Yunanlı mısın sen, yoksa Türk müsün?
Rum musun sen yada Müslüman mısın?
Alman mısın sen yada Protestan mısın?
Ya hu ben insanım insan!
Doğduğum,yaşadığım yada şuanda bulunduğum yerin ne önemi var? Ben insan evladıyım ve insan gibi insanım işte o kadar!
Bizi birbirimizden üstün kılan nedir? Hangi Kitap hangi peygamber bunu söyler ki, sen beni ayırıyorsun?
Aynı dünyada yaşıyoruz ve aynı cennet ya da cehenneme gideceğiz daha ötesi var mı?
Elbette ki her şahsın bir dini, milleti, vatanı vardır.. Bu kaçılnılmaz gerçeğimiz ve olmazsa olmazımızdır.. Fakat doğarken bunu seçemezsin! Buna sen karar veremezsin.. 
Anadolu bir mozaiktir.. Hemen hemen tüm tek Tanrılı dinlerden, mezheplerden ve milletten insanların yaşadığı halk topluluğudur.. Felancanın dedesi şu, nenesi bu.. Aslı şu eskiden dini bu!! Herkes kendi gen araştırmasını yapabilse! Bunlar o kadar komik ve bir o kadar da havada kalır ki inanamazsınız.. Bu konu da size gerçek bir örnek vermek isterim..
Tanrı istedi ve ben bir Kürt’üm diyen, sonunda Türkiye’de İnkılap tarihi öğretmeni olan arkadaşım.. Sevda ile çok samimiydim.. Sevda Diyarbakır yerlilerinden, Bursa da görev yapan Kürt aslılı olan ve bunu her yerde can hıraş çığlık çığlığa anlatan bir hanımefendi.. İlerleyen tarihlerde kendisi gibi Kürt olan Tunceli Çemigezekli bir öğretmen beyle evlendi.. Her gittikleri yerde, her ortamda bir bahane ile Kürtlerin asimilesi, verilmeyen hakları hakkında ve bunun gibi konulara atlar ve içinden çıkılamaz tartışmalara sebep olurlardı..  
Üç yıl kadar onlarla görüşememiştim.. Yaşamsal sebepler!  ve bir gün bir mekanda İstanbul da Sevda ve kocası ile birlikte olma imkanımız oldu.. Bizimkilerin bir kız çocukları olmuş, çok tatlı kumral bir şeker;)  İsmi Helen ( Eleni diye sesleniyorlar kızlarına) Türk Kürt meselesinden çıt yok!! Dayanamadım ve konuşmaya başladım
----Görüyorum ki hayat mücadelesi sizi olabildiğince sakinleştirmiş! Evrenselleşmişsiniz!
Sevda derin bir iç çekti.. ve
__ Sus aman Allah aşkına Kimin ne olduğunu Allah bilir dedi..
Evrenselleşmek değilmiş meseleleri tabi ki sonradan anladım.. Tanrının tokadı bu!
Sevdanın kocası İngiltere’de bir üniversite çalıştayında görevlendirilmiş. Bulunduğu her ortamda ben Kürt’üm diye aynı şekilde tam gaz devam.. Derken aynı üniversitede bir genetik uzmanı ona bedava gen testi yapmayı önermiş. Eh arkadaş Kürt oğlu Kürt! Hemen kabul etmiş, çok basit bir tükrük analizi ve sonuç= Sevdanın kocası Kürt değil! Bir Helen, yani bir Yunan!
Arkadaşım Anadolu’da yaşıyorsan bin yıllık soyağacını bilsen de nafile! Asla ben şuyum buyum deme.. Zira kimin ne olduğunu Tanrı bilir ve de her insan her dinde annesinin adı ile öteki dünyaya uğurlanır (yani gömülür!)
Peki ya ben? Ben çoğu zaman Yunanistan da Türk; Türkiye de Yunan olmak zorunda mı kalacağım..? Ayyyy birde bunun öncesi var ki hepten vahim..  Almanya da barbar Türk, dağlı Yunan ve aforoz edilmiş bir Rum yada Müslüman olmak ne kadar zor!!
Yunanistan da Türk dölü!
Türkiye de Gavur dölü!
Almanya da ikinci sınıf insan muamelesi!!
Min perimeneis apo fthinous anthropous na ektimisoun akrives simperifores!
Ucuz insanların taktirini beklemeyeceksin.. Ben Tanrının sevgili kuluyum ve insanım..