İSTANBUL

Spor Toto Süper Lig'de 4. haftaya averajla lider giren Fenerbahçe, Kasımpaşa karşısında kazanarak, puan cetvelindeki yerini korumayı hedefliyor. 

Ligin ilk 3 maçlık bölümünde 2 galibiyet ve 1 beraberlikle 7 puan toplayıp, aynı puana sahip Trabzonspor'un averajla önünde yer alan sarı-lacivertliler, Kasımpaşa deplasmanında 3 puan arayacak. 

Süper Lig'de 13 maçtır kaybetmeyen, en son yenilgisini geçen sezonun 24. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği (2-1) karşısında yaşayan Fenerbahçe, yenilmezliğini de korumaya çalışacak.

Kasımpaşa ile Fenerbahçe arasında yarın saat 21.00'de Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanacak maçı, hakem Deniz Ateş Bitnel yönetecek.

Stoper sıkıntısı

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan savunma oyuncuları Bruno Alves, Abdoulaye Ba ve Simon Kjaer karşılaşmada forma giyemeyecek. 

Teknik direktör Vitor Pereira'nın bu üç futbolcunun yokluğunda yarın stoper mevkisinde Michal Kadlec ve Mehmet Topal ikilisine görev vermesi bekleniyor. 

Portekizli teknik adam, takım kadrosunda bulunan 21 yaşındaki Hakan Çinemre'ye de şans verebilir. Spor Toto Süper Lig'de daha önce hiç görev almayan genç futbolcu, 2013 yılında profesyonelliğe adım attığı sarı-lacivertli formayla sadece Ziraat Türkiye Kupası'nda 2 kez sahaya çıktı.

Alves'in sağ üst ön adalesinde, Ba'nın kasığında, Kjaer'in de ayak bileğinde sakatlığı bulunuyor.

Bu arada sakatlığı nedeniyle uzun süre takımdan ayrı kalan Gökhan Gönül, teknik direktör Pereira'nın tercih etmesi halinde forma giyebilecek durumda. Geçen sezondan kalan cezayı tamamlayan Caner Erkin'in de kadroda yer alması bekleniyor. 

Sarı-lacivertlilerin Liverpool'dan kiraladığı Lazar Markovic, ilk kez sarı-lacivertli formayı giymek için Pereira'dan şans bekleyecek.

Fenerbahçe'nin, Kasımpaşa karşısında muhtemel 11'i şöyle:

Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Mehmet Topal, Kadlec, Caner Erkin, Nani, De Souza, Ozan Tufan, Diego, Van Persie, Fernandao.

Kasımpaşa cephesi

Lige yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay yönetiminde iyi bir başlangıç yaparak ilk 2 maçını kazanan Kasımpaşa da Fenerbahçe karşısında 3 puan hedefliyor.

Son hafta Gençlerbirliği'ne tek golle kaybeden lacivert-beyazlı takımda zorlu maç öncesi 3 eksik var. Orhan Şam, İsmail Ayaz ve Ferhat Kiraz maçta forma giyemeyecek.

Kasımpaşa'nın Fenerbahçe karşısındaki muhtemel 11'i şöyle:

Isaksson, Veysel Sarı, Omeruo, Titi, Bozhikov, Tunay Torun, Donk, Castro, Aydın Yılmaz, Scarione, Eren Derdiyok.

25. randevu

Fenerbahçe ile Kasımpaşa, lig tarihinde yarın 25. kez karşılaşacak.

İki ekip arasında geride kalan 24 maçtan 19'unu Fenerbahçe, 3'ünü Kasımpaşa kazandı, 2 maç da berabere sonuçlandı.

Fenerbahçe'nin lig maçlarındaki 56 golüne, Kasımpaşa 20 golle yanıt verebildi.