Hayat, kaşla göz arasında gidip geldiğimiz ince çizgi üzerinde devam eden sayılı nefes oyunudur ve her an sadece bir kez yaşanır. Tanık olduğunuz her şeyi bir kere görür bir kere hissedersiniz. Ne bir tekrarı ne de eşi benzeri vardır. 

İşte bu sebeple geleceğimizi planlarken de ona göre karar vermeli ve planımıza sadık şekilde yol almalıyız ki, “Keşke” lere yer vermeden kendi yolumuzda adım adım ilerleyelim. Başarılı ve mutlu bir kariyer sahibi olmak her insanın hayalidir. Doğru bir planlama ile hayata geçirilen hayal, iş hayatınızda size başarılı bir kariyer sağlayacağı için tutku duyduğunuz her şeyi keşfetmeniz daha da kolaylaşacaktır. Fakat kendinizle ilgili gelecek planları yaparken unutmamanız gereken önemli püf noktalarının olduğunu size hatırlatmalıyım. Kariyeriniz ve geleceğinizle ilgili fikirler bir başkasına değil tamamen size ait olmalıdır. Yapmak istediklerinizle ilgili x kişisine danışabilir, onun fikrini alabilirsiniz ama neticede karar size ait olmalı, sizin hayatınıza bir başkası yön vermemelidir. Kendiniz için çizdiğiniz yolda, “Yapamazsın” diyenlere aldırmadan kalemi kendi elinizde tutun ki hiç kimse sizin adınıza karar verebilecek seviyede bulunmasın. Hayatta sizin gelecekte sizin… Bazı şeylerin tekrarı olmadığı gibi pişmanlığı da çoktur. O yüzden pişmanlık duymamak adına doğru seçimler yaparak kaleminizi elinizden bırakmadan seçimlerinizi yönetmeyi öğrenmelisiniz. 

Yetişkin bir bireyin yapması gereken, kendi yolunu çizip, çizdiği yolun sorumluluğunu üstlenmesi ve doğurduğu sonuçları karşılayabilmesidir, diye düşünüyorum. Sizin için neyin iyi olduğunu ancak siz bilebilirsiniz. Biraz önce de dediğim gibi hayat sizin hayatınız. Seçimleriniz doğrusuyla yanlışıyla size ait olmalıdır. Asla ve asla başkalarına bağımlı olarak yaşamayın. Çünkü insanoğlunun arzuları hiç bitmez. 

“Hayatta Yolunuzu Çizerken Kalemi Başkalarının Tutmasına İzin Vermeyin” (Alıntı)