Mevlana Kültür Merkezi’nde açılan kitap fuarı yoğun ilgi görüyor. Birbirinden değerli yazarların her gün okurlarıyla buluştuğu fuardaki hareketlilik ‘halkın kitaba, okumaya duyduğu ilgi’ açısından memnun edici olarak değerlendiriliyor.
Fuarın dünkü konuğu eski Başbakan Ahmet Davutoğlu idi. Okurlarına yaklaşık yarım saat hitap eden Davutoğlu’nun salona giriş ve çıkışında büyük izdiham yaşandı. Birçok ziyaretçi eski Başbakanla fotoğraf çektirip kitaplarını imzalattı. Fuara yaptığımız ziyaretlerde; Konya gibi bir eğitim şehrinde kitap fuarlarının ihmal edilmemesi ve sık sık düzenlenmesi ve stant ücretlerinin makul tutulması talebiyle karşılaştığımızı da not edelim.

**