Beşiktaş Malatyaspor deplasmanında ligde en çok gol pozisyonuna girdiği maçlardan birini oynamasına rağmen iki önemli puan kaybetti. Maça klasik 4-1-4-1 dizilişiyle başlayan siyah beyazlılarda sahaya çıkan 11’de Önder Karaveli’nin hücum hattı tercihi maçın skorunu belirledi. 

İlk 45 dakika oyunun ve topun hakimi olan Beşiktaş ilerde Kenan ve Batshuayi ile girdiği pozisyonları değerlendiremeyince devre arasına golsüz girdi. İkinci yarı biraz daha önde baskı kumaya çalışan Beşiktaş dakika 61’de sağ çaprazdan Batshuayi’nin ceza sahasında çevirdiği topa Alex Teixeira’nın zamanında ve isabetli vuruşuyla golü buldu. 

Golden sonra daha fazla öne çıkmaya çalışan fakat son vuruşlarda, paylaşımlarda etkili olamayan bir Beşiktaş izledik. Hal böyle olunca Malatyaspor topu her aldığında geçiş oyunuyla Beşiktaş ceza sahasına girmeye başladı. Özellikle son yarım saatte her iki takımında etkili olduğu pozisyonlar izledik. Malatyaspor Tetteh ve Adem Büyük’ün oyuna girmesiyle sıcak bölgede etkili olmaya başladı. Tam bu sırada dakikalar 82’yi gösterdiğinde Necip’in Tetteh’e yaptığı gereksiz hareket sonrası Malatyaspor penaltı kazınarak skoru eşitledi.

Beşiktaş ilk golü attıktan sonra ikinci golü bulmakta sıkıntı yaşıyor. Bunun en önemli nedeni; atak organizasyonlarında yapılan bireysel hareket etme sorunu. Kim kimin nereye koşacağını, pas atacağını bilmiyor. Yapılan hamlelerde geç kalmak veya erken davranmak takım oyununun kurgusal olmayışı Beşiktaş’ın en büyük sıkıntısı. 

Tabii Önder Karaveli’nin sol önde Larin yerine Kenan Karaman tercihi de maçın skorunu etkileyen unsurlardan biri. Kenan Karaman Beşiktaş’ta bugüne kadar gösterdiği performansla takım için uygun olmadığını birçok kez gösterdi. Israr etmenin anlamı yok! Beşiktaş’a vurduğunu gol yapan bir golcü şart. Çünkü Beşiktaş çok pozisyon bulup az gol atıyor. Az pozisyon verip çok gol yiyor. Bu durum acilen değişmeli.

Öte yandan skora karşın Ghezzal, Teixeira, Pjanic ve Rosier maçın en etkili isimleriydi. Teixeira Beşiktaş’ın hücum varyasyonları için çok iyi bir seçenek. Orta sahanın zenginliği, beklerin ileri çıkışlarıysa bu maçın olumlu tarafıydı.