2012 yılında üniversiteye başladığımda, sınıfıma girdiğim zaman ilk tanıştığım kişiler arasındaydı Sinan. Cana yakın, pozitif kişiliğiyle dost edinmekte zorlanmıyordu. Herkese güler yüzle yaklaşan birisiydi ve bu yüzden herkesle arası iyiydi. Aynı devlet yurdunda kaldık. Proje ödevlerinde birbirimize yardım ederdik. Üniversitenin son yıllarına doğru polis veya jandarma olmayı istiyordu. Severek istediği mesleğine Jandarma Astsubay Çavuş olarak başladı. Severek yaptığı görevinde malesef şehit olduğu haberini aldık. Hakkari Yüksekova kırsalında, mağaraya sıkıştırılan teröristlerle girilen çatışmada şehit oldu. Jandarma Astsubay Çavuş olarak başladığı görevine, Jandarma  Astsubay Kıdemli Çavuş olarak; bu toprakları korumak uğruna şehit oldu. Yaklaşık 2 ay önce bebeği olmuştu. Belki yavrusuna doyamadı ama başka analar, babalar yavrusuna doysun diye şehit oldu “Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Sinan Aktay.”

İçimize sığmayan bir acıyla gittin. Anıları geride bırakarak gittin. 

Tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Gazilerimize de Allah sabır versin.

KORONA VİRÜSÜ İÇİN KIŞ HAZIRLIĞI YOK

Korona virüsü, yaz sıcaklarında kaybolacak dedikoduları ardından sıcaklarda kaybolmadığı görüldü. Bunun gibi bir çok asılsız haber halk arasında dolaşıyor. Sağlık Bakanlığı biliyor mu bilmiyorum ama halk arasında çıkan dedikoduları duysa şaşırır sanırım. İnsanlar virüsle ilgili bilgileri tek bir kaynaktan almadığı için ve bu kaynakların güvenirliliği tartışılmadığı için bilgi kirliliği oluşmuş durumda.

Bilgi kirliliğinin önüne geçmek için iletişim stratejisi oluşturmamız gerek. Sosyal medyada su içince virüsü vücudundan attığını sananlar var. Bu yüzden hastaneye gitmeyip sadece su içen insanlar var. Bunların da önüne geçilmezse bizleri daha zor günler bekliyor olacak.

Kış ayı için tehlike çanları çalıyor çünkü kış ayında insanlar içerilere kapanacak. Toplu taşımalara daha çok yığılma olacak. Bu yığılmayı yaz aylarında bile kontrol edemezken kış aylarında kontrol nasıl sağlanacak? Diğer bir tehlike kış aylarında grip olanlar ya da soğuk algınlığı gibi hastalığa yakalananlar hastenelerde yığılma oluşturduğu zaman ne yapılacak? 

Kış ayları için alınması gereken önlemlerden biri toplu olarak yaşanılan yerleri kontrol altına almak. Yaz ayında insanlar alışveriş merkezlerinden kısmende olsa uzak durdu ama kış ayında insanların sığındı yerlerin başında alışveriş merkezleri geliyor. Daha sonra alışveriş merkezlerinin dışında kalan kafe gibi yerler geliyor. Buralarda düzen nasıl? 

Tüm bunların önlemini şimdiden almazsak, reaksiyona göre hareket edersek, bu işin önünü alamayız. Şimdiden daha ayrıntılı ve daha kapsayıcı önlemleri kış ayları için planlamalıyız. Alınacak önlemleri bizler de bekleyip göreceğiz.