ŞIRNAK

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki operasyonlarda terör örgütü PKK mensuplarının üs gibi kullandıktan sonra boşalttıkları evlere patlayıcı tuzaklıyor.

İki ilçenin teröristlerden temizlenmesi, kurulan barikatların kaldırılması, kazılan hendeklerin kapatılması, patlayıcı tuzaklarının imhası amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan, "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci" ve "Şehit Polis Muhammet Onur" operasyonları sürüyor.

2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin yönettiği operasyonlarda güvenlik güçleri ile teröristler arasında sık sık çatışma yaşanıyor. 

Buzdolabına, yatak altına, soba içerisine ve kapılara tuzak kurup kaçıyorlar

Çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlarda vatandaşların güvenlik endişesi ile terk ettiği evleri üs gibi kullandıktan sonra terk etmek zorunda kalan teröristlerin kaçarken söz konusu evlere patlayıcı tuzakladığı ortaya çıktı.

Güvenlik güçlerince sivillerin zarar görmemesi için titizlikle yürütülen operasyonlarda buzdolabına, yatak altına, soba içerisine, kapıların arkasına tuzaklandığı tespit edilen bomba düzenekleri imha ediliyor.

Cizre'de Nuh Mahallesindeki bir evde dün bomba yapımında kullanılan 3 bin 500 kilogram amonyum nitrat ile çok sayıda değişik şekil ve ebatlarda patlatılmaya hazır düzenekli tüpler ele geçirilmişti.