22 Mayıs Salı akşamı Akatlar Kültür Merkezinde İstanbul Noter Odası Türk Sanat Müziği Korosu güzel icralarıyla, lebaleb dolu salondaki dinleyicilerine zevkli, başarılı, güzel bir zaman yaşattı.
Türk musıkîsine pek çok değerli eserler kazandırmış olan bestekârlarımızın, Amir Ateş, Erol Sayan, Bilge Özgen, Turhan Taşan, Mahmut Oğul, Alaeddin Pakyüz, ( ve aynı zamanda koro şefi ) Cahit Deniz’in de salonda yerini almış olması geceye ayrı bir zevk kattı.
Seyfettin Osmanoğlu’nun hüzzam peşreviyle başlayıp, Alaeddin Pakyüz’ün ‘Al gülün dalında diken var diye’ mahur şarkısıyla biten birinci bölümde ‘bu hüzzam sana, o güzel gözlerine’ öptüm yanaklarından’ ‘ seni ne çok sevdiğimi söylesem de bilemezsin’ ‘sana gönül borcum var’ ‘yıllar sonra bir gün adın anılmış’  ‘bir kızıl goncaya benzer dudağın’  ‘sevgi dolu şu gönlüm’ ‘yüreğime gömdüm seni’ ‘geçsin günler haftalar’ şarkıları icra edildi.
İkinci bölümde ise ‘bir dünya yarattım’ ‘Haberler yollasam, seni çağırsam’ ‘istemem ellerin olsu’ ‘yıllar yorgun ben yorgun’ ‘aynı bedende can gibiyiz’ ‘üzüldüğün şeye bak’ ‘ bana aşkı öğretensin’ yağdır mevlam su’ ‘ müptelanım’ ‘sevenler hep ağlarmış’ ‘kadehinde zehir olsa’ eserleri okundu.
Korist ve solistlerin tamamı noterlerden oluşan ekip profesyonelleri aratmayacak bir ustalıkla eserleri icra ederken kalabalık dinleyicilerle beraber eserleri bestekârları da aynı zevk ve heyecanla eşlik etti.
Aysun Usta, Meliha Güneş, Nurcan Kayatekin, Çiğdem Y. Dağla, Naciye Aydın,  Perihan Akça, Filiz Şansal,  Nilgün Yiğit, Semra Evren, Gülten Sevinç, Nuran Cirit, Semra Toprak,
Abdullah Sönmez, Erkan Gültekin, Kemal Özdemir, Alaaattin Şahinsev, Erkal Tibet, Muharrem Dilek, Ahmet Arslan, Mehmet Erbay, Mustafa N. Danacı, Ahmet Cengiz Gök Metin Tozlu, Yakup Kutluer, Bekir Öztürk, Mahmut Yasatekin, korist olarak yerlerini almış bunlardan bazıları da solist olarak şarkıları icra etmişlerdir.
Programı sunan Fatoş Koçarslan zaman zaman esprilerle bazı şarkıların doğuş hikayelerini anlatarak geceye ayrı bir tat kattı.
Turgay Özüfler, Aydın Varol, İsa Erik, Serdar Çelikbilek, Dilek Zertunç, Ahmet Kulik’ten oluşan saz heyeti fevkalade güzeldi.
Programın sonunda değerli bestekârlara birer teşekkür plaketi verildi.
Bir defa daha görüldü ki, sanatın var olduğu yerde bir başka güzellik kendini göstermekle kalmıyor etrafına sevgi ve muhabbet saçıyor.
İstanbul Noter Odası Türk Sanat Müziği Korosu bu bakımdan fevkalade güzel bir görev ifa etmektedir. Birçok bakımdan desteklenmesi, teşvik edilmesi gereken bir çalışmadır. Onlar gerek koroda gerek soloda seyretmenin dinlemenin zevkini anlatabilmek bir hayli güç. Hüviyetlerindeki tarihler eskide olsa hemen hepsi hayatlarının baharında gibiydiler.
Belli bir olgunluk, bilgi birikimi, hayat tecrübesi ve her biri ayrı bir yerde yaşamış bu güzel insanlar bize bir şeyi daha ispat etmişlerdir ki o da hangi yaşta olunursa olunsun azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz.
Yeter ki gönül kapısı aralansın, güzel bir gayretin içine dalınsın. Demek oluyor ki eken biçer.
Eşleri, çocukları, hatta torunları olduğunu tahmin ettiklerime baktı zaman zaman hepsi kıpır kıpır sevin içinde takip ediyorlardı konseri.
Bir başka güzellikte ortalık adeta çiçek bahçesi gibiydi. Bestekârları. Koro ve solo elemanlarını her birinin kucağı çiçekle doluydu.
Eh bestekârıyla koro ve solo elemanlarıyla her biri çiçek gibi olan bu güzel insanlara çiçek elbette çok yakışıyordu.