Sevgili Önce Vatan Gazetesinin Değerli Okuyucuları Merhabalar; 

GÜZELLİĞİN PORTRESİ VE BURÇİN TERZİOĞLU

Umur Turagay’ın yönettiği BKM yapımı gerilim filmi Güzelliğin Portresi, aldığı bir haber sonucu zamanında kaçarak uzaklaştığı babasının köşküne eşi ve kızıyla birlikte geri dönen Nisan’ın, hem geçmişi hem de babasıyla ilgili sır perdesini aralamaya çalışmasını konu ediniyor. Başrolerinde Sevgili Kuzenim Burçin Terzioğlu ve Birkan Sokullu'nun olduğu filmi geçenlerde Terzioğlu Ailesi olarak hep beraber izledik ve gurur duydum inanın ki, kuzenim diye demiyorum gerçekten. Bravo Burçin'ciğim:))))

ŞİNASİ GÜNAYDIN YENİ ADRESİNDE

Yılların duayen ismi Haute Couture sanatçısı Şinasi Günaydın ve Oğlu Ali Günaydın Balmumcu'daki yeni yerlerini görkemli bir açılışla yaptılar. Çok sayıda çzel ünlü ismin katıldığı açılışta mini birde butik defile yapıldı. Açılışa katılanlar arasında Ahmet Selçuk İlkan, Muammer Kapucuoğlu, Burhan Zorlu, Nurcan Sabur, Murat-Burçin Parasayar, Yalçın Özden, Tayyar Işıksaçan, Hakan Solaker, Erol Evgini, Fethi Demirkol,Orhan Kural'da vardı. Yeni yerlerinin hayırlı uğurlu ve bol kazançlı olmasını temenni ediyorum... 

POPUP İLK TİYATRO OYUNU ''YEDİ-VII'' İLE 09 OCAK 2020'DE KADIKÖY'DE...

 PoPuP tiyatro topluluğunun ilk oyunu “Yedi - VII”, Avrupa yakasından sonra Anadolu yakasında da seyirci ile buluşuyor. Salih Coşkun’un yazıp yönettiği ve başrolünde Volkan Sümbül’ün yer aldığı “Yedi – VII” 9 Ocak 2019 Perşembe günü saat 20:30’da Kadıköy TiyatrOPS’ta sahnelenecek.  PoPuP tiyatro topluluğunun “Yedi-VII” adlı ilk oyunu, 2019 sezonunda 09 Ocak 2020 tarihinde saat 20:30’da Kadıköy TiyatrOPS sahnesinde seyircileriyle buluşacak. Salih Coşkun’un yazıp yönettiği ve Volkan Sümbül ile birlikte rol aldığı iki kişilik oyunun tanıtım bülteninde “Yedi-VII” hakkında şu bilgiler yer alıyor: ““İki küçük çocuğu olan, karısını seven, işi gücü yerinde, iyi okullarda okumuş, şehrin ortasında yüksek bir rezidansta oturan kentli, sağlıklı ve orta yaşlı bir adam için ‘herşey yolunda’ deriz, değil mi? Erkan Altuni, bir sabah uyandığında dairesinde yalnız ve çaresiz kaldığını görür. Karısı ve çocukları onu terk etmiş, tüm iletişim imkânları elinden alınmıştır. Evde hapistir ve dış dünya ile hiçbir bağı yoktur artık. Kıstırılmış ve yalnızlaşmış insanın, çaresizce yedi büyük günahın esiri olmasının hikâyesidir Erkan Altuni’nin hikâyesi. Kibir, kıskançlık, öfke, şehvet, oburluk, tembellik ve açgözlülük çepe çevre saracaktır Erkan’ı. Ta ki bir sürpriz ile kendini bu kıskaçtan  kurtarana dek.” “Yedi-VII”nin yardımcı yönetmenliği ve dış seslerini Serkan Kıranta, Müzik-Işık-Tasarım ve Uygulamasını Hakan Özkan ve Gökay Demirbilek, dekor ve afiş tasarımını Dome Asya, fotoğrafçılığını Fatih Doğan, Fulya Doğankara üstlendi. 

RAHMETLİ BÜYÜK USTA FERDİ MERTER'İN HAYALİ GERÇEK OLDU...

Geçen yıl aramızdan ayrılan usta oyuncu ve yönetmen Ferdi Merter’in hayalini çocukları gerçekleştirdi. Almula Merter Churm ve kardeşi Teymuralp Merter, anneleri Cansın Merter’in adını taşıyan bir yayınevi kurdu. 2020’den itibaren faaliyete geçecek Cansın Yayınları’nın ilk kitabı, Almula Merter imzalı “Kelebeğin Zamanı” olacak. Tiyatro ve sinema dünyasının usta isimlerinden Ferdi Merter’in yayınevi kurma hayalini çocukları gerçeğe dönüştürdü. 19 Eylül 2018’de vefat eden ünlü sanatçının çocukları oyuncu-yazar Almula Merter Churm ile perküsyon sanatçısı Teymuralp Merter el ele vererek bir yayınevi kurdu. İki kardeş, şirkete anneleri Cansın Merter’in adını verdi. Almula Merter Churm, Cansın Yayınları’ndan çıkacak ilk kitabın kendi yazdığı “Kelebeğin Zamanı” olacağını söyledi: “Babam tiyatro ve kitap âşığı bir adamdı. Yayınevi ve büyük bir kütüphane kurma planları vardı. O hayali biz gerçekleştirmek istedik. Ve yayınevimize babamın sonsuz aşkı olan annemin adını verdik. Canım babacığım huzur içinde uyusun.” 2020 yılında faaliyete geçecek Cansın Yayınları, butik bir yayınevi olarak çok özel kitapları okurla buluşturacak.

BARIŞ GEDİK VE YASAK AŞK....   

2016 yılında deli balım adlı ikinci albümünü çıkarmıştır. 14 Kasım 2019 da yasak aşk adlı single çalışmasıası ile Yeniden gönüllerde taht kurmayı başarmıştır. İstanbul teknik üniversitesi Türk müziği devlet konservatuvarı mezunu olan sanatçı, Başta ud olmak üzere piyano keman ve gitar çalmakTadır 60 küsür bestesi olan sanatçı bu singleda da diğer albümlerinde olduğu gibi yine kendi söz müziğini kullanmıştır. Aranjörlüğünü Ferdi kara Meşenin yaptığı single çalışması Özellikle nakaratıyla ilgi çekmeye başlamıştır.  Bugüne kadar okumak istediğim eserler çok şükür ki bana kısmet oldu. Bundan sonrada hedeflerim doğrultusunda, başka projelerle değerli dinleyicilerimizle bir araya gelmek en büyük arzumdur. Albümümüz çok renkli sanatçılara ev sahipliği yapan benim gözümde fevkalade çeşitliliğe sahip bir ahenk niteliği taşıyor. Daha önce de dediğim gibi müzik benim her şeyim, bu albümde ki eserim duygusaldır ve dinleyen çevrelerden çok hoşlandığım tepkiler almaktadır. Bu da beni çok mutlu etmektedir. Allah, kimsenin emeğini boşa çıkarmasın inşallah. Ben şimdiye kadar aldığım tepkilerden oldukça memnun kaldım. Haydar ALAN’ın Melodi Müzik etiketiyle yayına giren, söz müziği Fuat BAHÇECİ’ye ait ‘BİR TEK SANA VURULDUM’ eserinin klip yönetmen koltuğuna Erol GÜNGÖREN oturdu.

Saygılarımla...

Sağlıcakla Kalın ama Sevgisiz Kalmayın...