USTA SANATÇI SERPİL TAMUR’A ‘YAŞAM BOYU BAŞARI VE ONUR ÖDÜLÜ’

Türk Tiyatrosu’na 60 yıldır emek veren usta sanatçı Serpil Tamur, ‘Çukurova Kadın Zirvesi & Kadın Başarı Ödül Töreni’nde ‘Yaşam Boyu Başarı ve Onur Ödülü’ne layık görüldü. Saygın Kurt tarafından bu yıl Mersin’de ilki gerçekleşen ödül töreninde Tamur’a ödülünü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer takdim etti. 

ATV’nin sevilen dizisi ‘Bir Zamanlar Çukurova’da Haminne karakteriyle ekranlarda olan Serpil Tamur; “Sanatla iç içe yoğrularak, dolu dolu geçen 60 yıl…  Gözlerimi kapadığımda güzel geçen anılar geliyor sadece aklıma. İstediğiniz işi yapmanın hazzı bambaşka bir duygu. Bu yaşımda çalışmaya devam ediyorsam işimi aşkla ve severek yaptığım içindir. Bu ödülü 60 yılını dolduran bütün oyuncu arkadaşlarım adına alıyorum.” dedi.

ERDAL ÖZYAĞCILAR: Erkekler felakettir, içten pazarlıklıdır

‘40’, bugün yeni bölümüyle izleyicilerle buluştu.  Başarılı sunucu ve haberci Cansu Canan Özgen, bu sefer zorlu 40 sorusunu usta oyuncu Erdal Özyağcılar'a yöneltti. BluTV ekranlarında yayınlanan, formatı BBO Yapım’a ait olan, yapımcılığını ise Mahperi Altun Uçar ve Şafak Bakkalbaşıoğlu’nun üstlendiği ‘40’, yeni bölümüyle bugün BluTV’de izleyicilerle buluşurken, 40'tan öne çıkan soruları ve usta sanatçı Erdal Özyağcılar'ın yanıtlarını sizlerle paylaşıyoruz. Soruların görüntüleri için link bültenimizdedir. 

Erdal Özyağcılar 40'ta çocukluğundan ailesine, sanatına, tiyatroya, kariyerine, Türkiye gündemine dair pek çok soruyu tüm içtenliği, samimiyeti ve neşesiyle yanıtladı. Filmleriyle, canlandırdığı karakterlerle hayatımıza dokunan usta sanatçı Erdal Özyağcılar, şakayla karışık dolgun saçları için reklam filmi çekmek için mesaj bile verdi. Özyağcılar'ın yanıtladığı sorulardan bazıları şöyle oldu:  Üzerinizde en çok hangi sanatçının izi var, Zeytinliklerin maden sahasına dönüştürülmesi Türkiye'ye ne kazandırır?, Erdal Özyağcılar'ı kadınlar mı yönetiyor, Baş döndüren dolgun saçlarınızın formülü kendi şampuanlarınız mı?, Sezen Aksu ve Tarkan neden hedef oldu? Başrol almamak içinizde ukte mi? 

ÜZERİMDE EN ÇOK KEMAL SUNAL'IN İZİ VAR

Cansu Canan Özgen'in, Erdal Özyağcılar'ın üzerinde en çok hangi oyuncunun izi var sorusunda Erdal Özyağcılar'dan Kemal Sunal yanıtı geldi. 

İşte Özyağcılar'ın Kemal Sunal açıklaması: Kemal. Kemal'le çok sevişirdik. Aralarda köfte yemeğe kaçardık kostümlerimizle Beşiktaş'a. Bayağı cimriydi, kimseye içki ısmarlamazdı, bir tek bana ısmarlardı. '2 duble benden üçüncüsü yok' derdi. Kemal'in garip bir havası vardı biliyor musun, daha farklı, içe dönük, samimi... Oyunculuğu da çok iyiydi. Kemal diyelim. Kemal Sunal. 

