ANKARA - Öldükten sonra bedenlerini bağışlayanların kadavra ve organlarının yer aldığı ''Orjinal Vücut Dünyası Sergisi'' (Body Worlds) yarın Başkentlilerle buluşacak.
Kentpark Alışveriş Merkezi'ndeki serginin Türkiye temsilcisi Thepartners şirketi kurucusu Fırat Kasapoğlu, düzenlenen basın toplantısında, daha önce İstanbul'da açılan serginin büyük ilgi gördüğünü, aynı ilgiyi Ankara'da da görmeyi ümit ettiklerini söyledi.
Serginin yaratıcısı anatomist Gunther von Hagens'in eşi ve kreatif tasarımcısı Angelina Whalley şunları kaydetti: ''Yapılan bir ankete göre ziyaretçilerin büyük çoğunluğunun daha sağlıklı bir yaşam sürdürme kararı alarak davranış biçimlerini değiştirdiği görüldü. Ziyaretçilerin yüzde 9'u daha az sigara içtiklerini veya bıraktıklarını, yüzde 33'ü daha sağlıklı beslendiklerini, yüzde 25'i ise daha fazla spor yaptıklarını dile getirdi.''
Serginin, insanlara, vücutlarının son derece kırılgan ve savunmasız, aynı zamanda da dayanıklı ve bağışlayıcı olduğunu gösterdiğini anlatan Whalley, Ankara'daki serginin ''Yaşam Döngüsü'' teması üzerine kurulduğunu, ceninin ana rahmine düşmesinden yaşlılığa kadar tüm yaşam sürecinin göz önüne serildiğini belirtti.
4 ay süreyle açık kalması planlanan sergi, 21 liraya gezebilecek.