İSTANBUL - Beşiktaş camiası, yıkılıp yeniden yapılan Vodafone Arena'nın heyecanını yaşıyor.

Fikret Orman'dan önce kulüp başkanlığı yapan Yıldırım Demirören'in yönetim kurulu listesinde farklı zamanlarda yer alan eski yöneticiler Metin Keçeli, Mete Düren ve Ertunç Soğancıoğlu, yeni stadın kulübe çok şey kazandıracağını ve heyecanla hizmete girmesini beklediklerini söylediler.
AA muhabirlerinin sorularını yanıtlayan üç eski yönetici, stadın yapımında emeği geçen Fikret Orman ve yönetimini tebrik ettiler.

Yıldırım Demirören'in son yönetim kurulunda yer alan Metin Keçeli, yöneticiler olarak kişinin birçok sevinci yaşayabileceğini ama stadın yeniden hizmete girmesinin ayrı bir mutluluk olduğunu ifade etti.

"Bu stadın inşaatının başlaması Beşiktaş tarihinde dönüm noktasıdır. Başta Fikret Orman olmak üzere bunu başaran yönetimi kutluyorum" diyen Keçeli, "İnşaatın devam etmesi ve yönetimin tanıtımını yapması bizi gururlandırıyor. Dünyanın en güzel yerinde, en güzel stada Beşiktaş sahip olacak. Çok şampiyonluklar yaşadım. Çok şampiyonlukların kaçtığını gördüm. Üzüntüler ve sevinçler yaşadım ama en büyük sevinci şimdi yaşıyorum" diye konuştu.

Başkan Fikret Orman ve yönetiminin, kulübü iyiye doğru götürdüğünü kaydeden Metin Keçeli şunları söyledi:
"Yıldırım Demirören yönetiminde bulunduğum dönemden sonra tüm Beşiktaş topluluklarında kritik bir durumda olduğumuzu söyledim. Kulübün düzlüğe çıkması için bu yönetimin birkaç yılını alır. Şampiyonluk beklenmemeli. Geride kalan 8 yıl içinde sadece bir şampiyonluk, iki üçüncülük var. Diğerleri beşincilik veya altıncılık. Şimdi de altıncı olsun. Yeter ki çökmüş mali durum toparlansın. Kulüp ayağa kalksın. İşler yoluna girerken stat inşaatı da devam ediyor. Stat dönüm noktası olacaktır."

Demirören döneminde yöneticilik yapan Mete Düren ise geçmiş yıllardaki güzelliklerin yeni statta da yaşanacağını ümit ettiğini söyledi.
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile yönetici olarak çalışmaya devam eden ve TFF'de Basın Sözcüsü olarak görev alan Düren, BJK İnönü Stadı'nda acı tatlı günler yaşadıklarını vurgulayarak, "O stadın yıkılması hiçbir zaman hayallerin yıkılması anlamına gelmiyor. Onlar her zaman canlı kalacak. Aynı güzelliklerin yeni statta da yaşanacağını ümit ediyorum" dedi.

Beşiktaş Kulübü eski yönetim kurulu üyesi Ertunç Soğancıoğlu da Vodafone Arena'nın tamamlanma sürecinde başkan Fikret Orman'a kayıtsız şartsız destek olunması gerektiğini kaydetti.

Beşiktaş İnönü Stadı'nı aramadı

BJK İnönü Stadı'nın yeniden yapımı nedeniyle iç saha maçlarını Atatürk Olimpiyat ve Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynayan siyah-beyazlı takım, başarılı sonuçlara imza atarak eski stadını aramadı.

Gelecek sezon Vodafone Arena adıyla hizmete girecek stadını bekleyen "Kara Kartallar", taraftarlarını başka statlarda da sevindirmesini bildi.

Atatürk Olimpiyat ve Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan statlarında bu sezon 10 iç saha maçı yapan Beşiktaş, geride kalan sezonlara göre iyi bir ortalama tutturdu. 10 karşılaşmada 6 galibiyet, 3 beraberlik alan ve sadece Galatasaray'a karşı hükmen mağlup olan siyah-beyazlı ekip, toplam 21 puan topladı. Elde ettiği 21 puanla maç başına 2,1 puan ortalaması tutturan Beşiktaş, geçmiş 4 sezonda BJK İnönü Stadı'ndaki iç saha maçlarından daha başarılı bir grafik çizdi.

Yeni stadın yapımı için büyük gayret gösteren yönetim kurulu üyeleri, statlarının olmamasını dezavantaj olarak gösterse de Beşiktaş, iki statta taraftarlarının desteğiyle istediği sonuçlara ulaşmasını bildi.

Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 13 puan çıkardı.

"Kara Kartallar", Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda ise 4 kez rakiplerini konuk etti.
Bu 4 maçta 2 galibiyet ve 2 beraberlik elde eden siyah-beyazlı ekip, 8 puanı hanesine yazdırdı.