ZEYTİN TANRI MEYVESİDİR ALLAH ÇARPAR ONLARI 

Cansu Canan Özgen, ailesinde zeytinyağ işi yapan ve soyadlarını da yağla ilgili alan bir aileye mensup olan Erdal Özyağcılar'a Türkiye'nin gündemindeki zeytin ağaçlarını sordu. Özgen; Zeytinliklerin maden sahasına dönüştürülmesi Türkiye'ye ne kazandırır? diyerek Erdal Özyağcılar'ın konuyla ilgili yorumunu istedi. Erdal Özyağcılar: Ben ona inanmıyorum, öyle bir şey olacağına inanmıyorum. Zeytin üreticisi çok daha farklı yaptırmaz, canını koyar yaptırmaz. Yanlış bir şey. Zeytin Tanrı meyvesidir Allah çarpar onları yanıtını verdi. 

BENİ KADINLAR YÖNETİYOR

Cansu Canan Özgen, kalabalık bir ailede büyüyen Erdal Özyağcılar'a Erdal Özyağcılar'ı kadınlar mı yönetiyor sorusunu yöneltti. Özyağcılar bu soruya da Evet. 8 Mart Kadınlar Günü beni yöneten kadınlara ve tüm kadınlara uğurlu ve mutlu gelsin. Ben kadınlara kendimi teslim etmekten çok mutluyum. Çünkü kadınlar erkeklerden farklı. Onlar Marslı. Duyguları, beyin matematikleri farklı, iyilik kötülük düşünceleri, yardımseverlikleri farklı. İçten pazarlıklı değiller asla. Erkekler felakettir, içten pazarlıklıdır. Dişi oldukları için o analık duyguları var ya, o işte fark yaratıyor. Biz bilmiyoruz ki o duyguyu... Bebeğin ilk doğduğun an baba da seviniyor, belki annenin sevincinin 4'de biri değildir o. Üç kağıt mı yapıyor, hayır, o kadar duyabiliyor. Erkeklerin burnu koku almıyor, hayatı koklayamıyor, koku özürlü. Ama kadın öyle değil, acısı, şefkati, hayatla olan ilişkisi çok farklı. Ben kendi ailemde bunu küçük yaşta hissettim. Kadınlar dünyasında büyüdüğüm için, beni kadınlar yönettiği için hep onlarda bana geldiği için, benim için kadınlar...

40'IN EN NEŞELİ DAKİKALARI

Cansu Canan Özgen, bir dönem kozmetik sektörüne girerek, şampuan çıkaran Erdal Özyağcılar'a Baş döndüren dolgun saçlarınızın formülü kendi şampuanlarınız mı? sorusunu yönelterek 40'ın en neşeli dakikalarını başlattı. Erdal Özyağcılar ise müthiş neşesiyle Evet. Ayrıca kendi şampuanımın formülünü bir şampuan firmasına verip bir de reklam çekmek istiyorum, bunun için yanıp tutuşuyorum. Bu yaşta, böyle güzel erkek saçını görüp de bunun reklamını çekmemek yazık dedi. 

SEZEN AKSU ve TARKAN'IN YAŞADIĞI ÖTEKİLEŞTİRME OPERASYONU

Cansu Canan Özgen, Türkiye'nin gündemine dair Erdal Özyağcılar'a Sezen Aksu ve Tarkan neden hedef oldu sorusunu yöneltti. Erdal Özyağcılar: Hedef olmadı, bu dönemde bu ötekileştirme algı operasyonları çok fazla olduğu için, artık buluttan nem kapar olayı oldu. Uluslararası iki sanatçı Tarkan ve Sezen Aksu. İstediği gibi yazar, nezaket vardır, üslup vardır, bu bir slogan değildir. O kadar ötekileştirdik, birbirimizi yıkmak için nereden ne olur da nasıl vururum diye, pek hoş olmayan plan ve programlar oluşuyor. Üzülerek bakıyorum, yanlış geliyor. Yaptığı işi yapıyor, başka bir iş yapmıyor. Tarkan ya bu. Yıllarca bu işi yapıyor. Sevmediğim şarkısı da var, ilk zamanlarında... Zorlama her şeyi bir şeye çekme çabaları, vakif kaydı, o kadar meselemiz varken Tarkan ve Sezen Aksu'nun şarkısını mı konuşacağız. Buraları çekmenin anlamı yok. 

