ANKARA - Türkiye Kick Boks Fedarasyonu Başkanı Salim Kayıcı, kick boksun dövüş değil, savunma sporu olduğunu söyledi.

Kayıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kick boksa ilgiden son derece memnun olduklarını ifade ederek, "(Gitmediğiniz yer sizin değildir) sloganıyla yola çıktık. Türkiye'nin 81 ilinde de kick boks yapılıyor. Tüm illerde kick boksu tanıtmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Her meslek grubundan insanın kick boks yapmaya başladığını dile getiren Kayıcı, "Kick boks, önceden vurdu-kırdı sporu olarak biliniyordu, dövüş sporu olarak görülüyordu. Aslında kick boks bir dövüş sporu değil, savunma sporudur. Sakatlanma oranı en düşük sporlardan biridir" dedi.

"Varoş sporu değil"

Kick boksun "varoş sporu" olduğu görüşüne kesinlikle katımadığını vurgulayan Kayıcı, her kesimden insanın kick boks yaptığını ifade etti.

Amaçlarının, gençliği kazanmak olduğunu kaydeden Kayıcı, "Federasyon olarak semt ayrımı yapmıyoruz. Herkese kapımız açık. Kim bu sporu yapmak istiyorsa gereken desteği veriyoruz" değerlendirmesini yaptı.

"Kadınların kick boksa ihtiyacı var"

Federasyon başkanı Kayıcı, kadınlara kick boks yapmalarını tavsiye ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dışarıda tehlikeli ortamlar olabiliyor. Bütün kadınların, savunma amaçlı kick boksa ihtiyacı var. İnsanlar bu spora öncelikle savunma amacıyla başlar, ilerleyen süreçte profesyonel olarak devam ederler. Bu sporda çok başarılı olan kadınlar da var, hobi için yapıp müsabakalara katılmayan kadınlar da."