ANKARA - Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde AA muhabirinin çeşitli konulardaki sorularını yanıtlayan Baxter, Süper Lig'in çok güçlü bir lig olduğunu vurguladı ve, "En önemli amacımız geçen seneden daha iyisini yapmak. Hedefimiz Avrupa Kupaları'na katılmak. Coşkumuz bu olmalı" dedi.

Kulüpte gerçekleştirilen transferlerin kendinden önce yapıldığını anlatan İskoç teknik direktör, teknik ekibin transferleri kendisinin yapmak istemesinin futbolda gerçekçiliğin şartı olduğunu ifade etti.

"Futbolda gerçekçi olacaksak, hocalar kendi transferlerini yapmak isterler" diyen Baxter, "Takıma gelen oyuncuları tanıyorum. Tekrar oyuncu da alınabilir. Takımı tanıdıktan sonra yeterli olmayan bölgelere bazı transfer isteklerim olabilir. 10 gündür çalışıyoruz transfer konusunda büyük ölçüde karar vermek için erken" diye konuştu.

'Türkiye, çok güzel futbol geleneği olan bir ülke'

İskoç teknik direktör, yeni sezon öncesinde birkaç teklif geldiğini, kendisinin de Gençlerbirliği'nden yana tercih kullandığını belirtti.

Türkiye'nin çok güzel bir futbol geleneği olduğunu kaydeden Baxter, şöyle devam etti:

"Futbolda çok fazla alan yok. Birkaç tane teklif geliyor ve bunlardan birini seçmek zorundasın. Türk futbolu benim için her zaman önemliydi. İyi bir seçim yaptığımı düşünüyorum."

'Başkan istekli ve arzulu bir insan'

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Baxter, kulüp başkanı İlhan Cavcav'ın istekli ve arzulu bir insan olduğunu ifade etti.

Baxter, Gençlerbirliği'nin geleneksel bir kulüp olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Kulübün kendi içinde bir yapılanması var. Her zaman iyi bir takım oluşturuyorlar. Gençlerbirliği'nin Kuzey Avrupa, yani İskandinav ülkelerinden futbolcuları var. Ben de o ülkelerde çalıştım. Özellikle başkanımız istekli ve arzulu bir insan. Kendi açısından en iyisini yapmaya çalışan bir başkanımız var."