HABER: NURAY DURMUŞ

Açıköğretim Sisteminde yer alan basılı malzemelerde artık karekodlar kullanılmaya başlanmıştır. Bu karekodlar sayesinde, basılı malzemelere sahip olan tüm öğrenciler, ilgili  e-Öğrenme kaynağına yönlendirilebilmektedir. Açıköğretim sisteminde ilk örnek olarak Temel Bilgi Teknolojileri 1 ders kitabında konu ile ilgili farklı e-Öğrenme içerikleri, bu karekodlar aracılığı ile öğrencilerin kullanımına sunulmuştur. 1 soru 1 cevap, ekran kayıtları, konu uzmanı anlatımları, youtube videoları ve web bağ-lantıları gibi içerikler karekodlar aracılığı ile öğrencilerin cebine kadar ulaşabilmektedir.


Açıköğretim Sistemi 2015-2016 

Güz dönemi ara sınavları 12-13 Aralık 2015 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Güz döne
mi ara sınavlarında, bütün paydaşlara yönelik olarak önemli yenilikler yapılmıştır.

Anadolu Üniversitesi Senatosu’nun 04.11.2015 tarih ve 8/5 sayılı kararı ile Anadolu Üniversitesi Merkezi Sınav Yönergesi yeniden düzenlenmiştir. Adayların sınava girebilmeleri için gerekli belgeler-de değişiklik yapan düzenlemeye göre, adaylar artık sınav giriş belgesi ve fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesi ile sınavlara girebilmektedir. Sınav giriş belgeleri artık öğrencilerin fotoğrafları ile basılmaktadır. Fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi olarak ise fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik gö-revini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmî belgeler geçerli sayılmıştır. Bu değişiklik ile sınav girişlerinde eskiden talep edilen AOF kimliği zorunluluğunun ortadan kalk-ması, adayların sınava girişleri esnasında yıpranan kimlikler nedeniyle yaşanan fotoğraf uyuşmazlığı sorununun önüne geçilmesi hedeflenmiş ve güz dönemi ara sınavlarında değişiklik uygulamaya konularak adayların yaşadığı bu tür sorunlar giderilmiştir.



2015-2016 Güz Dönemi ara sınavlarında uygulamaya konulan bir diğer yenilik ise cevap kağıdının tasarımıdır. Cevap kâğıtlarına test grubu kontrol bölümü eklenmiştir. Bu kontrol bölümü ile salon başkanları adayların cevap kağıtlarını paraflayarak, test gruplarını doğru işaretleyip işaretlemediğini kontrol etmektedir. Soru kitapçığının üzerinde de yazdığı gibi “Cevap kağıdı üzerine test grubunu (A,B,C,D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır.” Adayın test grubunu işaretlememesi durumunda sorumluluk adaydadır. Bu kontrol sadece mağduriyetlerin en aza indirilmesi için getirilmiş bir uygulamadır.