DEV ORGANiZASYON: ‘’MY FEST GERMANYA’’

İSTANBUL - Türkiye’den Almanya’ya göçün bu yıl tam 60.yılı kutlanmakta. Türk-Alman dostluk ilişkilerinde büyük bir öneme sahip olan bu tarih, 29 Mayıs 2022 Frankfurt Offenbach’ta gerçekleşecek dev bir organizasyonla kutlanıyor. 

Pandemi sonrasında Avrupa’da geçekleşecek en büyük organizasyon olan bu festival, Sipan Babur Production tarafından düzenlenmektedir. Yaklaşık 10.000 kişinin katılması beklenen My Fest Germanya’da Türkiye’nin en önde gelen sanatçılarından; İREM DERİCİ, MUSTAFA CECELİ, RAFET EL ROMAN, SEFO, BURAK & KURTULUŞ, İLYAS YALÇINTAŞ, TUĞÇE KANDEMİR gibi isimlerin sahne alacak. Konserin sunucusu ise Almanya’nın ünlü komedyenlerinden ÖZCAN COŞAR olacak.

Büyük bir coşku ile kutlanacak olan bu festival; Türk-Alman dostluğunu perçinleştirmek adına büyük bir önem taşımaktadır. Uzun süren Pandemi süreci sonrasında büyük moral ve motivasyon kaynağı olacak, siyaset ve sanat dünyasından önemli isimlerinde eşlik edeceği bu muhteşem festivale hepinizi bekliyoruz.

54. SİYAD ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU: EN İYİ FİLM: AŞK, BÜYÜ, VS. GÖLGELER İÇİNDE’YE DÖRT ÖDÜL

İSTANBUL - Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) üyelerinin oylarıyla belirlenen 2021 yılı Türkiye Sineması'nın 'En İyileri', Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde yapılan ve Şebnem Yiğit’in sunuculuğunda gerçekleşen ödül töreninde açıklandı. KRT TV’den canlı yayınlanan törende Ümit Ünal’ın yazıp yönettiği Aşk, Büyü vs., En İyi Film Ödülü dahil toplam üç ödül kazanırken, Erdem Tepegöz’ün yazıp yönettiği Gölgeler İçinde ise En İyi Yönetmen Ödülü dahil dört ödül kazanarak en çok ödül toplayan film oldu. Gölgeler İçinde ve Aşk, Büyü vs’i üç ödülle Bir Nefes Daha, iki ödülle Hayaletler ve bir ödülle İnsanlar İkiye Ayrılır izledi.

Ayrıca Çatlak, yalnızca çevrimiçi platformlarda gösterilmiş filmler arasından Çevrimiçi En İyi Film seçildi.

Bu yılki SİYAD Onur Ödülleri’nin sahipleri oyuncu Tilbe Saran ve yönetmen Engin Ayça, Emek Ödülü’nün sahibi ise Sinematek / Sinema Evi çalışanları oldu.

TÜRK KLİBİNDE HOLLYWOOD YILDIZLARI

İSTANBUL - İş insanı ve Hollywood Prodüksiyon’un sahibi Ramiz ÖZBAY’ın hobby olarak yaptığı teklisi ‘’ Son Gülüş’’ ün Söz Samir KARACA ve Ramiz Özbay'a ait Müziği Samir KARACA’ya Düzenlemesi ise Erhan DOĞANCIOĞLU’na ait. ‘’Son Gülüş’’  Pia Production etiketi altında 1 Nisan’da bütün Dijital platformlarda müzik severler ile buluşmaya hazırlanıyor.

Solistliğini kendi yapacağı 10 şarkı ve 10 film gibi klip projesine ‘’Son Gülüş’’ adlı şarkısı ile başlamıştır. Ramiz ÖZBAY’ın ‘’Son Gülüş’’ klibin de Terminatör 3 Filminin başrol oyuncusu Kristina Loken ve Ron Smoorenburg ile kamera karşına geçip Terminatör filminden esinlenerek ilk klip çekilmiştir.  Dünyada bir ilk olan tüm müzik kliplerinde Hollywood yıldızlarını oynatacak olan Özbay bunu dünyada iz bırakmış filmlerin oyuncularından seçerek bir koleksiyon yapmaktır. Knight Rider, Saw, Game of Thrones gibi film ve dizilerin oyuncuları ile klip serisine devam edeceğini açıkladı.

