“SUAT”TAN GÜNCEL HABERLER

HARBiYE AÇIKHAVA KONSERLERi ZUHAL OLCAY İLE BAŞLADI

2022 Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Konserleri bu yıl Zuhal Olcay ile başladı.  Zuhal Olcay, Nazım'ın Şarkıları projesiyle Harbiye Açıkhava Sahnesi'nde muhteşem bir konsere imza attı. 

KerkiSolfej organizasyonuyla, proje koordinatörlüğünü Gökçe Pekpostalcı'nın üstlendiği etkinlikte, Zuhal Olcay'a Ferhat Livaneli Orkestrası eşlik etti.  Zuhal Olcay'ın söylediği Nazım şarkılarına tiyatro sanatçısı Utku Erişik, Nazım'dan anı ve şiirler ile ses verdi. Zuhal Olcay'a opera sanatçısı Hasan Doğru ve oyuncu Başak Gümülcineli de eşlik etti.

Zuhal Olcay: 'Nazım Hikmet'e bir saygı duruşu'

Zuhal Olcay Harbiye Açıkhava'yı dolduran binlerce kişiye 'Harbiye Açıkhava'nın bu yılki ilk konseri, Nazım Hikmet'e bir selam bir saygı duruşu. Ferhat Livaneli Orkestrası, konuklar ve ben, aslında hepimiz Nazım'ın şiirlerine eşlik ettik. Nazım'ın dehası, duygusu, hümanizmi; onun dizelerini bestelemiş değerli müzisyenlerin notalarıyla çok güzel bir akşam olacak, heyecanlı ve mutluyum' cümleleriyle seslendi. 

Olcay, Nazım dizeleri Hoşgeldin Bebek, Bulut mu Olsam, Sen Memleketimsin gibi pek çok eseri seslendirdi; Ceviz Ağacı, Karlı Kayın Ormanı, Vapur eserlerinde Zuhal Olcay'a hep bir ağızdan binlerce kişi eşlik etti. 

2 kostüm tercih etti

Sahnede Tarık Ediz ve Eldia İstanbul imzalı 2 kostüm tercih eden Zuhal Olcay'ı izleyenler arasında kızı Ceren Olcay, Deniz Çakır ve sevgilisi Bilgehan Baykal, Sitare Akbaş, Berkay Tulumbacı, Ezgi Gergin, Utku Ateş, Tuğba Altıntop vardı. 

Konserin finalinde Ey Özgürlük şarkısında Başak Gümülcineli ile seyirlik bir düete imza atan Zuhal Olcay, finalde kendisine eşlik eden sanatçılarla birlikte etkinlik alanını dolduran müzikseverleri selamlayarak muhteşem geceyi noktaladı.

Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali 6. Yıl çalışmaları başladı! 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 5. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin 2. Etabı 9 Mayıs’ta sona eriyor. 25 Nisan- 1 Mayıs tarihleri arasında çevrimiçi film gösterimleriyle devam eden 5. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali, 6. Yıl için çalışmalara da başladı.

Avrupa Birliği Sivil Düşün Proje desteğiyle Kadın Yönetmenler Derneği ve Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı “Kadın Yönetmenler ile Hak Temelli Savunuculuk” kampanyası yürütüyor.  Wikimedia işbirliği ile “Vikimaraton” etkinliği ile kadın yönetmenlerin görünürlüğünü artırmak adına da bir etkinlik düzenleyen festival danışma kurulu, İzmir’e gelerek 6. yıl için İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüştü. 

Başvuruların haziran ayından itibaren açılması planlanan Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin 6. Yıl teması “Dalgaları Aşmak” olarak belirlendi! 

ZİYNET SALİ'DEN ÇİFTE KUTLAMA!

İSTANBUL - Pop müziğin başarılı ismi Ziynet Sali bayramın ikinci gününde  Lord’s Palace Hotel'de sahne aldı. Konser öncesi basın mensuplarının karşısına geçen Sali bayramı, "Her günümüz şeker gibi, bayram gibi olsun" sözleriyle kutladı. İki gün önce yeni yaşına giren Sali'ye röportaj sırasında pasta sürprizi yapıldı. Bayramı ve doğum gününü bir arada kutlayan Sali, "İki gün önce doğum günümdü. Hepimiz için güzel bir dünya diliyorum." dedi. 

ÇOCUKLAR İÇİN SATIYOR!

"Kıyafetlerinizi bir uygulama üzerinden satıp, yardıma muhtaç çocuklar için para topluyorsunuz. Neler söyleyeceksiniz?" sorusuna Sali, "Evet bunu UNICEF bünyesinde yapıyoruz. Çocuklar benim hassas olduğum bir konu. Yıllardır sahnedeyim. Çok kıyafet birikti. Ben de bu şekilde değerlendirmek istedim. Çocuklar için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız" cevabını verdi. Yaklaşık 2 buçuk saat sahnede kalan Sali misafirlerine unutulmaz bir bayram yaşattı. 

Seda Tripkolic'ten 90'lar ruhu 

Rap müziğin yıldızı Seda Tripkolic, 2018 yılında çıkardığı çok sevilen ‘Ne olur Gitme’ adlı parçasının yeni versiyonu ile geri döndü. 

Sözleri Seda Tripkolic'e, müziği Kemal Taşçeşme'ye, düzenlemesi Mustafa Ceceli'ye ait olan şarķının klibinde Tofaş arabalar, eski telefonlar ve 90'lar ruhuna yer verildi. Türkiye’nin tanıdığı fenomenler ve sevilen sanatçı dostları da Umut Kumral Devecioğlu'nun yönettiği klipte Seda Tripkolic'e eşlik etti. Klibin senaryosunu da Seda Tripkolic yazdı.