AMASYA- Amasya TSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç ile Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya ve OKA Amasya Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörü Erdin Güden’in ev sahipliğinde, Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay’ın da katılımıyla ulusal basının önemli isimleri bir araya getirildi. 

Haber Türk Gazetesi Aslıhan Kargöz, Hürriyet Gazetesi’nden Mehmet Özdoğan, magazinci.com internet sitesinden Nurettin Soydan, Önce Vatan Gazetesi’nden Elif Günay, Star Gazetesi’nden Soner Can, Vatan Gazetesi’nden Melis Güvenç, Yeni Şafak Gazetesi’nden Moustafa Tzampas Chasan, Dünya Gazetesi’nden Nermin Sayın, Yeni Yüzyıl Gazetesi’nden Hülya Keskin Oruçoğlu ve Sabah Gazetesi’nden Tuba Tokgöz, Penta PR’ın sahibi Özlem İşler ve Reyhan Özdemir’in organizasyonunda Amasya’nın güzide mekanlarından Yamaç Cafe&Bistro’da pazar kahvaltısında buluştu. 

Amasya’nın güzelliklerini keşfetmek için harekete geçen basın mensupları, Amasya Saraydüzü Kışlası ve Milli Mücadele Müzesi, Büyükağa Medresesi'ne geçip Yeşilırmak’ın şişirilmesi Projesi'nin olduğu alanda “Selfie Çeken Şehzade Mustafa Heykeli” ile selfie çekildiler. 

Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya'nın gezi boyunca eşlik ettiği grup, Sabuncuoğlu Şerafettin Tıp Tarihi Müzesi'ni, Şehzadeler Müzesi'ni, Amasya Kadın Aile ve Danışma Hizmet Merkezi, Sultan Bayezıd Külliyesi İl Halk Kütüphanesi, Yazma Eserler Kütüphanesi, Minyatür Amasya Müzesini, Amasya Arkeoloji Müzesi, Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi’ni gezdikten sonra Amasya’nın bir başka güzide mekanı olan Emin Efendi Konakları’nda akşam yemeklerini yeyip Amasya Belediye Konservatuarı’nın değerli saz üstadlarının fasılı ile eğlendiler.

İkinci gün yola çıkacak olan ekip konakladıkları Simre Otelde yaptıkları kahvaltının ardından Amasya Valisi Sayın İbrahim Halil Çomaktekini ziyaret etti. Tarihi Taşhan Otele geçen ekip,  Lalehan Otel’de yedikleri öğle yemeğinin ardından  İstanbul’a dönmek üzere Amasya'dan yola çıktılar.      


Haber : Elif Günay