Kırşehir geçtiğimiz hafta olaganüstü bir etkinliğe imza attı. Ellinin üzerinde yazarın katıldığı, seçkin yayınevlerinin konuk olduğu bu etkinlik, Pazar akşamı kesilen pasta ile son buldu.
Kırşehir’in bu tarz kültürel etkinliklere susadığı ve bu etkinlikleri bağrına bastığı alenen görüldü.
Demek ki, etkinlik sağlam temellere oturur, uzun uğraşlar ve emekler sonucunda oluşursa netice müspet oluyor.Bu noktada emeği geçen tüm belediye personeline, Özellikle Kırşehir Belediye Başkanı Sayın Yaşar Bahçeci’ye, Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci’ye, Kültür Ve Sosyal İşler Müdürü Fatih Menekşe’ye teşekkürü bir borç biliriz.
Bu fuardan çıkarılacak dersler ile önümüzdeki yıl fuarın, üniversiteninde işin içine katılarak daha konsept bir şekilde tabana iyice yayılması ile bir kültür şenliği haline getirilmesinin sağlanması zor olmayacaktır.
BİZİMKENT İLKOKULU 
Geçtiğimiz hafta bir dizi konferans, söyleşi için gittiğim İstanbul’da ziyaret ettiğim bir ilkokul var ki beni bozulan, dezenformasyona uğrayan eğitim sistemimiz içinde geleceğe güvenle bakmamı sağladı.
Bizimkent İlkokulu, genel anlamda bir değişim ve dönüşüm geçiriyor. Okulda bir devrim var dersek abartmış olmayız. Bunu okulun en ücra yerlerini gezerek edindiğim bilgiler doğrultusunda edindim.
Gurur duydum.
İçimden keşke benim oğullarımda, bu okulda okusaydı cümlesini geçirdim. Zaten bir veliye bu cümleyi söyletebiliyorsanız, başarılı bir iş yapmışsınız demektir.
Okul spor kulübü, okul-veli, okul- öğretmen, idare- personel, uyumu ile İstanbul’un en özel semtlerinden birisi olan Beylikdüzünde öne çıkıyor. 
Bu vesile Bizimkent İlkokulu’nun Müdürü Cengiz Yeşilyurt, Müdür Yardımcıları Ekrem Bakırtaş , Yusuf Çevik’e ve eli öpülesi tüm öğretmenlerine çok çok teşekkür ederim.
Bu birliktelikten önce öğrencilerimiz, sonra aileleleri, Beylikdüzü ve tüm Türkiye kazançlı çıkacaktır.
EMİN YÜKSELOĞLU KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
Bir başka güzel örnek ise Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde gördüm. 
Kut-ül Amare ve Ermeni Meselesi isimli konferansımızı Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi okulunda verdim. İstanbul’dan, Kırşehir’e gelmeden önce bir İmam Hatip Lisesinde çalışmıştım. 
Çok zor bir eğitim-öğretim süreci olmuştu benim için. Hatta aklımda geri bildirim olarak pekde iyi örnekler kalmadığını söylesem yalan olmaz. Ancak Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmamhatip Lisesinde bu durumun tersine döndüğüne dair emareleri ciddi anlamda gördüm.
Hani diyorlar ya!!!
Çalışınca oluyormuş.
İşte bu okulumuzdaki durum da bu şekilde...
Müdür Mehmet Halil Ertekin Bey bu okula sihirli bir dokunuş yapmış. Zannedersiniz ki okul değil bir üniversite ortamı. Hala bazı sıkıntılı yerler var olsada okul aile birliği başkanı Ruhi Öztürk ve sivil toplum kuruluşları ile irtibata geçip bu işin üstesinden gelmesini bilmişler.
Ne mutlu Halil müdürüme, ekibine, öğretmenlerine, öğrencilerine.
Özellikle de bu okulda gördüğüm ve dalga dalga önce İstanbul’a, sonrada tüm Anadolu’ya yaılacak bir örgütlenme var ki, bu yaştaki öğrencilerden beklenmeyecek kadar öz güven dolu ve kendinden emin bir hareket.
“GENÇ DOKUNUŞ”
Bir grup öğrenci tarafından başlatılan “GENÇ DOKUNUŞ” hareketi şimdilerde Beylikdüzü’nün neredeyse tamamına ve Anadolu’ya da yayılmaya başlamış. Müdürleri Halil Bey tarafından öğrencilere çalışma ofisi tahsis edilmiş. Ve bu ortamdan verimli ve güzel birliktelikler ortaya çıkmış.
Tanışma fırsatı ve bahtiyarlığı bulduğum Genç Dokunuş üyelerinin, heyecan, istek ve arzuları beni ziyadesi ile ümitlendirdi.
Faaliyetlerinden bazılarını ise kısaca şu şekilde sıralıyorlar. Furkan Doğan, Esma Biltaci ve Yasin Börü konferansları vermişler. Aynı şekilde “Sabah Namazı”, “Huzur Evi“ ziyaretleri, “Ablalık-Abilik” projeleri var. Yakın zamanda ise yeniden, Furkan Doğan'ı anma konferansı yapacaklarını söylediler.
Teşekkürler Kırşehir...
Teşekkürler Bizimkent İlkokulu,...
Teşekkürler Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi... 
Teşekkürler Genç Dokunuş...