GAZİANTEP - Türk Kızılayı, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınanların yanı sıra imkanları olmadığı için ülkelerinde yokluk içinde yaşamlarını sürdürmeye çalışan Suriyelilere de yardım ediyor.

Çatışmalardan kaçarak sınır bölgelerine sığınan Suriyeliler ile ülkelerinde zor şartlarda hayatta kalmaya çalışan halkın barınma, beslenme ve sağlık alanındaki ihtiyaçları her geçen gün artıyor.

Her açıdan Suriyelilerin yanında olan Türkiye, bir yandan kurduğu çadır ve konteyner kentlerdeki sığınmacıların ihtiyaçlarını karşılamaya, diğer yandan da sınırın diğer tarafındaki halka yardım ulaştırmaya çalışıyor.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'ye yapılan yardımların devam ettiğini söyledi.

Suriye'ye 8 noktadan gıda ve ihtiyaç malzemesi yolladıklarını belirten Akar, şöyle konuştu:

"Bir hafta önce devletimiz tarafından Kızılay'a bağışlanan 50 bin ton buğdaydan elde ettiğimiz 35 bin ton unu Suriye'ye yolladık. Kazasız, belasız ulaştı. Bu çok önemli bir rakamdır. Suriye'de darlık çeken insanların imdadına yetişti. Ayrıca, günübirlik ihtiyaç malzemelerini de sürekli içeriye yollamaktayız. Bunlar taze ekmek, süt, bebek maması, bebek ihtiyaçları ve kadın ihtiyaç malzemeleri. Devamlı sıfır noktası operasyonları yapan arkadaşlarımız, ihtiyaçları Suriye'nin iç noktalarına kadar ulaştırıyor."