Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm babaların,rahmetli babamın ama öncelikle şehit ve gazi babalarının,”babalar günü”kutlu olsun ve siz değerli dostlarımın.

Babalık kutsaldır ve bu duygu gerçekten “BABA”denilmeyi hakeden babaların mucizeler yaratmasını sağlamıştır evlatları için.

ATATÜRK’DE bu MİLLETİN BABASIDIR;
Öyle bir mucizedir ki yaratttığı cümle alemi şaşırtmış,EMPERYALİZME tokat atmış ve aslında tüm mazlum milletlerin de manevi babası olmuştur.
Sömürge millet önderleri bağımsızlık için O’ndan örnek alarak başkaldırmıştır EMPERYALİZME.Ve öyledir ki bağımsızlık için savaşanların cebinden ATATÜRK fotoğrafları çıkmıştır.
...
Bu gün O’nun babalık duygusunu hatırlayalım!

Düğün, O’nun varlığı ile son sınırına ulaşan bir neşe içinde geçmişti. Atatürk ayrılmak üzere ayağa kalkınca kendisini uğurlamak için halk iki sıra diziliverdi. Sevecen bakışlarını sağa sola yönelterek yavaş yavaş ilerlerken bir yerde durakladı, sonra durdu, elini yedi sekiz yaşlarında bir kız çocuğunun başına uzattı. Çocuğun arkasında yer alan ve anası ile babası olan çifte yavaşça seslendi:

-“Öpeyim mi?” Herkesi derinden duygulandıran bu isteği ana babanın nasıl yerinde bir minnetle karşıladıkları kestirilebilir. Atatürk çocuğu iki eliyle kaldırdı, öptü ve yere bıraktı. Fakat sahne bununla kapanmış olmadı. Uyanık ve duygulu çocuk:

-“Ben de öpeyim ne olursunuz Atatürk” diye direndi. Atatürk belki de hiç ummadığı halde kendisine babalık mutluluğu tattıran bu içten davranışı, çocuğu bir daha yerden alarak yüzüne yaklaştırmakla karşıladı.

Bilmiyorum, halk bu dokunaklı sahneyi, gözleri yaşlı alkışlayarak kutlarken, o çelik iradeli insanın da iki damla gözyaşını tutamadığını görebilmiş mi idi?

(Atatürk’den anılar kitabından...)
...
İyi ki vardın ATATÜRK!RABBİM SENİ bu MİLLET için göndermese idi yok olacaktı bu Millet.RABBİME şükürler olsun.
ATATÜRK ve silah arkadaşlarını minnetle analım.
BABALAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN DOSTLARIM.