NİĞDE - Kaza, saat 09.00 sıralarında, Gölbaşı ilçesi Hacılar Mahallesi'nde meydana geldi. Galatasaray'dan Konyaspor'a transfer olan futbolcu Ahmet Çalık'ın kullandığı 06 CLK 94 plakalı araç, Ankara-Niğde yolunda kontrolden çıkıp, şarampole devrildi. Kazayı görenlerin ihbarıyla bölgeye sağlık ekibi ve güvenlik güçleri sevk edildi. Sağlık görevlilerince yapılan kontrolde, araçta yalnız olan Ahmet Çalık'ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı. 

NİKAH TARİHİ ALMAYA GİDİYORMUŞ  

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Konyaspor'da, trafik kazasında yaşamını yitiren Ahmet Çalık'ın üzüntüsü yaşanıyor. Yeşil-beyazlı ekiple 3 yıl daha sözleşmesini uzatan genç futbolcunun, pazar günü oynanan Demir Grup Sivasspor maçının ardından dün yapılan antrenmana katıldığı ve bugün izinli olduğu öğrenildi. Ahmet Çalık'ın, şubat ayında yapmayı planladığı düğün için Ankara'ya nikah tarihi almaya gittiği öğrenildi.  

Gençlerbirliği altyapısında yetişen Ahmet Çalık, bugüne kadar Gençlerbirliği ve Galatasaray'da forma giydi, 5 Ekim 2020'de de Konyaspor'a transfer oldu. Çalık, 26 Aralık 2021'de ise yeşil-beyazlı kulüple sözleşmesini 3 yıl daha uzatmıştı. 

YÖNETİCİLER VE TEKNİK DİREKTÖR, ANKARA'YA GİTTİ 

Acı haberin ardından Konyaspor yöneticileri ve teknik direktör İlhan Palut, kulüp binasına geldi.  İlhan Palut ve yöneticiler, ardından cenaze töreni için Ankara'ya gitti. Üzüntüsünü dile getiren Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen, ''Gencecik çocuk vefat etti. Buna ne yapabiliriz, ne diyebiliriz? Konuşacak halimde şu an yok. Ankara'ya cenazeye gideceğiz şimdi. Elmadağ'a gideceğiz. Kulübümüzün en beyefendi oyuncularından biriydi'' diye konuştu.


BAŞAKŞEHİR MAÇININ ERTELENMESİ İÇİN MÜRACAAT EDİLDİ

İttifak Holding Konyaspor'un, futbolcuları Ahmet Çalık'ın geçirdiği kazada yaşamını yitirmesinin ardından 15 Ocak Cumartesi günü oynanacak olan Medipol Başakşehir maçının ertelenmesi  için TFF'ye başvurduğu öğrenildi. 

BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI 
Ahmet Çalık'ın yaşamını yitirmesinin ardından Konyaspor, resmi Twitter hesabından taziye mesajı yayımladı. Mesajda ''Konyaspor'umuza geldiği ilk günden bu yana taraftarımızın ve şehrimizin sevgisini kazanan futbolcumuz Ahmat Çalık'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başta futbolcumuz Ahmet Çalık'ın ailesi olmak üzere hepimizin başı sağ olsun''denildi. 



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da Twitter hesabından  'Elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden milli sporcu Ahmet Çalık'a Cenab-ı Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve spor camiamıza sabır ve başsağlığı diliyorum'' mesajı yayımladı. 



Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Konyalı olan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da Twitter hesaplarından başsağlığı mesajı yayımladı. 

ANKARA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Trafik kazasında hayatını kaybeden Konyaspor'un oyuncusu Ahmet Çalık'ın cenazesi, bugün Ankara'da defnedilecek. 

Kulüp tarafından yapılan açıklamada ''Konyaspor'umuza geldiği ilk günden bu yana taraftarımızın ve şehrimizin sevgisini kazanan futbolcumuz Ahmet Çalık'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başta futbolcumuz Ahmet Çalık'ın ailesi olmak üzere hepimizin başı sağ olsun. Futbolcumuz Ahmet Çalık’ın cenazesi, Elmadağ Sungur Camii'nde ikindi namazını müteakiben kılınacak cenaze namazı sonrası Elmadağ Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilecektir" denildi.