Sevgili Önce Vatan Gazetesi'nin Değerli Okuyucuları Merhabalar;

Oscar ödüllü yıldızları zirveye taşıyan, oyunculuk dünyasında bir efsane haline gelen Ivana Chubbuck, iki yıl aradan sonra Türk oyuncularla yeniden buluşuyor! 15-16 Aralık tarihlerinde Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde, ActingLab Oyunculuk Akademisi ve Müge Duygun Chubbuck Studio organizasyonuyla gerçekleşecek workshop, Türk sanat camiasında büyük heyecan yarattı. Sahnede performans sergileyecek yıldız isimlerin ve izleyici olarak katılacak ünlülerin yarattığı bu büyük buluşma, kısa sürede yılın en çok konuşulan etkinliklerinden biri haline geldi. Biletlerin hızla tükendiği bu unutulmaz deneyimde sahne performanslarıyla izleyenleri büyüleyecek isimler arasında Azra Akın, İlhan Şen ve Erdem Kaynarca yer alırken, etkinliğe izleyici olarak katılacak yıldızlar da dikkat çekiyor. Ceren Benderlioğlu, Elçin Sangu, Özge Özpirinçci, Helin Kandemir, Fırat Topkorur, Didem Balçın, Can Kızıltuğ, Uğur Çavuşoğlu, Yıldız Çağrı Atiksoy ve daha pek çok ünlü isim, Chubbuck’ın dünyaca ünlü tekniklerine tanıklık edecek. Daha önce Yılmaz Erdoğan, Belçim Bilgin, Selin Yeninci, Cem Yiğit Üzümoğlu ve Emre Kızılırmak gibi isimlerin de katıldığı bu eşsiz etkinlikte, Chubbuck, oyunculara performanslarını zirveye taşıyacak yöntemler sunacak. Los Angeles’taki kendi stüdyosunun kurucusu olan ve Chubbuck Tekniği ile oyunculuk dünyasında devrim yaratan bu usta isim, Türk oyuncuların sınırlarını zorlamasına rehberlik edecek.
12. ULUSLARARASI İPEKYOLU FİLM FESTİVALİ SETEM EMEK ÖDÜLÜ KORHAN YURTSEVER’E VERİLİYOR...


Uluslararası İpekyolu Film Festivali kapsamında her yıl sinemaya emek vermiş bir duayene SETEM EMEK ÖDÜLÜ veriliyor. Geçtiğimiz yıl bu ödüle yönetmen Feyzi Tuna layık görülmüştü. SETEM emek ödülünü Bu yıl Yönetmen Korhan Yurtsever alıyor. Kariyerinin başlangıcında, bir film stüdyosunda laboratuvar, montaj, dublaj konularında kendini geliştirdikten sonra yönetmen asistanlığına geçen Yurtsever ilk filmi Fırat’ın Cinleri nin Berlin Film Festivali’nde büyük ilgi görmesi sonucu 1979 da Berlin Başkanı Dietrich Stobbe’nin  isteği ve desteği ile Almanya’daki Türk işçilerin sorunlarını anlatan Kara Kafa filmini çekti. Türkiye’de yasaklanan film ancak yıllar sonra çok kötü bir görüntü (Betamax kasetten) ile 2012 yılında Antalya Film Festivalinde gösterildi. Filmin kayıp olan negatifleri Can Sungu başkanlığında Almanya dan gelen bir ekip tarafından bulunarak Berlin'e götürüldü ve restore edilerek 2023 te düzenlenen 73. Berlin Film Festivali’nde tekrar gösterilince Türkiye’de de ilgi odağı haline geldi, SİYAD emek ödülünü aldı İstanbul film festivalinde gösterime girdi. Senaryosunu Bülent Oran’ın yazdığı film senaristin kariyerindeki  politik film özelliği taşıyor bu bakımdan da sinema severler ve bu konuda araştırma yapanlar için izlenmesi gereken bir yapıt. 12.Uluslararası İpekyolu Film Festivalinin, özel gösterimler bölümünde yönetmenin Kara Kafa adlı filmi de seyirciyle buluşacak. 12 Eylül öncesi Almanya’ya giden 1980 ve 86 yılları arasında Almanya Berlin’de yaşamını sürdüren Korhan Yurtsever yurda döndüğünde yine maceralı bir film olan Zincir adlı filmini çekti. Yönetmenin çok sayıda televizyon filmi ve değişik mecralara yönelik sinemasal çalışmaları var. Uluslararası İpekyolu Film Festivali, SETEM (sinema ve televizyon eseri sahipleri meslek birliği) iştiraki ile İpekyolu Kültür Sanat Eğitim Vakfı tarafından düzenleniyor. Festival T.C kültür ve Turizm Bakanlığı sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleştiriliyor ayrıca İBB Beyoğlu sineması ve şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin de salon desteği bulunuyor.
“SEN MİYDİN SEVGİLİMİ ÇALAN” ŞARKISININ YARATICILARINDAN YENİ HİT GELİYOR...