YAKINDA MUSTAFA KESER'LE KAPIŞACAKSIN

İpek Açar TRT Müzik ekranlarında yayınlanan performans programı 'İpek Yolu'nda 24 Mart Perşembe akşamı söz yazarı, besteci Murat Evgin'i konuk etti. İpek Açar ve Murat Evgin, TRT Müzik ekranlarında İstanbul Akademi Orkestrası eşliğinde, Alper Kömürcü direktörlüğünde birbirinden özel şarkılara, yorumlara imza attılar.

MUSTAFA KESER'İN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Murat Evgin'in çekimler sırasında İpek Açar'a takılması, programın en özel anlarından biri oldu. Murat Evgin İpek Açar'a "TRT'nin arşivinde 20 bin şarkı var, onların hepsini ezbere biliyorum" diyen Mustafa Keser'in sözlerini hatırlatarak: 

"Program sayesinde repertuarın genişliyor. Yakında Mustafa Keser'le kapışacaksın" diyerek espri yaptı. 

“SABAHA KADAR ŞARKI SÖYLEYEREK İÇİMİZİ ISITIRIZ” 

Yazdığı ve yorumladığı şarkılarla Türk Pop Müziği’nin en önemli kadın seslerinden olan Deniz Seki, önceki akşam yoğun istek üzerine ikinci defa Etiler I-Land'da sahneye çıktı. 

Hayranlarının yoğun sevgi tezahüratları ve alkışlarıyla karşılaşan Deniz Seki, siyah beli taş işlemeli mini elbisesiyle göz kamaştırdı. Programına "İyisin Tabi" şarkısıyla başlayan Seki; “Dışarda kar, fırtına var. Siz beni yalnız bırakmadınız. Biz birbirimize yeteriz. Sabaha karşı şarkı söyleyerek içimizi ısıtırız” dedi. 

Gecenin ilerleyen saatlerinde kendisini izlemeye gelen Çağlayan Topaloğlu’nu sahneye davet eden ünlü sanatçı, birlikte “Seni Sana Bırakmam” şarkısını seslendirdi. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan ve misafirlerine unutulmaz bir gece yaşatan Deniz Seki, hayranlarının alkışları eşliğinde programını noktaladı.

ÖZCAN DENİZ SEVGİSİ KAR KIŞ DİNLEMEDİ… 

Şarkıları ve sesiyle gönüllere taht kuran başarılı sanatçı Özcan Deniz, önceki akşam Cahide Palazzo sahnesinde yürekleri ısıttı.

Soğuk ve karlı havaya rağmen rezervasyonlarını günler öncesinden dolduran Özcan Deniz'e Cahide Palazzo'da ilgi büyüktü. Kendi şarkılarının yanı sıra Türk müziğine damgasını vurmuş şarkıları da seslendiren sanatçı, performansı boyunca misafirlerini doyasıya eğlendirdi.

SAHNEYE JEAN'LE ÇIKTI SOSYAL MEDYA YIKILDI

Türk Sanat Müziği'nin Nostalji Kraliçesi Muazzez Ersoy, önceki gece TRT Müzik ekranlarındaki canlı performans programına Stras Swarovski taşlarla hazırlanmış jean pantolonu ve pantolonunu tamamlayan asimetrik bluzuyla çıktı. Ersoy'un yeni, dinamik saç kesimi de kostümünü tamamladı. 

Ersoy'un her zamanki tarzından uzak olan farklı şıklığına yorum yağdı. Sosyal medya kullanıcıları, Ersoy'un tarzını çok genç buldular ve övgüler yağdırdılar. En çıtır assolist, Bu tarz çok yakışmış, soyunmadan şık olmayı gösterdin, soyunmaya gerek olmadığını görsünler, gibi yorumların yanı sıra, Muazzez Ersoy'dan kostümünü kendisine hediye etmesini isteyen kişilerin sayısı da fazla oldu.