Şimdi oturduğum yerden dışarıyı seyrediyorum. Bir taraftan da birkaç işi bir arada yapmaya çalışıyorum. Hava kapalı, yağmurlu, güneş açsa diyorum içime ah bir güneş açsa…

Bugün biraz hüzünle, biraz can sıkıntısı ile biraz da bir şeylere kızarak güne başladım.

İnsan enerjisini düşürünce, şöyle bir etrafına bakıyor. Kim, nasıl, ne yapıyor diye? Sonra bir bakıyorsunuz. İyi görünen, üstü kapalı olan şeylerin ardından neler, neler çıkıyor. Hatta kendi duygularımın altından da başka başka duygular ortaya saçılıyor.

Her şeyi kontrol altında tutmaya çalıştıkça hem kendimizi hem de çevremizdeki kişileri daha çok geriyoruz. Kontrol altında tutmak değil de rahatlatan, iletişime açık, birbirimizi dinlediğimiz, anladığımız, sevgi ve saygı ile bir bütün olan ortamlar kişinin sorunları dahi olsa çözümü kolaylaştırır.

Her zaman çok mutlu, her zaman çok eğlenceli, her zaman neşeli olamayabiliriz. Fakat her zaman asık suratlı, her zaman karamsar, her zaman kaygılı da olamayız. İnsan hayatına “dengeyi” koyduğu zaman birçok şey de düzene giriyor. Mesela; alışkanlıklar, nasıl oluşuyor. Denge denen o güzelim şeyi sallayınca karşımıza aşırılıklar geliyor. Bir şeyin fazlası da azı da zararlı derler ya, ne kadar doğru bir laf. Diyelim ki, spor yapmak, kişinin yaşına, hastalıklarına, fiziksel durumuna, cinsiyetine göre bazı farklılıklar gösterse de sağlıklı bir insan için haftada 3 defa en az 35 dk. yürümek iyi gelir. Bunu her gün 2 saat yaparsanız, belki yararları yanı sıra eksi yanlarını da görmeye başlarsınız.

Hafif depresif durumlarda, kendinizi bırakmayıp yönetmeyi seçerseniz. İstemeyerek de olsa, 30 dk. yürüyüş yapar, bir filme gider veya yeni bir kitaba başlar, yeni arkadaşlıklar edinir, eski dostları hatırlar, gitmediğiniz bir şehre gider, bir hobi edinir, derin derin nefes alırsanız, mutlaka hayatınızda bir şeyler değişecektir.

Yeni bir yıla yaklaştığımız şu günlerde, geçmişe takılmadan, ondan dersler çıkararak, geçmişin olumsuz etkilerinden arınmak, geleceği yapılandırarak an’da kalabilmeye çalışmak sizi daha iyi hissettirecektir.

Hiçbir şey için dünyanın sonu değildir. Bazı şeyler istemediğiniz şekilde gitse bile, iyi giden şeylerin farkına varıp onları çoğaltabilirsiniz.  2020 yılı bize, ailemize, ülkemize sağlık, huzur, sevgi ve bol neşe ile gelsin. Belgin Turan’la güzellikler adına başka neler mümkün. Ve öyle de oldu