VAN - Yüzüncü Yıl, Hakkari, Siirt ve Bingöl üniversitelerinin rektörleri yaptıkları ortak açıklama ile son günlerdeki olaylara dikkati çekerek, "milli irade" çağrısı yaptı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş'ın imzasıyla yapılan ortak açıklamada, ülkenin içinde bulunduğu ve her vatandaşın zararına olan uluslararası boyutlu sorunların çözüm yerinin, milli iradenin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğu ifade edildi.

Bunun dışındaki çabalara itibar edilmemesi gerektiği kaydedilen açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulduğu günden bu yana ülke içinde ve dışında birçok gailelerle uğraştığı belirtildi.

Açıklamada, son zamanlarda yaşanan sıkıntıların en büyük sebebinin, ülkenin kadim geçmişi ve yer aldığı coğrafyanın hassasiyeti olduğuna işaret edilerek, şöyle denildi:

"Tarih boyunca, ülkemiz üzerinde birçok oyunlar oynanmasına rağmen yüce milletimiz, cihanşümul asaleti ve irfanıyla bütün tuzakları bertaraf etmesini bilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bugüne kadar en büyük zararı, milli iradeye yapılan müdahalelerden gördüğünü hepimiz çok iyi biliyoruz. Milletimizin emaneti olan milli iradeye sahip çıkıldığı sürece ülkemiz daha güçlü demokrasiye ve ekonomiye sahip olacak ve uluslararası saygınlığı daha da artacaktır.  Ülkemizin birlik, beraberlik ve bağımsızlığına zarar veren, milletimizin iradesine ipotek koyan, demokrasimizi tehlikeye düşüren, devletimizi ve milletimizi uluslararası alanda itibarsızlaştıran her türlü eyleme saygın bir duruşla karşı çıkmanın milli bir görev olduğuna inanıyoruz."