HABER: BÜLENT KURUHÜSEYİNO

Bilet fiyatlarının 27 bin dolara kadar alıcı bulunduğu veda maçında bilet bulamayıp stada giremeyenler Kobe Bryant a stat dışından tezahüratlarla destek verdiler. Maçtan önce basketbolcunun kariyerinden kesitlerin bulunduğu bir video gösterildi ve yine maç öncesinde ABD Milli Marşı'nı, rock grubu Red Hot Chili Peppers'ın baş gitaristi Flea yorumladı.

Kariyerinde altıncı kez 60 ve üstü sayı barajını geçen Kara Mamba lakaplı Kobe Bryant böylelikle rekorları alt üst etmiş oldu. Kobe maçın ardından binlerce taraftarına veda konuşması gerçekleştirdi. Zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı konuşmasında, Bu akşam maça çıktım. Kendimi zorladım yapabileceğimin en iyisini yaptım. Son kez de olsa bunları yapabildiğimi görmek gerçekten çok güzel oldu. Bu kadar sayı atabileceğim bir maça inanmak zor. Şoktayım dedi. Bryant ayrıca tüm sezon boyunca kendilerini desteksiz bırakmayan taraftarlarına teşekkür ederek bu süreçte önemli olan beraber olmamızdı. Her zaman kalbimde olacaksınız. Tüm kalbimle teşekkür ediyorum dedi.

Kobe Bryanın veda maçında  bir çok ünlü sporcu yıldız basketbolcuya destek verdi. NBA’nin eski efsane isimlerinden Magic Johnson, Cleveland Cavaliers’in All Star  oyuncusu LeBron  James, Chicago Bulls’un İspanyol oyuncusu Pao  Gasol, NBA yıldızlarından Reggie Miller maçta yıldız oyuncuyu yalnız bırakmadılar.

Lakers forması ile sayısız başarılara imza atan son 20 senede 1346 maçta 643 sayı kaydeden Kobe Bryant Lakers takımı ile 5 şampiyonluk yaşamış 17 kez de All Star seçilmiştir. 2008 de normal sezonun 2009 ve 2010 final serisinin en değerli oyuncu (MVP) ödülünü almıştır.