Hayatta mutluluklar güzellikler eĝlenceli anlar olduĝu gibi zaman zaman sıkıntılar dertler üzüntüler olumsuzluklar da  yaşayabiliyoruz, sabır bu gibi durumlarda soĝukkanlılıĝını kaybetmemek içinde bulunduĝumuz ortamdan er yada geç kurtulcaĝımıza inanmamızdır.

Bazen başımıza gelenlere adete isyan ederek hep mi benim başıma gelir hep ben mi üzüleceĝim gibi sözler sarfederiz şunu unutmamak lazım ki bu tür sözler bizlere fayda getirmez fayda getirmediĝi gibi ruhen fiziken bizi çöküşe iter.

Atalarımız sabreden derviş muradına ermiş sözünü boşuna söylememiştir, bu söz biz sabredelim ki sonunda feraha 

olacak anlamını ifade eder. Sabırlı olan insan hiç bir zaman kaybetmez bu kişiler hayatta her zaman amaçlarına ulaşır. Aslında herkesin sabırlı olmayı ögrenmesi gerekir ama nedense çoĝumuz tez canlı olup herşeyin bir an önce olup bitmesini ister, acele ile yapılancada hataları beraberinde getirir oysa sabrın sonu selamettir, sabırlı ve kararlı olduĝumuz sürece kazanırız.

Bazende gerçektende çok zordur sabretmek hastane kapısında iş görüşmesinde bazende trafikte bir yerlere yetişirken, kuyruk beklerken adeta içimizdeki canavarı çıkarmak geliyor, bazılarıda kendini tutamıyor içindeki canavarı çıkarıp kendinden geçiyorda, Ah şu sabırsızlık her yerde hayatımızın her noktasında.

Ne geliyorsa başımıza şu sabırsızlık halimizden gelmiyor mu? Sabırsızlıĝın bir diĝer boyutu da ne yazık kişisel ilişkilerde ve iletişimde ortaya çıkıyor,iş özel arkadaşlık aşk dostluk sabır eksikliĝi sonucu son söyleyeceĝi sözü, ilk anda  söyleme hali, Ne demiş yine Atalarımız,insan söylemediği sözün efendisi söylediĝi sözün kölesidir. Sabırsızlıĝa neden olan, sabrımızı zorlayan kişileri hayatımızdan çıkarabiliriz, Bir yere geç kaldıĝınızda sabrınız tükeniyor mu,yorgunluktan tahammül sınırlarınızı zorluyormusunuz? Yaşamınızı basitleştirin,hayatla ilgili gerçekçi bir bakış açısına sahip olun yarış içinde olmayın en başta,yarışı hep hızlı olanda kazanmıyor. Otobüsü kaçırdıĝınızda gideceĝiniz yere geciktim deyip sinirlenmek yerine gideceĝiniz yere ulaşmanın bir başka yolunu arayın yok mu,bir durak ileri yürümek bile sakinleştirir daha iyi bir seçenek olmaz mı?

Hayattan zevk almak keyfini çıkarmak sabırla sabretmekle olur, unutmayalım acele ederek zaman kazandıĝımız falan yok aksine zamanı kaçırıyoruz..

Haftaya Perşembe görüşmek üzere sevgiyle kalın dostlarım...