ALTIN İNCİ’LER SAHİPLERİNİ BULDU

İSTANBUL - Özge Ulusoy ve Gökay Kalaycıoğlu'nun sunuculuğunu yaptığı, Tuğçe Altun Kirişçi ve Emre Kirişçi’nin organizatörlüğünde Pearly Agency’nin düzenlediği Altın İnci Ödülleri Bostancı Dedeman Otel’de sahiplerini buldu. 

Organizasyona Gülden Karaböcek, Ceylan Koynat, Gökçe Kırgız, Ferah Zeydan, Abidin Yerebakan, Volkan Başaran, Neslim Güngen, Pınar Süer, Nigar Muharrem, Aydilge, Vahe Kılıçarslan, Yağız, Bahadır Tatlıöz, Fatih Bulut ,Real Çağla, Nihan Çelik ,Dr Farzan Malekzadeh gibi ünlü isimler katıldı.

Kadına şiddet, çocuk istismarı ve erken yaşta evlendirilen kız çocukları için düzenlenen Altın İnci Ödülleri hakkında kısa bir açıklama yapan Emre Kirişçi “Maalesef her yıl yüzlerce kadınımız şiddete uğrarken, kadın cinayetlerine ve cinsel istismarlara maruz kalıyor. Bunların içinde görmediklerimiz ve duymadıklarımız da var. Bizim en büyük amacımız yaptığımız farkındalık projelerimizde bir nebze olsun bu insanlarımızın sesleri olalım ve projemiz amacına ulaşsın” ddedi.

Özge Ulusoy: “Genç kızlara ilham olsun”

Gecenin sunucusu Özge Ulusoy gelinliği andıran beyaz kıyafeti ile dikkat çekti. Ulusoy “Malum gelinlik mevsimi başladı. Genç kızlara ilham olsun dedim” dedi.

Aydilge: “İnsanlar birbirlerini yargılıyor”

Gecede ödül alan Aydilge “Şiddetin her türlüsüne hayır diyoruz ülkemizde kadın besteci ve söz yazarı yok, erkekler onu da domine ediyor. Son zamanlarda insanlar birbirlerini yargılamaya başladı, kıyafetlerimize oturup kalkmamıza karşıt oldular.  Bu da beni rahatsız ediyor. Kadınların kısıtlanmaması ve onlara ahlak dersi verilmemesi gerek, hayal ettiğim dünya bu” dedi

“Şarkılarımı en güzel Işın Karaca söylüyor”

Gecede ödül alan Gülden Karaböcek de şu açıklamayı yaptı: “50 yıldır bu camiadayım. 14 yaşından beri müzikle uğraşıyorum. Ben ileride hayatımın filme çekilmesini kesinlikle istemiyorum, benim özel hayatım bana ait. Seyredilmesini isistemem. Ben hayatımı şarkılara bile konu etmedim. Şarkılarımı sesini  bildiğim sanatçılara veriyorum. Şarkılarımı söyleyenler içinde en çok Işın Karaca’yı beğendim. Dilek Taşı’nı çok güzel okumuş. Yeni bestelerim var, ben çok beğendim inanıyorum halkımız da beğenecek.”

Ferzan Özpetek'in "Venetika" enstalasyonu Roma'da sergilenmeye başladı!

İSTANBUL - Ferzan Özpetek'in 2019'da 58. Venedik Bienali için tasarladığı, Venedik'i oyuncu Kasia Smutniak'ın sudaki performansı ve Sezen Aksu'nun sesi eşliğinde, kentten imgelerle anlattığı "Venetika" isimli enstalasyon çalışması, başkent Roma'nın önde gelen modern sanat müzelerinden Maxxi'de sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

Yeni filmi Şans Tanrıçası Cuma günü vizyona giren ve seyircinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de dünyaca ünlü yönetmen Ferzan Özpetek, İtalya’ya döner dönmez Roma’da bu kez de “Venetika” enstalasyonu ile sanatseverlerle biraraya geldi.

