Sevgili Önce Vatan Gazetesinin Değerli Okuyucuları Merhabalar;

 

Ramazan Bayram’ı kapsamında toplanan Türk Anneler Derneği Küçükçekmece Şubesi bünyesinde kayıtlı olan ve olmayan ailelere destek paketlerini ve kendilerine ulaştırılan maddi yardımları dağıttılar.

21 Mayıs 2020 günü sabah saatlerinde derneğin toplanma alanında buluşan dernek Başkanı Figen Gürlek, dernek Başkan Yardımcısı Özlem Zararsız,  dernek Genel Sekreteri Filiz Şahin ve Kurucu üye Gülriz Erdilli ihtiyaç sahibi ailelere destekleri ulaştırdılar.Gelen nakdi ve ayni yardımlar kapsamında iki aylık dönemde 266 aileye ulaşan dernek çalışanları bu zor zamanlarda buradayız dediler. Pandemi dönemi içerisinde uzaktan da olsa yardımları ulaştıran dernek çalışanları bu süreçte gönüllülüğün ve paylaşmanın ne kadar önemli olduğunu bir kere daha hatırlattılar.Bu süreçte yapılan yardımlar gıda destek paketleri,market hediye çekleri ve nakdi olarak ailelere sunuldu.Pandeminin önemine dikkat çeken dernek başkanı bu süreci en titiz şekilde yönetti.Yardımlar ailelerin evlerine kargo ile ulaştırılırken,erzak paketlerini derneğe almaya gelen ailelere eldiven ve maske dağıtılarak sosyal mesafenin korunması sağlandı. Desteğin ve dayanışmanın da önemine her seferinde vurgu yapan dernek Başkanı Figen Gürlek ve yönetim kurulu daha fazla kişiye ulaşmak için yardımseverleri destek olmaya davet ettiler. @tadkcoffical dan derneğin çalışmalarını takip edebilirsiniz. 

Şiirler tiyatro emekçileri için….

Covid-19 salgınıyla perdelerini kapatan tiyatro çalışanları için sanatçılar bir araya gelerek ‘Dayanışmanın 100’ü Şiir’ platformunu kurdu. 100 sanatçının şiir okuyarak katıldığı kampanyanın internet sitesi üzerinden toplanacak bağışlar, tiyatro emekçilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılacak. Şairlerin ve yayıncıların şiirleri, tiyatro ve sinema dünyasının usta isimlerinin ‘sesleri’ tiyatro emekçilerine destek vermek için Dayanışmanın 100’üŞiir platformunda bir araya geldi. Ali Düşenkalkar, Bahar Çuhadar, Çağlar Çorumlu, Emre Feza Soysal, Mehmet Sarıca ve Tilbe Saran öncülüğünde kurulan platform, Covid-19 salgınında; oyuncusundan dekorcusuna, yönetmeninden teknik ekibine çoğu, temsil başına yevmiye usulü çalışan 2 binden fazla tiyatro emekçisinin işsiz kaldığı bu dönemi dayanışmayla atlatabilmesi için harekete geçti. Ayşenil Şamlıoğlu, Birce Akalay, Burcu Biricik, Çağlar Çorumlu, Dağhan Külegeç, Demet Akbağ, Demet Evgar, Erdal Beşikçioğlu, Erkan Kolçak Köstendil, Genco Erkal, Haldun Dormen, Mehmet Aslantuğ, Mert Fırat, Metin Akpınar, Nurgül Yeşilçay, Ozan Güven, Serra Yılmaz, Songül Öden, Şebnem Bozoklu, Tilbe Saran gibi isimler Atilla İlhan’dan Nazım Hikmet’e, Pir Sultan Abdal’dan Rıfat Ilgaz’a uzanan telif haklarının bağışlandığı51 şairin şiirini tiyatrocular için seslendirdi. Platforma destek veren sanatçıların ortak çağrısında; “Tiyatromuz tüm ekonomik, politik, toplumsal zorluklara inat; oyunlarıyla bize umudu, itiraz etmeyi, gülmeyi, sormayı, hatırlamayı, durup düşünmeyi, hayal kurmayı anımsatıyor. İnsanın bedeniyle, aklı ve hayal gücüyle yapabileceklerinin sınırı olmadığını, dişlerini tırnaklarına takarak gösteriyorlar. Şimdi mekanları kapalı, seyircilerinden uzaklar... Yarın, tekrar buluşabilmek için bugün tiyatro emekçilerine ‘yanınızdayız’ demek istiyoruz. Çünkü tam da şu felaket günlerinde fark ettiğimiz gibi sanatın olmadığı bir dünyada çıldırırdık... Tiyatrolarımız dirensin, yaşasın diye şimdi sıra sizde. Destek olun, tiyatro emekçilerinin yanında durun. Çünkü insan dayanışmayla yaşar…” sözlerine yer verildi. Şiirlerin ücretsiz olarak erişime açıldığı Dayanismanin100usiir.org adresi üzerinden toplanacak bağışlar, tiyatro emekçilerine haftalık 250 TL’lik ‘Birlikte Kart’ temin edilerek dağıtılacak. Birlikte Kart ile kullanıcılar gıda, hijyen ve eczane masraflarını, fatura ödemelerini pos cihazı geçen işletmelerde karşılayabilecek.

Saygılarımla...

Sağlıcakla Kalın ama Sevgisiz Kalmayın...