“Türk Milleti, bugün yeryüzünde bulunan Müslüman milletler içinde en talihlisi. Zira, diğer Müslüman milletlerin bir Mustafa’sı var. Bizim ise iki Mustafa’mız var. Birinci Mustafa’mız, Tanrı’nın yeryüzüne en son gönderdiği elçisi Muhammed Mustafa. İkinci Mustafa’mız ise, bir devrede, “Türk Milleti’nin adı-sanı yok olmasın” diye, İLÂHÎ İRÂDECE bilhassa görevlendirilmiş olan Kemâl Mustafa – Mustafa Kemâl. 

Tanrı’nın elçisi olan birinci Mustafa’mız, bize dünya ve ahret; ebedî saadet, selâmet, huzur, sükûn ve güven yollarını gösteren Mustafa’mız. İkinci Mustafa’mız ise, Türk Milleti’nin gelecek bütün nesillerine yeryüzünde ebedî var olmalarını ve tarihi şan ve şereflerine yaraşır bir konumda bulunmalarını sağlayacak ilke ve esasları gösteren ve öğreten Mustafa’mız. Türk Milleti, temelde bu vasıflardaki iki Mustafa’ya sâhip bulunmakla, aslında çok bahtiyardır. Geriye, yapması gereken sâdece bir tek şey kalır. O da her iki Mustafa’mızın da getirdikleri umdeleri, ilkeleri, esasları ve prensipleri hayata geçirip titizlikle uygulamaktır. Zira hayata geçirilmeyen ve uygulanmayan herhangi bir şey, aslında ne derece iyi ve mükemmel olursa olsun, durduğu yerde bir fayda sağlamaz. Farz edelim ki, kilerinizde çorbasıyla, sebzelisiyle, kebabıyla, baklavasıyla, hoşafıyla… her çeşit yemeği yapıp mükellef bir ziyafet hazırlayacak malzemeniz mevcut. Fakat siz harekete geçerek onları pişirip hazırlama işine girişmiyorsunuz. Böyle bir durumda, kilerinizdeki enva-i çeşit yemekliklerin oradaki sırf ve mücerret mevcudiyetlerinin size bir faydası olur mu?... İşte, iki Mustafa’mızın bırakmış oldukları ilkeler, umdeler, esaslar ve prensipler hakkında da böyle düşünmeli ve onları hayata geçirip titizlikle fiilen uygulamalıyız!...

Dedik ki:

- Birinci Mustafa’mız, Tanrı’nın yeryüzüne ve insanlığa en son gönderdiği elçisi yâni peygamberi Muhammed Mustafa. İkinci Mustafa’mız, Tanrı’nın resmen gönderdiği elçisi yâni peygamberi değil, fakat bir devrede, yeryüzünde Türk Milleti’nin adı-sanı yok olmasın diye, bilhassa görevlendirdiği Kemâl Mustafa – Mustafa Kemal!...

İşte bu eserimizde, her iki Mustafa’mızın bırakmış oldukları ilkeler, umdeler, esaslar, prensipler ve ayrıca her iki Mustafa’mızın konumları dillendirilecektir. Cenabı Hak’tan halisane niyazımız, iki Mustafa’mızın bırakmış oldukları ilkeleri candan kabullenip özümseyerek hayata geçirmeyi ve titizlikle uygulamayı bizlere ve Türk Milleti’nin bütün fertlerine nasip etmesidir!...”

Bu sözler, geçtiğimiz günlerde Uyanış Yayınevi’den çıkan ve şahsıma imzalı bir şekilde ulaştırılan, İKİ MUSTAFA’mız adlı eserin yazarı, Sayın Yaman Arıkan’a ait.

Eser, “Cumhûriyet Sevdâlıları ve Mustafa Kemâl’in Askerleri’ne Armağan” edilmiş.

528 sayfa gibi geniş bir hacime sahip olan bu eser, her Müslüman Türk’ün kütüphanesinde bulunması gereken, önemli bir kaynak. 

Yazarını ve yayınevini tebrik eder, üstün başarılar, dilerim.

Selâm, sevgi ve muhabbet ile...