Arabesk müziğin yeni dönem klasikleşen şarkılarından olan “Sen miydin sevgilimi çalan” şarkısının yaratıcıları Tolga Çimener ve Ozan Beydağı Türkiye’nin en iyi seslerinden biri olan Haktan’la yeni bir düete imza atıyor. “Gerçeği gördüğüm gün”  tüm dijital platformlarda. 2006 yılında yaptıkları şarkıyı Nejat Alp&Ozan Beydağı, Ata Demirer, Cem Yılmaz&Zafer Algöz, Semicenk, Ayçin Asan&Kubilay Karça gibi ünlü müzisyenler seslendirmiş, son dönemde ise Ajda Pekkan Harbiye sahnesinde okumuştu. Dillere pelesenk olan arabesk şarkının yaratıcıları olan Tolga Çimener ve Ozan Beydağı yeni bir arabesk hit iddiası ile “Gerçeği Gördüğüm Gün” ü kurdukları “SözMüzik” isimli grup Loca Records imzası ile çıkartıyor. Şarkının sözleri Tolga Çimener’e ,müziği Ozan Beydağı ve Tolga Çimener’e aitken müzik yönetmenliğini ve aranjesini ise Ozan Beydağı yapıyor.
ULUSLARARASI FİLM YAPIM YÖNETİM AKADEMİSİ MUHTEŞEM GALA İLE SONA ERDİ...


Film Yönetmenleri Derneği 9. Uluslararası Film Yapım Yönetim Atölyesi Akademisi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla Beyoğlu Sineması’nda gerçekleştirilen muhteşem gala ile sona erdi. Bu yıl da sinema sektörüne yeni yetenekler kazandırma hedefiyle yola çıkan Film Yapım & Yönetim Akademisi;  Yönetmenler, yapımcılar, görüntü yönetmenleri, senaristler, film dağıtım uzmanları, festival  ve cast direktörleri gibi sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla zengin bir program sunarak, özel masterclass ve söyleşilerle katılımcılara benzersiz bir deneyim sağlandı. M.Tayfur Aydın Moderatörlüğünde Ezgi Baltaş ile Cast Yönetimi , Perihan Taş Öz Moderatörlüğünde Yamaç Okur ile Yaratıcılık Yapımcılık, Çiğdem Vitrinel Moderatörlüğünde Tolga Karaçelik ile Yönetmenlik ve Senaryo, Kıvanç Terzioğlu Moderatörlüğünde Gökhan Tiryaki ile Görüntü Yönetmenliği , Alin Taşçıyan Moderatörlüğünde  Venedik Film Festivali programcısı Paolo Bertolin ve Katarzyna Ozga & Dağıtım ve Yapımcılık söyleşileri gerçekleştirildi.  Akademi kapsamında, yaklaşık 30’dan fazla proje birebir danışmanlık hizmeti aldı ve geliştirme aşamasındaki filmlere önemli destekler sunuldu. Bu projeler, sinema dünyasında ses getirecek yeni yapımlar olarak dikkat çekiyor. Film-Yön Akademi’nin uluslararası platformda da adından söz ettiren etkinliği, gala gecesinde yapılan konuşmalar ve sunumlarla taçlandı. Sinema dünyasının önemli isimlerinin bir araya geldiği bu gece, katılımcılara hem ilham verici hem de yol gösterici oldu.
Saygılarımla...
Sağlıcakla Kalın ama Sevgisiz Kalmayın...
U.KIVANÇ TERZİOĞLU