MANİSA

Akhisar Belediyespor karşılaşmaya golle başladı. 2. dakikada sol kanattan gelişen hızlı atakta Güray'ın ceza alanına gönderdiği top, Gekas'ın sert şutuvuruşunda ağlarla buluştu: 1-0.

27. dakikada Beşiktaş beraberliği yakaladı. Hilbert'in sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada, arka direkte Mustafa'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-1.

Beşiktaş beraberliği 1 dakika koruyabildi. Ahmet Cebe'nin pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Gekas'ın güzel vuruşuyla top bir kez dahaBeşiktaş filelerine gitti: 2-1.

İlk yarı 2-1 Akhisar Belediyespor'un galibiyetiyle tamamladı.

74. dakikada Akhisar Belediyespor, farkı 2'ye çıkardı. Güray'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza alanı içinde topa iyi yükselen Uğur, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 3-1.

81. dakikada Çağdaş'ın kullandığı taç atışında topla buluşan Emin'in, ceza alanı dışından attığı sert şutta top bir kez daha Beşiktaş ağlarına gitti: 4-1.

Karşılaşma, Akhisar Belediyespor'un 4-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Beşiktaş şampiyonluk şansını kaybetti

Beşiktaş, bitime 4 hafta kala şampiyonluk şansını kaybetti.

Haftayı 49 puanla tamamlayan Beşiktaş, ligin bitmesine 4 hafta kala 62 puanlı lider Galatasaray'ın 13 puan gerisinde kaldı.

Galatasaray'ı yakalama şansını kaybeden siyah-beyazlı ekibin, 2012-2013 sezonunu şampiyon tamamlama ihtimali de kalmadı.

Beşiktaş cephesi

Beşiktaş'ın teknik direktörü Samet Aybaba, çok isteksiz, heyecansız ve karşılaşmayı kazanmak için hiçbir şey yapmayan bir görüntü çizdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Karşımızda çok istekli, çok arzulu, bulunduğu yeri bilen ve buradan kurtulmayı isteyen bir rakip vardı. 1-1'i yakaladıktan sonra da çok basit hatalar yaptık. Sonrasında böyle bir sonuç ortaya çıktı. Herkesten özür diliyorum, bize hiç yakışmadı. Ligde hedeflediğimiz bir yer vardı. Hatta yukarıdaki rakibin puan kaybedeceğini ihtimaliyle daha büyük hedef düşünüyorduk. Kalan 4 haftada bulunduğumuz yeri korumaya çalışacağız." 

Aybaba, taraftarların "istifa" çağrılarının hatırlatılması üzerine, "Taraftarın böyle bir skordan sonra tepki göstermesi normal. Ancak 4 maç daha var. Mukavelemiz devam ediyor. 4 maç geçer, sonra oturur konuşuruz" dedi.

Akhisar Belediyespor cephesi

Akhisar Belediyespor'un teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, golü erken bulduklarını ve geri çekildiklerini ancak sonrasında Beşiktaş'ın gol attığını söyledi.

Galibiyetin çok önemli olduğunu vurgulayan Hamzaoğlu, "4 golümüz de çok güzel oldu. Farklı bir skorla kazanmamız bizim için çok önemli. Ancak bu, sadece bir galibiyet. Önümüzde üç maç daha var, ciddiyetimizi korumamız lazım" dedi.