LONDRA

Teknik direktör Fatih Terim, sarı kırmızılı ekibin yanı sıra Arsenal, Porto ve Napoli takımlarının mücadele edeceği Emirates Kupası öncesinde, Emirates Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.

Terim, Futbol Federasyonu'nun yabancı futbolcularla ilgili kararına yönelik bir soru üzerine, "Eğer sadece olaya 6 yabancı olarak bakarsak çok yanılırız. Dünya yedek kulübesini biraz daha fazlalaştırmak için uğraşırken 6 yabancı çok tehlikeli bir şey. Kulübede oturmak bir umut taşımak demektir. Hiçbir oyuncunun morali bozulmaz. Zaten bozulursa da herkes tepkisini gösterir. Ama tribüne gönderilmek 'ben hocanın kafasında hiç yokum, hiç düşünülmüyorum' demek. Bu psikolojide yukarıda kalan her oyuncudan normal performansını alamayız" diye konuştu.

Büyük kulüplerin zor kaybeden kulüpler olduğunu belirten Terim, kazandıktan sonra cezalı ya da sakat futbolcu yoksa takımda pek değişiklik yapılmayacağını kaydetti.

Yabancı sınırlamasının olduğu bir ortamda futbolcunun psikolojisinin ve ümidinin önem taşıdığını ifade eden Terim, şunları söyledi:

"Salıdan çarşambadan başladığınız zaman idmanlara koyuyorsunuz zaten 11'i. 11'de olmadığını gören her yabancı oyuncu kendisini bırakacaktır. Böyle böyle bu serüven devam edecektir. İstikrar önemli olduğuna göre, takımda çok fazla değişiklik yapmamak önemli olduğuna göre, her türlü bu arkadaşlarımız psikolojik olarak da fizyolojik olarak da bir sıkıntıya düşeceklerdir. Dolayısıyla biz de düşeceğiz. Nasıl olsa Şampiyonlar Ligi'nde yabancılar serbest diye bir yaklaşım var. İyi de oraya kadar gelebilirlerse sorun yok. Moral olarak, fizik olarak oraya gelebilirlerse sorun yok. Ben oraya iyi bir moralle sağlam bir fizikle gelecebileceklerini pek düşünmüyorum."

Teknik direktör Fatih Terim, Türkiye ligini 6 yabancıyla oynayacak olmalarının kendileri için dezavantaj olduğunu söyledi.

Arda Galatasaray'ın bir çocuğudur, ben öyle bakıyorum

Terim, Arda Turan ile ilgili bir soru üzerine, "Arda ile ilgili çok fazla spekülasyon olmaması lazım. Eğer bir şey olacaksa da olmaması lazım. Arda'yı zaten hep istedim. Arda mevzusunu şu anda kapatmakta yarar var. Ama Arda konusu kapanacak manasına gelmemeli" cevabını verdi.

Deneyimli teknik adam, "Arda, Galatasaray'ın bir çocuğudur. Ben öyle bakıyorum. Her saniye, her an, her yıl bu denenecektir veya herkes tarafından dillendirilecektir. Doğal bir şey gibi kabul etmek lazım bunu. Şu anda kapatmakta yarar var. Gelişmelerden hep beraber haberdar oluruz" diye konuştu.