Ferzan Özpetek'in 2019'da 58. Venedik Bienali için tasarladığı, Venedik'i oyuncu Kasia Smutniak'ın sudaki performansı ve Sezen Aksu'nun sesi eşliğinde, kentten imgelerle anlattığı "Venetika" isimli enstalasyon çalışması, Roma Maxxi'de sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

Kuratörlüğünü Giovanna Zabotti'nin üstlendiği, 7x7 metre ölçülerinde, içi Venedik kentinin köprülerine atıfla ahşapla döşenmiş kırmızı bir küp içinde sergilenen enstalasyonun açılışına Yönetmen Özpetek de katıldı.

KENDİNE HAYRAN BIRAKTI

İSTANBUL - Zuhal Olcay, Cumartesi gecesi Four Seasons Bosphorus Hotel içinde bulunan Aqua Restaurant & Bar'ın sahnesindeydi. Muhteşem performansıyla, kendisini dinlemeye gelenlere unutamayacakları bir gece yaşatan Zuhal Olcay, neşesiyle dikkat çekerken, birbirinden özel şarkılarını seslendirdi. 

Daha önce Her konserde binlerce lira harcayıp kostümler yaptırmanın hiçbir alemi yok! Bir kıyafeti az 4-5 kere giymemiz, o 4-5 kereden sonra da o kıyafetin bazı yerlerini değiştirerek belki 4-5 kez daha giymeliyiz diyerek çok konuşulan bir açıklamaya imza atan Zuhal Olcay, konserinde yine yeni bir kostüm tercih etmedi. 

Olcay kendisini izleyenlere şakayla karışık da Bu kostümümü 3. kez giyiyorum diyerek takıldı. 

SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ

İSTANBUL - Alişan önceki akşam Kıbrıs’ta sahne aldı. Konser öncesi eşi Buse Varol’la kameraların karşısına el ele  geçen çift, soruları yanıtladı.

Yeni şarkı çalışmalarının olduğunu söyleyen Alişan,” Yeni bir şarkı geliyor, Bilal Sonse’ten. Birde İbrahim Erkal, projesi var. Çok sevdiğim bir şarkıyı okuyacağım, benim her zaman sahnede seslendirdiğim bir şarkı. Ramazan ayı içerisinde onu bitireceğiz. Yoğun bir dönem bizi bekliyor” diye konuştu.

Eşiniz ile anı olması için bir klibinizde kamera karşısına geçmeyi düşünüyor musunuz? Sorusuna,” Benim şarkılar hep ayrılık şarkıları olduğu için öyle bir anı olmasın” diye espri yaptı. Eşini destekleyen Varol,” Olmasın tabi, bende istemem” şeklinde konuştu.

32’ci yaş gününde eşi Buse Varol’un yanında olamadığını söyleyen Alişan,” 25’i hafta sonuna gelince hep birlikte yapamadık ama ben müdahale ettim tabi İzmir’den İstanbul’a” dediği sırada hotel yetkilileri  Varol için yaptırdığı pastayı getirince Alişan eşini tebrik edip öperek kutladı.

Alişan’ın eşine doğum günü hediyesi sorulunca,” Dadılar ve evimizdeki yardımcılar çok güzel bir sürpriz hazırladı. Benim de 1 haftadır haberim vardı. Ben Burak ve Eliz’le minik bir not ile çiçek yolladım” dedi. Buse Varol,” Alişan çok romantik, önceden her ayın 14’ünde çiçek alırdı. Özel bir günümüz vardı. Eliz’den sonra biraz papucumuz dama atıldı diyebiliriz. Baya aşk yaşıyorlar evin içerisinde” diye konuştu.

Sahneye çıkan Alişan, seyircisine,” Bu akşam eşim için bir şarkı okumak istiyorum” diye konuşup Varol’un yanına giderek ‘Senin Yeşil gözlerin’ şarkısını söyleyip ellerini tuttu.