İSTANBUL - Sezen Aksu, 7 Mart'ta Ankara'da burslu öğrenciler yararına konser verecek.

Türk Eğitim Derneğinden (TED) yapılan açıklamaya göre, Sezen Aksu, 7 Mart Çarşamba günü Ankara ATO Congressium'da şarkılarını Acoustic Band Fahir Atakoğlu eşliğinde burslu çocuklar için söyleyecek. 

Konserin geliri, TED'in, iyi eğitim görmüş nesiller yetiştirme hedefini sürdürmek ve başarılı ama maddi imkanları yetersiz öğrencilere üniversite eğitimlerinin sonuna kadar burs sağlamak amacıyla başlattığı ''10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye Kampanyası''na aktarılacak.

Konserin biletleri, TED Genel Merkezi'nden veya Biletix üzerinden alınabilecek.

TED'in hazırladığı ''10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye'' kampanyası kapsamında hem öğrencilere tam eğitim bursu veriliyor hem de burs verilen öğrencilerin tüm sosyal gelişimleri uzman psikologlar aracılığıyla izleniyor. Kampanya kapsamında öğrencilerin eğitim hayatı boyunca takibi yapılıyor ve barınmasından servisine, kıyafetinden cep harçlığına kadar tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Tam eğitim bursunu almaya hak kazanan öğrenciler TED tarafından açılan 23 okulda eğitim alıyor. 

Kampanya kapsamında 2010-2011 öğretim yılında burs verenden 4.500 lira bedel alındı. Öğrencinin geri kalan masraflarını öz kaynakları ile karşılayan TED'e bir öğrencinin maliyeti 13.500 liraya geldi.